⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur in Purmerend

De woningmarkt is de volop in beweging, mede hierom is het raadzaam bij de aankoop van een woning een taxateur in Purmerend te laten komen. Een taxatie laten uitvoeren in Purmerend brengt ook andere voordelen met zich mee als het gaat om bijvoorbeeld je hypotheek. Meer informatie hierover, over de kosten van een taxateur en het vergelijken van taxateurs in Purmerend lees je hieronder.

Taxateur voor je woning in Purmerend 

Nadat je een taxateur voor je woning in Purmerend hebt gevonden, zal hij of zij de waarde van de woning gaan bepalen. De expert zal na de taxatie een taxatierapport opstellen. Een taxatie kan worden ingezet bij zowel de aankoop als verkoop van een woning in Purmerend of als je je hypotheek wil wijzigen.

Taxatierapport NWWI

De bevindingen en conclusies van de taxatie van de woning in Purmerend wordt vastgelegd in een taxatierapport. Om dit rapport te gebruiken voor bijvoorbeeld de aanvraag van een hypotheek, dient het rapport gevalideerd te worden door een validatie-instituut zoals de NWWI.

Woning kopen Purmerend

Wanneer je een woning in Purmerend gaat kopen, is de kans groot dat je hiervoor een hypotheek gaat aanvragen. Zoals eerder vermeld, is een gevalideerd taxatierapport meestal een vereiste voor een geldverstrekker om een hypotheek af te sluiten. Daarbij mag een taxatierapport niet ouder zijn dan 6 maanden op de datum van het bindende aanbod voor de hypotheek.

Waardebepaling verkoop

Een taxatie is anders dan een waardebepaling van een woning in Purmerend. Een waardebepaling wordt vaak gratis uitgevoerd door een makelaar. Door het uitvoeren van de waardebepaling weet de verkoopmakelaar voor hoeveel geld de woning te koop aangeboden kan worden. Een taxatie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij en is dus subjectief.

Afstand taxateur in Purmerend

Om je woning in Purmerend te mogen laten taxeren, dient het kantoor van de taxateur zich binnen een straal van 20 kilometer ten opzichte van de woning te bevinden. Hierom is het belangrijk dat je altijd op zoek gaat naar een taxateur in de regio. Een bijkomend voordeel is dat de taxateur het type huis vaak beter kent.

Voordelen taxateur Purmerend

Een taxateur in Purmerend heeft een onafhankelijke waardebepaling van de woning. Naast dat deze kan worden ingezet bij de aankoop of verkoop van de woning, heeft het een taxatie ook voordelen wanneer de waarde van de woning dusdanig is gewijzigd dat je je hypotheek wil wijzigen. Als de waarde van de woning gestegen is vergeleken met de waarde die bepaald is tijdens de vorige taxatie, kan het zijn dat je je rente die je betaald voor de hypotheek kan verlagen. 

Naast het wijzigen van je hypotheek kan het ook zo zijn dat je liever wil overstappen naar een andere hypotheekverstrekker. Een reden hiervoor kan zijn dat je hiermee voordeliger uit bent. Voor het overstappen naar een andere hypotheekverstrekker zal je ook een taxatie van de woning in Purmerend moeten laten uitvoeren.

Taxateurs vergelijken

Voordat je een taxatie laat uitvoeren, is het verstandig om een aantal taxateurs in Purmerend met elkaar te vergelijken. Door het vergelijken van een aantal taxateurs in Purmerend weet je wat je kan verwachten van de kosten en kan je je inlezen in ervaringen van anderen. Zo ben jij goed voorbereid.

Betaalbare taxateur Purmerend

Doordat de prijzen voor een taxateur in Purmerend nogal kunnen verschillen, is het handig om van te voren taxateurs met elkaar te vergelijken. Het voordeel van de uiteenlopende prijzen is dat jij zelf kan bepalen hoeveel je wil betalen. De kosten voor een taxateur in Purmerend kunnen uiteenlopen van € 490 tot € 800. HuisAssist helpt je gratis en vrijblijvend bij het uitzoeken van taxateurs in Purmerend, zodat je eenvoudig taxateurs kan vergelijken. Vul simpel je gegevens in en zie gelijk wat de taxateurs bij jou in de buurt kosten en wie het zijn.

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder