⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Bouwkundige keuring in Tilburg

Twijfel je of je een bouwkundige keuring in Tilburg moet laten uitvoeren? Een bouwkundige of een bouwtechnische keuring geeft je meer inzicht in de staat van de woning. HuisAssist vertelt je hieronder meer over waarom je een bouwkundige keuring in Tilburg laat uitvoeren, waar er op gelet wordt tijdens een keuring in en over het vergelijken van keurders.

Wat is een bouwkundige keuring?

Tijdens een bouwkundige keuring in Tilburg wordt er gekeken naar de technische of bouwkundige staat van een woning. Zeker wanneer je zelf minder verstand hebt van het technische aspect van een woning is het handig om dit door een expert te laten doen. Een onafhankelijke keurder bekijkt alle aspecten van de woning en werkt de bevindingen uit in een bouwkundig rapport. Hierdoor kan jij alle bevindingen van de bouwkundige keuring in Tilburg rustig nog een keer doorlezen.

Waarom een bouwkundige keuring in Tilburg?

Als je op het punt staat om een woning te (ver)kopen, wil gaan verbouwen of verduurzamen kan het fijn zijn een bouwkundige keuring in Tilburg te laten uitvoeren. Doordat de keurder het hele huis grondig doorloopt, heb jij een goed inzicht in de huidige staat. Naast dat de bevindingen van de keuring worden opgenomen in het bouwkundig rapport wordt er ook een kostenindicatie gemaakt. Door deze indicatie weet jij wat je op korte termijn (directkosten) en lange termijn (termijnkosten) kan verwachten van de mogelijke onderhouds- en renovatiekosten (verbeterkosten).

Wanneer een bouwkundige keuring?

Wanneer je een bouwkundige keuring laat uitvoeren in Tilburg voor de aankoop van een woning, verklein je de risico’s van je aankoop. Zeker omdat het kopen van een huis een grote financiële verantwoordelijkheid met zich meebrengt kan dit verstandig zijn. 

Ook wanneer je overweegt om een nieuwbouw huis te kopen, je huis te verbouwen of te verduurzamen kan het laten uitvoeren van een keuring verstandig zijn. 

Opleveringskeuring bij nieuwbouw in Tilburg 

Op het eerste oog lijkt de technische staat van een nieuwbouw woning in orde. Tijdens de bouwkundige keuring van een nieuwbouwwoning wordt er niet alleen naar de staat van de woning gekeken maar ook of de woning wordt opgeleverd zoals is afgesproken met de aannemer. Dit wordt een opleveringskeuring genoemd.

> Lees hier meer over het belang van een opleveringskeuring voor je woning

Duurzame woning

Wanneer je je woning wil gaan verduurzamen of wil weten hoe dit zit bij je nieuwe woning, neemt de keurder tijdens een bouwkundige keuring ook de duurzaamheid van de woning mee. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de isolatie van de gevels, de vloeren, en het dak. Daarnaast wordt ook gekeken naar eventueel aanwezige zonnepanelen of wat de mogelijkheden hiervoor zijn. 

Keuring bij verbouwing

Als je je huidige of aankomende woning wil gaan verbouwen is het belangrijk dat je weet wat de huidige staat is. Hierdoor weet je wat het beginpunt is en loop je niet onverwacht tegen gebreken of achterstallig onderhoud aan tijdens je verbouwing. Ook kan het handig zijn om een consult te laten uitvoeren, hierbij wordt gekeken naar de oplevering van de verbouwde onderdelen. Zo weet jij of de aannemer de verbouwing zoals afgesproken heeft verbouwd. Daarom laat je rondom een verbouwing van een woning een bouwkundige keuring in Tilburg uitvoeren.

Wat wordt er tijdens een bouwkundige keuring gecontroleerd?

Tijdens een bouwkundige keuring in Tilburg wordt het huis grondig doorgelopen. Hierbij zijn er veel aandachtspunten die de keurder controleert, al deze bevindingen worden meegenomen in het bouwkundig rapport. Hieronder is te zien waar er tijdens een keuring op gelet wordt, in overleg met de keurder kan dit eventueel worden aangepast.  

Aandachtspunten

Wat wordt er gecontroleerd

Elektrische installatie ·        Visuele controle op veiligheid en onderhoud
CV installatie ·        Visuele controle op veiligheid en onderhoud
Leidingen ·        Water- en gasleidingen
Dak ·        Dakpannen

·        Dakgoot

·        Schoorsteen

·        Dakisolatie

Vochtmeting (doorslaand en optrekkend vocht) ·        Vloeren

·        Wanden

·        Plafonds

Fundering ·        Hoogteverschillen

·        Scheuren in de (draag)muur

·        Staan de vloeren recht?

Overig ·        Kozijnen

·        Deuren

·        Ramen

Kosten bouwkundige keuring

De kosten van een bouwkundige keuring zijn niet alleen afhankelijk van de keurder zelf maar ook van het type keuring. Zo betaal je voor een opleveringskeuring een ander bedrag dan voor een bouwkundige keuring. De kosten voor voor een bouwkundige keuring in Tilburg liggen tussen de € 330 en € 425.

> Lees direct meer over de kosten van een bouwkundige keuring

Bouwkundige keurders vergelijken

Door het vergelijken van keurders in Tilburg, weet je wat je kan verwachten op het gebied van de kosten en kan je je inlezen in de keurder en voorgaande ervaringen. HuisAssist helpt je bij het vinden van een geschikte en betrouwbare bouwkundige keurder in Tilburg. De keurders worden voor jou vergeleken op basis van de prijs, het type woning, de beschikbaarheid van keurders en klantbeoordelingen.

Populaire plaatsen voor een keuring

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Icoon bouwkundig keurder zoeken
Opties Bouwkundige keuring
Icoon bouwkundige keuring

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Bouwkundige keuring icoon

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

De kosten voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Tilburg liggen tussen de € 330 en € 425. Voor een opleveringskeuring of een consult gelden andere tarieven.

Wil je meer weten over hoe deze kosten tot stand komen? Check onze blog.

Nee, het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Tilburg is niet verplicht. Wel is het aan te raden als je een woning wil gaan aankopen, verbouwen of verduurzamen.

Dat ligt natuurlijk aan de grootte en eigenschappen van de woning, maar meestal duurt de keuring niet langer dan 2 uur.

BLOG