⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur Den Haag

Een taxatie van je (toekomstige) woning in Den Haag uitvoeren kan veel voordelen met zich meebrengen. In een grote stad als Den Haag stijgt je woningwaarde snel, wat je rente weer omlaag kan gooien. Een taxatie kan er dus toe leiden dat je veel geld bespaart, maar er zijn ook andere situaties waarin een taxatie handig kan zijn. Wij hebben alles over taxateurs in Den Haag op een rijtje gezet.

Waarom een taxatie laten uitvoeren?

Wanneer je wilt weten wat je huis waard is voer je een taxatie uit laat voeren in Den Haag. Er komt een expert langs die alle punten van het huis naloopt, kadasterdata bekijkt en rekening houdt met de woningmarkt op dat moment.

Als alle punten afgegaan zijn wordt er een taxatierapport opgesteld wat gecontroleerd wordt door een erkend validatiesysteem van het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Als je een hypotheek aanvraagt bij de bank bijvoorbeeld is het vaak een vereiste dat het taxatierapport NWWI gevalideerd is vóór de bank instemt met het verstrekken van de hypotheek.

> Wanneer woning laten taxeren

Uitzicht Den Haag

Taxateur en jouw woning

Hierboven hebben we al kort benoemd dat een taxatierapport NWWI gevalideerd moet zijn, ook voor woningen in Den Haag, althans dat is vaak een vereiste. Het is de taak van het Nederlands Woning Waarde Instituut om te controleren of de taxateur in Den Haag alles volgens de regels gedaan heeft.

Het is van belang om te kijken of er geen sprake is van belangenverstrengeling. Soms willen mensen namelijk een hogere taxatiewaarde zodat ze een hogere hypotheek kunnen krijgen, maar dat mag niet. Het NWWI heeft strenge kwaliteitseisen en als er geknoeid wordt met die eisen kan de taxateur een flinke boete krijgen. Zorg er dus voor dat je altijd een NWWI gevalideerd taxatierapport krijgen.

> Wat doet een taxateur?

Ben jij een starter in Den Haag en neem je een NHG-hypotheek? Dan is het altijd verplicht om een NWWI gevalideerd taxatierapport aan te kunnen tonen.

Wat kost een taxatie in Den Haag?

Een taxateur in een stad als Den Haag kan wel een hoger uitvallen dan je gedacht had. Het is namelijk zo dat de prijzen in de grotere steden sowieso al wat hoger liggen dan in de rest van het land. De prijzen voor een taxatie in Den Haag lopen uiteen van € 520 naar € 840. Zorg er dus voor dat je goed vergelijkt voor je een keuze maakt!

Een taxateur in Den Haag mag zijn eigen tarief bepalen en daarom kunnen de prijzen erg uiteen lopen. Daarnaast hebben taxateurs in Den Haag een werkgebied wat niet groter mag zijn dan 20 kilometer (gemeten vanaf het kantoor tot aan het te taxeren object). Hierdoor ben je ook nog eens afhankelijk van een beperkt aanbod.

> Lees meer over de kosten van een taxateur

Handige situaties voor een taxatie

Voor sommige mensen is het onduidelijk wanneer je een woning in Den Haag zou moeten laten taxeren. Een taxatie kan altijd uitgevoerd worden, wat voor verschillende redenen handig kan zijn. Sommige taxaties moeten door het NWWI gevalideerd zijn, en in sommige gevallen hoeft dat niet. We zetten een paar voorbeelden voor je op een rijtje.

Situaties voor een NWWI gevalideerd taxatierapport:

  • Ga je een woning  kopen? Dan moet je een taxatie in Den Haag laten uitvoeren die NWWI gevalideerd is. Al helemaal als je starter bent. De bank wil namelijk gegarandeerd krijgen dat het hypotheekbedrag overeenkomt met de waarde van de woning.
  • Is de waarde van je woning gestegen? Dan kan het zomaar zo zijn dat je rente omlaag kunnen. Doordat de waarde van de woning is gestegen, is het risico voor de hypotheekverstrekker verminderd waardoor je rente omlaag kunnen. Laat je woning in Den Haag dus taxeren (NWWI gevalideerd) als je denkt dat hij gestegen is in waarde.
  • Overstappen naar een andere hypotheekverstrekker? Dit kun je doen als je voordeliger uit kan zijn bij een andere hypotheekverstrekker. Wel moet je dus eerst een NWWI gevalideerd rapport kunnen laten zien van je woning in Den Haag.

> Lees meer over wat een taxatierapport is

Voorbeeldsituaties voor een taxatie (zonder NWWI plicht):

  • Je woning verkopen? Dan kan je de woning laten taxeren in Den Haag om een goeie indicatie te krijgen van de waarde. Aan het einde van de dag bepaal je zelf of je het eens bent met de taxatiewaarde en wat je uiteindelijke verkoopprijs zal worden.
  • Ben je het niet eens met je WOZ-waarde van je woning in Den Haag? Dan kan je hier tegenin gaan bij de gemeente. Je moet dan je bezwaar binnen 6 weken na de WOZ-beschikking indienen bij de gemeente Den Haag met het taxatierapport als onderbouwing van je bezwaar.

> Lees hier meer over een gevalideerd taxatierapport 

Taxateurs vergelijken in Den Haag

Wil je graag een taxatie laten uitvoeren in Den Haag maar twijfel je waar je het beste terecht kan? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend bij HuisAssist. Zo weet je precies wat de tarieven zijn zonder onverwachte kosten, welke taxateurs het zijn en wat je kan verwachten van ze.

Uitgelichte taxateurs in Den Haag

Taxatie specialist Amsterdam

Wessels makelaardij

Wessels Makelaardij is een deskundige en ervaren taxateur in Den Haag, gespecialiseerd in het taxeren, kopen en verkopen van woningen en appartementen. Het kantoor heeft een uitgebreid netwerk en actuele kennis van de woningmarkt, hierdoor is Wessels Makelaardij  altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Het kantoor kent Den Haag en haar inwoners goed en biedt een professionele en deskundige service op het gebied van taxatie en makelaardij.

De la Reyweg 117, Den Haag
Onesta Vastgoed Den Haag

Onesta Vastgoed

Onesta Vastgoed is een betrouwbare partner voor het aankopen, verkopen  en taxeren van woningen in Den Haag, met uitgebreide kennis van de woningmarkt en specialisatie in bijzondere taxaties. De een belangrijke dienst van Onesta is taxeren, door gecertificeerde taxateur Melanie Barsoumian. Onesta Vastgoed beschikt over een breed netwerk van professionals en partners om aan klantenbehoeften te voldoen.

Van Bergenstraat 49, Den Haag
De Wekker makelaardij

De Wekker Makelaardij

De Wekker Makelaardij is een befaamd makelaarskantoor gevestigd in Voorburg dat gespecialiseerd is in de aankoop, verkoop en taxatie van woningen. Het bedrijf levert hoogwaardige taxatierapporten die door elke financiële instelling wordt geaccepteerd. De taxateurs van De Wekker Makelaardij zijn volledig gecertificeerd en staan geregistreerd het NWWI en NRVT. Bij De Wekker Makelaardij wordt veel waarde gehecht aan de betrouwbaarheid en transparantie van de taxatierapporten.

Parkweg 72D, Voorburg
b&f makelaars

B&F Makelaar

B&F Makelaar is een jong en fris kantoor in het Zeeheldenkwartier in Den Haag, gespecialiseerd in professionele ondersteuning in de lastige woningmarkt. Ze bieden eerlijk en direct advies en hechten veel waarde aan goede en snelle communicatie, ook in de avonduren en in het weekend. Naast hun makelaarsdiensten bieden ze ook taxaties aan, inclusief NWWI-gevalideerde taxatierapporten en taxaties voor NHG. B&F Makelaar staat bekend in Den Haag als makelaar 2.0 en garandeert een betrouwbare en snelle service.

Tasmanstraat 126, Den Haag

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder