⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur Zwolle

Wil jij een huis gaan kopen of verkopen, je hypotheek wijzigen of gaan verbouwen? Dit zijn goede redenen om een taxateur in Zwolle de waarde van de woning te laten bepalen. Zeker nu de prijzen in de woningmarkt erg veranderd zijn, is het fijn om te weten wat de huidige waarde is. HuisAssist vertelt je hieronder meer over de inhoud, voordelen en kosten omtrent het laten uitvoeren van een taxatie in Zwolle.

Taxateur voor je woning Zwolle

Een taxateur in Zwolle bezoekt de woning om de huidige waarde vast te stellen. Voorafgaand aan de taxatie van de woning wordt er doorgenomen wat het doel van de taxatie is en waar er op gelet gaat worden. De waarde van de woning wordt tijdens de taxatie bepaald aan de hand van de status van meerdere onderdelen waaronder de fundering, het dak, eventuele lekkages/ schimmels etc. Alle bevindingen van de taxatie van de woning worden opgenomen in een taxatierapport dat je achteraf ontvangt. 

Taxatierapport NWWI

Het taxatierapport dat wordt opgesteld aan de hand van de taxatie in Zwolle, moet gevalideerd worden door een validatie-instituut. Een voorbeeld hiervan is het NWWI. Tijdens de validatie wordt gecontroleerd of de taxateur én de taxatierapporten voldoen aan de richtlijnen. Wanneer je via HuisAssist op zoek gaat naar een taxateur in Zwolle, ben je er zeker van dat de taxateur een NWWI taxatierapport opstelt.
> Lees hier alles over NWWI taxatie

Hypotheek aanvraag

Wanneer je een woning gaat kopen en hiervoor een hypotheek wil aanvragen, heb je vaak een taxatierapport nodig. Door het laten uitvoeren van een taxatie in Zwolle, weet de bank hoeveel risico er bij het huis en hiermee de financiering komt kijken. De eisen voor een taxatierapport verschilt per bank. Wel is het zo dat een taxatierapport maximaal 6 maanden oud mag zijn op het moment dat de hypotheek wordt aangevraagd. 

Hypotheek wijzigen

Wanneer je een taxatie in Zwolle laat uitvoeren kan het zijn dat de waarde van de woning dusdanig is gestegen dat je je hypotheek kan wijzigen. Wanneer de waarde van de woning is gestegen, wordt het risico voor de bank lager waardoor het misschien mogelijk is om de rente van de hypotheek te verlagen. Een andere mogelijkheid is dat je wil overstappen naar een andere hypotheekverstrekker, ook dan heb je een taxatierapport nodig.

Goedkope taxateur in Zwolle

Taxateurs zijn vrij in het bepalen van de kosten voor een taxatie. Dit verschilt niet alleen per regio maar ook per taxateur. De prijs voor een taxatie en het opstellen van een NWWI taxatierapport ligt in Zwolle tussen de €450 en €800. Wil je van te voren dus weten waar je aan toe bent, dan is het handig om een aantal taxateurs in Zwolle te vergelijken.
> Lees hier alles over wat een taxatie kost

Taxateurs vergelijken in Zwolle

Door het grote aanbod taxateurs in regio Zwolle en het verschil in prijs, is het goed om een aantal taxateurs met elkaar te vergelijken. HuisAssist helpt je hierbij zodat jij een beter idee hebt van de kosten en zodat je eerdere klantbeoordelingen kan lezen. Zo ben jij goed voorbereid als je een taxatie in Zwolle laat uitvoeren. HuisAssist helpt je gratis en vrijblijvend bij het uitzoeken van taxateurs in Zwolle. Vul simpel je gegevens in en vergelijk en vindt eenvoudig een geschikte taxateur.

Uitgelichte taxateurs Zwolle

Zomer nieuwetijdsmakelaars

Zomer Makelaars

Aan het zoeken naar een betrouwbare taxateur in Zwolle? Dan kun je terecht bij Zomer makelaars. Zij begrijpen dat het kopen of verkopen van een woning een grote stap is en dat een betrouwbare taxatie van groot belang is. Zomer Makelaars is transparant in de dienstverlening van taxaties. Daarnaast streeft Zomer Makelaars naar een optimaal resultaat voor hun klanten. Zomer Makelaars staan voor je klaar om je te helpen bij de aankoop, verkoop of taxatie van je woning in Zwolle en omgeving.

Haersterveerweg 9, Zwolle
HuisAssist

Speck & Meijs Taxaties 

Speck & Meijs Taxaties is een betrouwbare en ervaren taxateur in Zwolle en omgeving. Het team van expert taxateurs staat klaar om je te voorzien van een professioneel advies. Daarbij Speck & Meijs Taxaties biedt betrouwbare en voordelige taxatiediensten in Zwolle en omgeving. Ze werken volgens de laatste taxatienormen en leveren professionele en volledig complete rapporten die door alle hypotheekverstrekkers worden geaccepteerd.

Groeneweg 55, Zwolle
Ijsel taxateur logo

IJssel Taxateurs 

IJssel Taxateurs bestaat uit een team van zes medewerkers dat gespecialiseerd is in woningtaxaties in Zwolle en omgeving. Het team heeft veel vrijheid om beslissingen te nemen en weet alles van over taxeren. Bij IJssel Taxateurs vinden ze het belangrijk dat je in één keer goed geholpen wordt en je niet hoeft te wachten op navraag. Dankzij de specialisatie in woningtaxaties kan IJssel Taxateurs nét een stapje extra doen. Dit resulteert in een korte levertijd, aantrekkelijke prijs en hoge kwaliteit van hun diensten.

Pascalweg 1, Zwolle
Jip Makelaars

JIP Makelaars Zwolle 

JIP makelaars is een makelaarskantoor dat ervaren is in het taxeren van huizen in de regio’s Groningen, Hoogeveen, Kampen, Wijhe en Zwolle. Voordat JIP makelaars een taxatierapport maakt, bezoeken ze het huis en bekijken ze alle relevante juridische en technische aspecten. Op basis van deze informatie, marktkennis en onderzoek naar transactieprijzen van vergelijkbare huizen wordt het huis getaxeerd. Het team van zes makelaars voeren de opdrachten van klanten met plezier uit.

Dokter van Deenweg 108, Zwolle

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder