⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur in Utrecht

Hoe gaat een taxateur in Utrecht te werk? Waar let de taxateur op? En wat kan ik met een taxatierapport naast het verkrijgen van een hypotheek? Een taxateur in Utrecht kan je helpen, lees hier wat de verschillen zijn van verschillende taxateurs. 

Taxatie uitvoeren in Utrecht

Wanneer je de waarde van de woning moet weten om te gebruiken voor de aan- of verkoopbeslissing, dan is een taxatie in Utrecht de manier! De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die op basis van een erkend validatiesysteem de woningwaarde inschat. Een taxateur kan ook een makelaar zijn, maar nooit functioneren als taxateur en makelaar bij hetzelfde object. Verder is een taxatie noodzakelijk wanneer je een hypotheek aanvraag doet. De taxateur in Utrecht moet binnen een straal van 10 kilometer gevestigd zijn, omdat dit wettelijk bepaald is.

Gracht Utrecht

Taxateur voor je
woning in Utrecht

Een taxateur in Utrecht is verplicht grondig de woning te inspecteren. Er wordt zoveel mogelijk informatie verkregen door te kijken naar de huidige staat van de woning en alle afmetingen. Dit gaat om zowel de binnen- als buitenkant. Vervolgens zal de taxateur kijken naar vergelijkbare woningen die onlangs verkocht zijn in dezelfde Utrechtse wijk. Deze informatie zal de taxateur allemaal verzamelen waarbij het taxatierapport wordt opgesteld.

> Benieuwd wat alle taken zijn van een taxateur? Ontdek het hier

NWWI Taxatierapport

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) valideert taxatierapporten van woningen opgesteld van aangesloten taxateurs in Utrecht. Zij zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. De meeste taxateurs in Utrecht zijn aangesloten bij het NWWI. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich aanmelden bij het NWWI. Een NWWI-taxatierapport is een belangrijk instrument bij het verkrijgen van een (NHG) hypotheek. Bijna alle geldverstrekkers hebben als eis dat het taxatierapport door het NWWI is gekeurd.

Kosten taxateur in Utrecht

Een taxatie kost in Utrecht meer dan 525 euro. Dit is afhankelijk van type taxateur in Utrecht, de type woning en grootte. De prijs varieert van taxateur tot taxateur vaak hangt het af hoeveel ervaring de makelaar/taxateur heeft en in welk segment ze werkzaam zijn. Bij HuisAssist is het bekend dat de taxateurs in heel Nederland variëren tussen de 400 en 900 euro. Hierbij er altijd een aantal uitzonderingen op de standaardprijzen, namelijk bij: nieuwbouw, een appartement, gedeeltelijk bedrijfspand, groter dan 200m2.

Een taxateur kan in Utrecht nog wel eens wat duurder zijn dan je eigenlijk verwacht had, zeker wanneer je in Utrecht woont. Dat is de reden waarom HuisAssist de taxateurs vergelijkt. Hierbij zijn er verschillende punten waar je rekening mee moet houden. Allereerst wil je natuurlijk de beste en goedkoopste taxateur vinden in Utrecht. Maar wanneer je haast hebt is een andere eis dat de taxateur wel snel je huis kan taxeren. Hierbij vergelijkt HuisAssist de verschillende taxateurs in Utrecht. 

> Ontdek hier alles over de kosten van een taxateur bij jou in de buurt

Reden waarom een
taxatie uitvoeren

Een taxatie is een objectieve waardebepaling van onroerende zaken zoals huizen en  appartementen. De uitvoerder, de taxateur, mag geen belang hebben bij de uitkomst van de taxatiewaarde. Voor alle betrokken partijen is het van belang een onafhankelijk taxatierapport samen te stellen. Meestal gaat het om een bank. De bank wil het risico voor het verstrekken van een hypotheek zo klein mogelijk, waardoor een NWWI taxatierapport vereist is. Naast het regelen van je hypotheek zijn er andere redenen waarom je een taxatie in Utrecht nodig hebt: 

1. Rente van je hypotheek verlagen

In een populaire stad als Utrecht is de waarde van woningen flink gestegen, waardoor de waarde van woningen snel waardoor je rente weer omlaag kan. Op het moment dat je woning snel in waarde stijgt kan voordelig zijn om je woning in Utrecht te laten taxeren. Waarom? Als het verschil tussen de woningwaarde en het geleende bedrag groter wordt, daalt het risico voor de hypotheekverstrekker en kan de rente lager zijn.

2. Hypotheekverstrekker wijzigen

Heb je een betere hypotheek gevonden met betere voorwaarden en een lagere rente? Dan kan mogelijk zijn dat je van vertrekker wijzigt. Je nieuwe hypotheekverstrekker zal dan aan de hand van een NWWI gevalideerd taxatierapport moeten inzien wat de huidige woningwaarde is.

3. Verbouwing

Door de populariteit van Utrecht zijn de woningen schaars. Dit zorgt ervoor dat mensen moeilijk een huis kunnen kopen. Daarom zijn er veel mensen die ervoor kiezen om hun huidige huis te verbouwen. Een verbouwing of aanbouw kan een meerwaarde creëren van je huis. Doordat je woning meer waard is na een verbouwing kan de rente dalen. Dit moet je kunnen aantonen door middel van een taxatie in Utrecht.

4. Verduurzaming 

Ook krijg je na het ontvangen van je taxatierapport inzicht in de mogelijkheden om je woning te verduurzamen. In een dure stad als Utrecht is het niet verkeerd om inzicht te krijgen in deze opties. Hierdoor weet je namelijk precies wat je moet doen, hoeveel het zal schelen in je vaste lasten en wat het allemaal zal gaan kosten. Natuurlijk is het even een investering maar die kan gelukkig meegefinancierd worden in je hypotheek.

Gratis waardebepaling of taxatie

Er is een groot verschil tussen een gratis waardebepaling die een makelaar afgeeft of een taxatie laten uitvoeren in Utrecht. Bij een waardebepaling komt de makelaar langs om de woning te inspecteren. Vervolgens geeft de makelaar aan welk bedrag de woning naar schatting waard is. Zo heb je een beeld van wat je woning kan opleveren. Dit doet een makelaar gratis, maar hier krijg je geen rapport van. Bij een taxatie zal de taxateur  in Utrecht op basis van de woning en de recente woningtransacties in de Utrechtse buurt een taxatierapport opstellen. Hier brengt de taxateur kosten voor in rekening brengen. 

Uitgelichte taxateurs Utrecht

Peek&Pompe Makelaars

PEEK&POMPE MAKELAARS

Peek&Pompe Makelaars is een vooruitstrevend NVM-kantoor in Utrecht dat gespecialiseerd is in het adviseren en helpen bij het taxeren van woningen en het opstellen van taxatierapporten. Met 10-20 jaar ervaring in de makelaardij staat PEEK & POMPE in de top 10 van makelaarskantoren in de stad. ze bieden klanten heldere en acceptabele uitleg over het aankopen, verkopen en taxeren van woningen in Utrecht. PEEK&POMPE MAKELAARS heeft veel kennis van de lokale markt en biedt waardevolle taxatierapporten van woningen.

Croeselaan 249, Utrecht
BDR Taxaties Utrecht

BDR Taxaties

BDR Taxaties is een 100% taxatiekantoor met ruim 15 jaar ervaring in Utrecht en omgeving. Hierdoor staat  BDR Taxaties in de TOP 3 van taxatiekantoren.
BDR Taxaties is  een vlot, flexibel en deskundig bedrijf en hanteren ruime openingstijden en snelle reactietijden.
Maximaal resultaat voor scherpe tarieven. Alle taxaties worden ontvangen binnen 48 uur na opname.
BDR Taxaties is actief lid van NVM, NWWI, NRVT en Vastgoed Cert.

Poortstraat 49, Utrecht,
Punt taxateurs

Punt Taxateurs

Punt Taxateurs is een taxatiebureau gevestigd in Utrecht en gespecialiseerd in het taxeren van woningen in de regio van Utrecht. Punt Taxateurs is een erkend taxatiebureau die de door banken of hypotheekverstrekkers gevraagde NWWI-taxaties uit mag voeren. De kosten voor een op maat gemaakt taxatierapport hangt af van de grootte en complexiteit van het te taxeren de woning. Punt Taxateurs staat bekend om hun oplossingsgerichte aanpak, open communicatie en snelle en accurate dienstverlening. Klanttevredenheid en service van nette taxatierapporten staan altijd voorop bij Punt Taxateurs.

Noorderstraat 8, Utrecht
VHM makelaars

VHM Makelaars

Als je op zoek bent naar professionele taxatiediensten in Utrecht, dan ben je bij VHM Makelaars Utrecht aan het juiste adres. Naast de expertise van VHM Makelaars Utrecht op het gebied van aankoop- en verkoopbegeleiding, kan VHM Makelaars Utrecht je voorzien van volledig gevalideerde taxatierapporten van je woning. Alle taxateurs van VHM Makelaars zijn geregistreerd en aangesloten bij het NRVT en het NWWI. Bij VHM Makelaars Utrecht ben je verzekerd van alle professionele dienstverlening op het gebied van taxaties van woningen en woningadvies.

Jacob Obrechtstraat 51, Utrecht
Van Doorn Makelaardij

Van Doorn Makelaardij

Van Doorn Makelaardij is al 75 jaar actief in Utrecht en omstreken als het gaat om het taxeren en het opstellen van taxatierapporten van woningen. Het team bestaat uit deskundige makelaars die de Utrechtse woningmarkt op hun duimpje kennen en alle facetten beheersen van taxatie tot aankopen van woningen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en gespecialiseerde taxateur voor je woning in Utrecht, dan ben je bij Van Doorn Makelaardij aan het juiste adres.. Hierdoor kan Van Doorn Makelaardij een snelle en nauwkeurige taxatie van je woning verzorgen.

Poortstraat 49, Utrecht
BeersTaxatie

Beers Taxatie

Beers Taxaties is een taxateur en aankoopmakelaar in Utrecht die zich specialiseert in het maken van taxatierapporten en het begeleiden van cliënten bij het aankopen en taxeren in Utrecht. Beers taxatie is een actief lid van organisaties de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en het Nederlands Register woning Taxateurs (NRVT). Beers Taxateurs werkt op een persoonlijke manier met cliënten en biedt advies op verschillende gebieden van taxatie tot aan het aankopen van een woningen om ervoor te zorgen dat zij volledig inzicht hebben in de plussen en minnen van een woning.

Atoomweg 63, Utrecht

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder