⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur Eindhoven

Wanneer je een huis gaat kopen is het belangrijk voor jezelf of de bank de exacte waarde te weten voor de woning, hierbij kan een taxateur in Eindhoeven. Een taxateur maak een gevalideerd taxatierapport op zodat het in orde is voor jou of je hypotheek. Wil je meer weten over een taxatie, taxatierapport, de kosten van een taxatie en het vergelijken van taxateurs in Eindhoven? Lees dan hieronder verder.

Taxateur voor je
woning in Eindhoven 

Bij het kopen van een woning, is een taxatie in Eindhoven nodig bij de aanvraag voor een hypotheek. Het aanleveren van een taxatierapport bij de geldverstrekker geeft de bank een duidelijk inzicht in de waarde van de woning. Als je een woning gaat verkopen kan een taxateur in Eindhoven de waarde van de woning bepalen, deze kan dan als richtlijn voor de vraagprijs worden gebruikt. 

Taxatierapport NWWI

Nadat de taxateur in Eindhoven de woning grondig heeft doorgelopen, zal er een taxatierapport worden opgesteld. In dit taxatierapport staan alle bevindingen en conclusies. Het taxatierapport dient te voldoen aan de richtlijnen van het NWWI, een validatie-instituut. Wanneer het taxatierapport van je woning in Eindhoven, voldoet aan deze richtlijnen is de taxatie gevalideerd en kan deze als officieel document gezien worden.
> Lees hier alles over het NWWI

Verschil met notaris

Een taxateur in Eindhoven zorgt simpelweg slechts voor het opstellen van het taxatierapport van de woning. Een notaris zorgt ervoor dat alle officiële documenten en ander papierwerk in orde zijn, denk hierbij aan het opstellen van een hypotheekakte, leveringsakte, inschrijving in Het Kadaster en de overdracht van de woning.

Verschil met een bouwkundige keuring

Een taxateur kijkt tijdens een taxatie van de woning in Eindhoven voornamelijk naar de marktwaarde van de woning. Hierbij zal de staat van de woning worden meegenomen maar hier zal verder niet op in worden gegaan. Bij een bouwkundige keuring wordt er alleen maar gekeken naar de technische/ bouwkundige staat van de woning. een taxatierapport in Eindhoven bevat dan ook een schatting van de marktwaarde samen met de te verwachten onderhoudskosten, waar een bouwkundig rapport een overzicht van de technische staat per onderdeel van de woning bevat. Hiernaast bevat een bouwkundig rapport ook een overzicht van de (mogelijk) te verwachte reparatie- en verbouwingskosten.

Uitzicht Eindhoven

Goedkope taxateur in Eindhoven

De kosten die je betaalt voor het uitvoeren van een taxatie in Eindhoven, kunnen erg verschillen. Dit komt door het grote aanbod van taxateurs waarbij deze verschillen in ervaring en expertise. De kosten voor een taxatie in Eindhoven liggen ver uit één, de goedkoopste taxateur in Eindhoven is rond  € 450 en de duurste is rond de  € 850 (inclusief btw).
> Lees hier meer over de kosten van een taxatie

Taxateur vergelijken
in Eindhoven

Voordat je een taxateur in Eindhoven gaat inschakelen, is het handig om een aantal taxateurs met elkaar te vergelijken in Eindhoven. Zo heb je een goed beeld van de kosten en ervaringen van andere. HuisAssist kan je helpen met het vergelijken van een aantal taxateurs, zo vindt jij snel en eenvoudig een geschikte taxateur voor je woning in Eindhoven.

Uitgelichte taxateurs Eindhoven

DHVC VASTGOED Eindhoven

DHVC vastgoed

DHVC Vastgoed is een innovatieve makelaar wie al meer dan 25 jaar gevestigd is in Eindhoven. Voor kwalitatieve taxatierapporten ben je bij hun Taxatie Eindhoven service aan het juiste adres. Ze bieden een Taxatie Garantie aan, waardoor hun taxatierapporten erkend worden door alle banken in Nederland. Daarnaast zijn ze zeven dagen per week beschikbaar en hanteren ze een voordelig tarief. DHVC Vastgoed biedt een nieuwe en moderne aanpak voor vastgoedtransacties in Eindhoven en omgeving.

Aalsterweg 224, Eindhoven
Makelaarskantoor van Uffelen

Makelaarskantoor van Uffelen

Makelaarskantoor Van Uffelen is de betrouwbare partner voor het uitvoeren van een nauwkeurige taxatie van jouw woning in Eindhoven. De taxateurs hebben veel ervaring en zijn volledig op de hoogte van de huidige ontwikkelingen in de woningmarkt. Bij Van Uffelen staat niet alleen het cijfermatige aspect centraal, maar ook de persoonlijke situatie en emotionele waarde van de woning. De taxateurs nemen de tijd om grondig te inspecteren en goed naar jou te luisteren, zodat we een compleet beeld krijgen van de woning en een betrouwbaar rapport kunnen leveren.

Brussellaan 7b, Eindhoven
Van Santvoort

Van Santvoort Makelaars

Van Santvoort Makelaars is al sinds 1976 gevestigd in Zuidoost-Brabant en biedt een breed scala aan specialistische diensten in de woningmarkt, van aankoop naar verkoop tot taxatie. Het kantoor heeft een team van taxateurs gespecialiseerd in taxaties van huizen en bedrijfspanden in Eindhoven en omgeving. De taxateurs van Van Santvoort werken volgens een de vaste wetten dat voldoet aan nationale en internationale regelgeving. Betrouwbaarheid is cruciaal, niet alleen voor klanten, maar ook voor accountants, advocaten, notarissen, belastinginspecteurs en banken.

Torenallee 65, Eindhoven

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder