⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Bouwkundige keuring Amsterdam

Is een bouwkundige keuring in Amsterdam echt nodig? Op het moment dat je net een woning in Amsterdam gekocht hebt, ga je een grote financiële verantwoordelijkheid aan. Daarbij is Amsterdam gebouwd op een moeras met een minder sterke bovenlaag welke kan verschuiven. Een dusdanige verschuiving kan zorgen voor een scheur in de gevel. Het resultaat van een verschuiving kan een scheve fundering zijn.

Wanneer je weinig kennis hebt van de bouw en de staat van een huis, is het slim om je woning te laten keuren. Een bouwkundige keuring in Amsterdam kan ervoor zorgen dat je risico’s beperkt zijn. 

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring is een keuring waar de technische staat van een object wordt nagelopen op een aantal cruciale punten. In jouw geval zal dat waarschijnlijk om een Amsterdamse woning gaan die je wilt aankopen dan wel al aangekocht hebt. Plan daarom een afspraak in zodat de expert langskomt. 

Als de afspraak is ingepland komt de keurder langs met apparatuur om de bouwkundige staat van de woning af te gaan, tot aan de kruipruimtes toe. Als alles is nagelopen wordt er een rapport voor je opgesteld.

Amsterdam Gracht

Het bouwkundige rapport

In het bouwkundige rapport of bouwrapport wordt niet alleen genoteerd wat de gebreken van de woning zijn, maar ook de volgende punten: 

Gebreken en problematische gebreken van de woning

Er wordt dus niet alleen gekeken naar de gebreken in het huis die op dat moment verholpen moeten worden. Ook kijkt de bouwkundige keurder in Amsterdam naar gebreken die op de langere termijn opgelost moeten worden. Alle elementen van de woning worden nagelopen. Daarbij staat er bij ieder element vermeld wat de staat hiervan is. De schaal die gebruikt wordt is van slecht tot goed.

Kosten om de problemen te verhelpen

Nadat de bouwkundige keuring is geweest ontvang je een bouwrapport waar een schatting van de kosten staan vermeld om de gebreken op te lossen. Op die manier kan je een goede prioriteitenlijst maken welke problemen direct verholpen moeten worden in combinatie met de hoogte van de kosten.
> Lees hier meer over de kosten van een bouwkundige keuring

Duurzaamheid

Tegenwoordig wordt er bij een bouwkundige keuring ook naar de duurzaamheid van de woning gekeken. De keurder zal controleren of het huis wel goed geïsoleerd. Hierbij zal er rekening gehouden worden met de volgende punten:

 • Ramen
 • Gevelisolatie
 • Vloerisolatie
 • Dakisolatie
 • Zonnepanelen

Aandachtspunten bouwkundige keuring Amsterdam

Wanneer een bouwkundige keuring in Amsterdam plaatsvindt, zal de keurder diverse aandachtspunten controleren. Zo weet je precies wat de staat is van je woning. Heb je zelf punten die je extra wilt laten controleren? Breng dit dan onder de aandacht zodat de keurder dit voor jou kan controleren.

Aandachtspunten Wat wordt er gecontroleerd
Elektrische installatie
 • Visuele controle op veiligheid en onderhoud
CV installatie
 • Visuele controle op veiligheid en onderhoud
Leidingen
 • Water- en gasleidingen
Dak
 • Dakpannen
 • Dakgoot
 • Schoorsteen
 • Dakisolatie
Vochtmeting (doorslaand en optrekkend vocht)
 • Vloeren
 • Wanden
 • Plafonds
Fundering
 • Hoogteverschillen
 • Scheuren in de (draag)muur
 • Zijn de vloeren recht 
Overig
 • Kozijnen
 • Deuren
 • Ramen

Waarom een bouwkundige keuring in Amsterdam

Als je een huis koopt is een bouwkundige keuring in Amsterdam geen slecht idee. Het is natuurlijk fijn om te weten wat de bouwkundige staat van de woning is, voordat je het huis koopt. Het is immers een groot bedrag. Hieronder nog een aantal belangrijke aspecten waar je goed op moet letten bij een bouwkundige keuring in Amsterdam:

 • Funderingscode is belangrijk om te weten, vandaar dat de funderingsinspectie erg belangrijk is, vooral in Amsterdam waar de woningen vaak scheef staan.
 • Daken en vloeren zijn in de Amsterdamse woningen zijn vaak ook een probleem. Die moeten volgens de NEN norm. 
 • Moerassige bodem zorgt voor veel verzakking in Amsterdam wat niet alleen leidt tot de verschuiving van de woning met de bijbehorende scheuren. Ook zorgt dit ervoor dat veel woningen in Amsterdam last hebben van vocht en schimmel.

Het kan ook zo zijn dat je bij het kopen van een woning in Amsterdam verplicht een bouwrapport moet kunnen aantonen. Meestal komt dit voor als je een hypotheek neemt met NHG (nationale hypotheek garantie). Over het algemeen gaat dit om starters.

Lokale kennis bouwkundige keurder in Amsterdam

Het is belangrijk dat bouwkundige keurders in Amsterdam lokale kennis hebben. De staat en conditie van huizen in deze stad zijn namelijk sterk beïnvloed door plaatselijke factoren, zoals de omgeving waarin het huis is gebouwd en de soort grond waarop het staat. Bijvoorbeeld, veel huizen in Amsterdam zijn gebouwd op veengrond. Daarom is het belangrijk dat de persoon die je huis inspecteert op de hoogte is van deze factoren. Bovendien biedt HuisAssist alleen de mogelijkheid om bevoegde bouwkundigen te vergelijken in Amsterdam. Zo kun je er zeker van zijn dat de inspecties worden uitgevoerd door deskundigen die verantwoording afleggen aan ons.

Bouwkundige keurders vergelijken

Het belang van een bouwkundige keuring in Amsterdam is inmiddels duidelijk. Maar hoe ga je een geschikte keurder vinden? Wat is het verschil tussen verschillende keurders en geeft iedere bouwtechnische keurder hetzelfde rapport af?

Bij HuisAssist helpen wij jou deze zoektocht eenvoudiger maken. Bij HuisAssist is het gemakkelijk om verschillende bouwtechnische keurders in Amsterdam te vergelijken. Op deze manier weet je welke keurder beschikbaar is, voor welke prijs en wat je als wensen hierbij hebt. Bij HuisAssist worden de keurder vergeleken op basis van de volgende punten: 

 1. Prijs van de Bouwkundige keuring
 2. Type & grootte woning
 3. Beschikbaarheid van de keurder in omgeving Amsterdam
 4. Klantbeoordelingen

Het enige wat jij hoeft te doen is bovenaan deze pagina je gegevens in te vullen. Vervolgens ontvang je de beste opties voor jouw woning.

Populaire plaatsen voor een keuring

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Icoon bouwkundig keurder zoeken
Opties Bouwkundige keuring
Icoon bouwkundige keuring

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Bouwkundige keuring icoon

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Het vinden van een goede bouwtechnische keurder voor een goede prijs kan een flinke zoektocht zijn. De prijzen van een bouwtechnisch rapport variëren tussen de € 330 en € 425. Dit hangt af van de locatie, de keurder en type bouwtechnische keuring.

Wil je meer weten over hoe deze kosten tot stand komen? Check onze blog.

Een bouwkundige keuring kan je veel gedoe en kosten besparen. Door een bouwkundig expert de woning te laten inspecteren, kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Bovendien kan het bouwkundige rapport meegenomen worden in de onderhandelingen als blijkt dat er bijvoorbeeld grote gebreken zijn. Een bouwkundige keuring kan je dus geld besparen!

Het is normaal dat de bouwkundige keuring plaatsvindt zodra de voorlopige koopovereenkomst is ondertekend. Het kan natuurlijk ook eerder gedaan worden. Wees er wel zeker van dat de koop nog niet is afgerond. Op dat moment heb je de informatie te laat en kun je dit niet meer meenemen in de onderhandelingen.

Dat ligt natuurlijk aan de grootte en eigenschappen van de woning, maar meestal duurt de keuring niet langer dan 2 uur.

Assistentie van A tot Z

HuisAssist staat in het hele traject van een nieuw huis gratis voor je klaar. Dus zowel tijdens de aankoop als de verhuizing. Wij voorzien je van advies gedurende het hele traject en verwijzen je door naar de juiste specialisten. Of je nou een aankoopmakelaar nodig hebt of de beste deal voor een klusjesman. Kortom, wij kunnen je met alles helpen.

Altijd de beste deal

HuisAssist vergelijkt op basis van je voorkeuren honderden specialisten, zo hebben wij voor iedereen een passende oplossing. Voor jou zoeken wij altijd de beste deal, zodat je nooit te veel betaalt. 

Wil je liever bij één stap of dienst geholpen worden? Dat is ook geen probleem, wij helpen je graag verder.

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of specialisten? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG