💡 De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Wat is een bouwkundige keuring?

De bouwkundige
keuring

Wanneer je een huis wilt kopen, heb jij als koper een onderzoeksplicht. Je bent zelf verantwoordelijk om zo goed mogelijk te onderzoeken wat de staat van een woning is. Het is daarom belangrijk om een bouwkundig adviseur in te schakelen die je helpt bij het inspecteren en keuren van de staat van een woning. Een bouwkundig adviseur heeft namelijk veel kennis van specifieke bouwperiodes en kan goed inschatten wat de gebreken van een woning zijn. De meeste huizen hebben verborgen gebreken, door achterstallig onderhoud.

Meer informatie over de bouwkundige keuring?
Alles over bouwkundige keuring 

De keuring bij een aankoop

De aankoopkeuring is een inspectie van de bouwkundige staat van een woning. De bouwkundig keurder berekent de kosten die nodig zijn om het huis te verbouwen naar een goede staat en daarna te onderhouden. In het bouwkundig rapport staan al deze bevindingen en kosten in een duidelijk overzicht beschreven. De aankoopkeuring is geen taxatie. Bij de taxatie wordt alleen de marktwaarde vastgesteld.

Is een bouwkundige keuring verplicht?

Nee, een bouwkundige keuring is niet verplicht maar wel verstanding. Een bouwkundige keuring voorkomt dat je onverwachte hoge kosten aan een verbouwing kwijt bent na de aankoop. Veel voorkomende gebreken zoals schimmelvorming en vochtplekken kunnen een hoop extra kosten opleveren. Een bouwkundige keurder herkent de gebreken en geeft mogelijke oplossingen en bijkomende kosten aan. Daarnaast is een keuringsrapport handig tijdens de onderhandelingen over de prijs van de woning.

Voordelen bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring voorkomt dat je onverwachte hoge kosten aan een verbouwing kwijt bent na de aankoop. Veel voorkomende gebreken zoals schimmelvorming en vochtplekken kunnen een hoop extra kosten opleveren. Een bouwkundige keurder herkent de gebreken en geeft mogelijke oplossingen en bijkomende kosten. Een onafhankelijke organisatie is hierbij erg belangrijk. Ook als de verkopende makelaar al een keuring heeft uitgevoerd is het toch aan te raden dit zelf nog te laten controleren.

Daarnaast is een keuringsrapport handig tijdens de onderhandelingen over de prijs van de woning. In de praktijk is het daarom handiger om de aankoopkeuring te plannen voor het ondertekenen van het koopcontract.

Bouwkundige keuring vergelijken

Bij HuisAssist kun je nu gratis en vrijblijvend bouwkundige keuringen vergelijken, door heel Nederland. Bij Huisassist selecteren we keurders die het beste bij jouw gegevens en wensen passen. Na het invullen van de tool, kom je in contact met één van onze huis assistenten, vervolgens ontvang je de twee beste opties voor jou. Je ziet gelijk de kosten inclusief en wie het is!

Onafhankelijke assistentie

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste bouwkundige keuring. We vergelijken gratis en vrijblijvend verschillende technische keuringen van gecertificeerde keurders. Vul je voorkeuren in en wij gaan direct op zoek naar de meest geschikte keurders.

Heb je al een bouwkundige keuring gehad of niet nodig? Regel dan nu een taxateur zodat je verder kan met de aankoop.

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak


Vul je gegevens in

 


Kies een passende technische keuring

 


Maak gemakkelijk een afspraak

 

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

BLOG