Zonnepanelen

0
besparen per zonnepaneel per jaar (energieprijs 2023)
0 kWh
besparen per zonnepaneel per jaar
0 +
nieuwe dakscans in de afgelopen week

Zonnepanelen plaatsen via HuisAssist

Zonnepanelen zijn een effectieve manier om duurzame energie op te wekken door het gebruik van zonne-energie. Ze produceren energie die je als huishouden direct kunt gebruiken. Dit betekent dat je huishouden minder CO2 uitstoot. Dankzij de steeds betere en efficiëntere zonnepanelen worden de opbrengsten van deze zonnepanelen steeds hoger en wordt de installatie steeds eenvoudiger, dus betaalbaarder.

Investeren in
de toekomst

Zonnepanelen plaatsen is een goede investering in de toekomst. Met zonnepanelen kun je uiteindelijk je energierekeningen verlagen en je duurzaamheid vergroten. Het aanschaffen van zonnepanelen is een duurzame investering die je op de lange termijn veel voordeel oplevert. Daarnaast heeft het tegenwoordig een positief effect op je woningwaarde.

HuisAssist helpt bij het vinden van de juiste specialisten om zonnepanelen te plaatsen. Lees verder om meer te weten te komen over zonnepanelen.

Salderingsregeling
zonnepanelen

Met de salderingsregeling voor zonnepanelen kun je gemakkelijk energie besparen. De energie die je opwekt wordt afgetrokken van de energie die je verbruikt. Dit wordt ook wel salderen genoemd. Als je meer energie opwekt dan verbruikt, gaat deze energie het energienet in en krijg je daarvoor per kWh een vergoeding.

De huidige vergoeding per kWh zal waarschijnlijk in 2025 wat lager worden. Dus als je wilt profiteren van de huidige tarieven, is het verstandig om niet te lang te wachten met het aanschaffen van zonnepanelen.

De meeste energieleveranciers verlagen de maandelijkse kosten als je zonnepanelen installeert. Als je meer energie opwekt dan dat je verbruikt, kan je zelfs geld verdienen aan je zonnepanelen.

> Lees verder over kosten van zonnepanelen

Zonnepanelen
terugverdienen

Voor 10 zonnepanelen betaal je ongeveer 4500 euro. Dit bedrag verdien je ongeveer in 6 jaar terug. Minder dan 6 zonnepanelen installeren is relatief duur, doordat de installatiekosten erg hoog zijn.

De Duurzaamheidslening

Om de consument aan te moedigen om de woning te verduurzamen komen gemeenten en provincies met de Duurzaamheidslening. Met deze lening kan je tegen gunstige voorwaarden je woning energiezuiniger kan maken. De rente die je betaalt is 1,60%, dit is de vaste rente die de gehele looptijd van de lening loopt. Leningen tot € 7.500 hebben een rentevast tarief van 10 jaar. Voor leningen tussen de € 7.500 en € 25.000 geldt een vast tarief van 15 jaar. De terugbetaling van de Duurzaamheidslening vindt plaats in maandelijkse termijnen. Iedere maand betaal je een deel van de lening inclusief de rente af aan de verstrekker.

Kosten
Duurzaamheidslening € 10.0000,-.
Inverstering  € 11.255,40
Rentepercentage  1,6%
Looptijd in jaren 15 
Per maand betaal je € 62,53
Kosten lening € 1.255,40 

Subsidie op zonnepanelen

De subsidie op zonnepanelen zijn sinds 2023 op een andere manier verder gegaan. Om het kopen en gebruiken van zonnepanelen aantrekkelijker te maken heeft de overheid sinds 1 januari 2023 nieuwe financiële regelingen ingevoerd. De landelijke subsidies voor consumenten zijn gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. Het proces is eenvoudiger gemaakt. Waar je in 2022 je btw nog terug moest vragen via de overheid, wordt er sinds 2023 0% btw geheft over de zonnepanelen. Dit is dus een besparing van 21% op de totale kosten van de zonnepanelen.

Eisen voor
zonnepanelen

Er zijn verschillende eisen die bepalen hoeveel zonnepanelen je neer kan leggen en hoe optimaal je zonnepanelen renderen. Hieronder hebben wij de factoren neergezet op basis van wat zonnepanelen goed of slecht presteren:

  1. De grootte van het dak: Zonnepanelen zijn het meest efficiënt wanneer deze op het zuiden gericht zijn. Op deze manier pakken de panelen het meeste zonlicht van de dag op. Zodra dit niet het geval is kan dit de prestatie beïnvloeden.
  2. De hellingshoek van het dak: Hoe schuiner het dat is gelegen, hoe beter de zonnepanelen presteren. De zonnepanelen presteren het beste met een hoek van 90 graden ten opzichte van de zon.
  3. De hoeveelheid zonlicht: Zonnepanelen werken het beste in gebieden waar de zon veel schijnt. Wanneer je dagelijks veel zon hebt, heeft dit een positief effect op de energie opbrengst van de zonnepanelen.
  4. De kosten: Zonnepanelen kosten geld om te installeren en aan te schaffen. Daarom is het van belang goed te berekenen wat de terugverdientijd is. Hou rekening met de aanschaf en eventuele onderhoudskosten.
  5. De garantie: Zorg ervoor dat je zonnepanelen een goede garantieperiode hebben. Hierdoor heb je zekerheid van de kwaliteit en de betrouwbaarheid. HuisAssist werkt alleen met professionele partijen die je van hoge kwaliteit zonnepanelen kunt voorzien.

Merken zonnepanelen

Een van de belangrijkste criteria voor het kiezen van de juiste zonnepaneel is het kiezen van een geschikt merk zonnepaneel. Je hebt meer dan duizend soorten aanbieders van zonnepanelen. De fabrikant bepaald de kwaliteit en de opbrengsten van de zonnepanelen. Hieronder een aantal populaire en kwalitatief hoogstaande zonnepaneel merken: 

1. SunPower

De SunPower zonnepaneel heeft op dit moment het hoogste rendement in de markt. Waar de meeste zonnepanelen een rendement tussen de 14-19% behalen, ligt dit bij de SunPower 19,1% tot 22,2%. Op dit moment gaat die om de SunPower serie X21. 

2. Solarwatt

Het merk Solarwatt is een bedrijf dat is gespecialiseerd is in zonnepanelen die simpel gezegd glasplaten gebruiken om tussen de zonnecellen in te leggen. Bij deze zonnepanelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen 2 lagen glas. De glazen zonnepanelen hebben een lange levensduur en daardoor hoge opbrengst tot gevolg.

3. LONGi Solar

De prijs wat je voor een Longi solar betaald vergeleken met de kwaliteit van de zonnepanelen van LONGi Solar is erg laag. Daarnaast is de kwaliteit van de zonnepanelen niet veel slechter dan andere zonnepanelen fabrikanten.

4.Trina Solar

Op het gebied van opbrengst en kwaliteit behoort Trina Solar tot een van de grotere partijen. Trina Solar is een Chinees dat in Europa de zonnepanelen levert. Dit is mede dankzij de lage prijs en de hoge kwaliteit. De zonnepanelen worden vaak gekozen boven Europese zonnepaneel fabrikanten, mede doordat de prijs erg scherp is terwijl de opbrengsten goed zijn. 

Type zonnepanelen

Poly- en Mono-zonnepanelen

Er zijn twee types zonnepanelen: poly en mono. Poly panelen zijn blauw en iets goedkoper dan de mono panelen. Mono panelen zijn zwart en vallen wat minder op. Daarnaast wekken ze over het algemeen iets meer energie op.

Er zijn ook zonnepanelen zonder rand. Dit ziet er nog beter uit en voorkomt ook ophoping van vuil tegen het frame. Deze panelen kosten wel meer geld.

Populaire provincies voor zonnepanelen

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Assistentie van A tot Z

HuisAssist staat in het hele traject van een nieuw huis gratis voor je klaar. Dus zowel tijdens de aankoop als de verhuizing. Wij voorzien je van advies gedurende het hele traject en verwijzen je door naar de juiste specialisten. Of je nou een aankoopmakelaar nodig hebt of de beste deal voor een klusjesman. Kortom, we kunnen je met alles helpen.

Altijd de beste deal

HuisAssist vergelijkt op basis van je voorkeuren honderden specialisten, zo hebben we voor iedereen een passende oplossing. Voor jou zoeken we altijd de beste deal, zodat je nooit te veel betaalt. 

Wil je liever bij één stap of dienst geholpen worden? Dat is ook geen probleem, we helpen je graag verder.

Een huis kopen is voor veel mensen een stressvolle periode. Het is een intensief traject met veel stappen. Al deze stappen lijken erg overweldigend, zeker als je voor het eerst een huis koopt. Zonder enige kennis is het moeilijk om te weten welke specialist je het beste van dienst kan zijn. Om die reden is het fijn als iemand je bij de hand neemt.

De assistent voorziet je van advies bij iedere stap en herinnert je aan belangrijke punten. Daardoor ben je goed voorbereid en vergeet je geen belangrijke stappen.

> Ontdek alle de stappen bij het traject van een huis kopen

Een huis kopen is al duur genoeg, HuisAssist is voor gratis jou als gebruiker. Daarbij zijn er geen verborgen kosten. Dat komt doordat wij doorverwijzen naar specialisten waarvan wij een kleine vergoeding van ontvangen. Voor elke klant zoeken wij de beste aanbieders van benodigde dienst. Zo weten wij zeker dat de klant goed wordt geholpen en geen onnodig hoge kosten maakt. Kortom, iedereen blij!

Onze assistent neemt telefonisch contact op. Direct na het invullen van je voorkeuren of gegevens, ontvang je een bevestiging. Daarna neemt de assistent telefonisch contact op. Na de kennismaking ontvang je passend advies en vergelijken wij geschikte specialisten. Vervolgens brengen wij je in contact met de specialist naar keuze. 

Natuurlijk, assistentie is geheel vrijblijvend. Wil je maar bij een stap worden geholpen tijdens de aankoop of verhuizing? Ook dan helpen wij je graag verder. In andere woorden, wij geven je eenmalig advies en verwijzen je gratis door naar passende specialist.

Na de aanvraag nemen we telefonisch contact op. Vervolgens helpen wij je eenmalig. Wil je nog een andere aanvraag doen? Geen probleem, wij helpen je graag aan de beste aanbieders in het hele aankooptraject.

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of specialisten? Geen probleem, jij bepaalt!