⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Wat is een bouwkundige keuring?

De bouwkundige
keuring

Wanneer je een huis wilt kopen kan het verstandig zijn om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren, als koper heb je namelijk een onderzoeksplicht. Je bent zelf verantwoordelijk om zo goed mogelijk te onderzoeken wat de staat van een woning is. Het is daarom belangrijk om een bouwkundig adviseur in te schakelen die je helpt bij het inspecteren en keuren van de staat van een woning. Bij bouwkundig keuring krijg je inzichten in de gebreken en onderhoudsachterstanden van de woning. De keurder heeft namelijk veel kennis van specifieke bouwperiodes en kan goed inschatten wat de gebreken van een woning zijn. De meeste huizen hebben verborgen gebreken, door achterstallig onderhoud.

> Lees hier alles over de bouwkundige keuring

Het bouwkundige rapport

In een bouwkundig rapport zie je in één oogopslag wat de staat is van de woning en wat de eventuele kosten kunnen zijn voor gebreken van de woning. In het rapport staan foto’s, toelichtingen, meningen en kosten. Vaak wordt de kostensamenvatting gespecificeerd in:

  • Directe kosten (0 tot 1 jaar)

De directe kosten laten de kosten zien van reparaties die direct moeten worden uitgevoerd. Dit is om te voorkomen dat er verdere schade aan de woning zal ontstaan. Dus de directe kosten zorgen ervoor dat de schade beperkt zal blijven. Echter kost dit wel geld. Let op: hierbij gaat het niet om de standaardkosten die er altijd zijn bij de onderhoud van een huis.

  • Termijn kosten (0 tot 5 jaar)

De termijn kosten tonen de kosten voor niet-regulier onderhoud. Dit onderhoud moet echter wel binnen een termijn van ongeveer 5 jaar gedaan worden. Hiermee zorg je ervoor dat de kosten en schade beperkt blijven. Wanneer je dit niet doet kunnen er grote schades ontstaan.

  • Verbeterkosten

De verbeterkosten van een woning bestaan uit de kosten die voortvloeien uit wijzigingen die je zelf wilt aanbrengen aan de woning. Hierbij gaat het om veranderingen die uiteraard wel binnen de regels vallen, maar niet binnen die huidige normering. Ook deze kosten bestaan niet uit de reguliere onderhoudskosten van een woning, maar zijn ter verbetering van de woning naar eigen inspraak.

> Lees hier meer over kosten van een bouwkundige keuring

De woning keuren bij de aankoop

De aankoopkeuring is een inspectie van de bouwkundige staat van een woning. De bouwkundig keurder berekent de kosten die nodig zijn om het huis te verbouwen naar een goede staat en daarna te onderhouden. In het bouwkundig rapport staan al deze bevindingen en kosten in een duidelijk overzicht beschreven. De aankoopkeuring is geen taxatie. Bij de taxatie wordt alleen de marktwaarde vastgesteld.

Is een bouwkundige keuring verplicht?

Nee, een bouwkundige keuring is niet verplicht maar wel verstanding. Een bouwkundige keuring voorkomt dat je onverwachte hoge kosten aan een verbouwing kwijt bent na de aankoop. Veel voorkomende gebreken zoals schimmelvorming en vochtplekken kunnen een hoop extra kosten opleveren. Een bouwkundige keurder herkent de gebreken en geeft mogelijke oplossingen en bijkomende kosten aan. Daarnaast is een keuringsrapport handig tijdens de onderhandelingen over de prijs van de woning.

Voordelen bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring voorkomt dat je onverwachte hoge kosten aan een verbouwing kwijt bent na de aankoop. Veel voorkomende gebreken zoals schimmelvorming en vochtplekken kunnen een hoop extra kosten opleveren. Een bouwkundige keurder herkent de gebreken en geeft mogelijke oplossingen en bijkomende kosten. Een onafhankelijke organisatie is hierbij erg belangrijk. Ook als de verkopende makelaar al een keuring heeft uitgevoerd is het toch aan te raden dit zelf nog te laten controleren.

Daarnaast is een keuringsrapport handig tijdens de onderhandelingen over de prijs van de woning. In de praktijk is het daarom handiger om de aankoopkeuring te plannen voor het ondertekenen van het koopcontract.

Bouwkundige keuring vergelijken

Bij HuisAssist kun je gratis en vrijblijvend bouwkundige keurders vergelijken in heel Nederland. Bij het vergelijken van de bouwkundige keurders zal HuisAssist rekening houden met jouw woning en je wensen. Zodra je je aanvraag hebt ingediend kom je in contact met een assistent. Je ontvangt daarna de opties in de mail, waarna je zelf een keuze kunt maken. Na het doorgeven van je keuze neemt de gekozen keurder contact met je op. Bij het vergelijken van bouwkundige keurders letten wij op de volgende eisen:

+ Beschikbaarheid van de keurders
+ Prijs van de keuring inclusief bijkomende kosten
+ Beoordelingen van eerdere gebruikers

> Bekijk alle blogs over bouwkundige keuringen, de kosten en andere onderwerpen

Onafhankelijke assistentie

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste bouwkundige keuring. We vergelijken gratis en vrijblijvend verschillende technische keuringen van gecertificeerde keurders. Vul je voorkeuren in en wij gaan direct op zoek naar de meest geschikte keurders.

> Vergelijk en regel een taxateur zodra je een bouwkundige keuring hebt gedaan

Populaire plaatsen voor een keuring

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Icoon bouwkundig keurder zoeken
Opties Bouwkundige keuring
Icoon bouwkundige keuring

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak

Uitgelichte bouwkundige keurders in Nederland

Homekeur logo

Homekeur

Homekeur is een  expert op het gebied van bouwkundige keuringen voor  bestaande bouw, nieuwbouw en bedrijfspanden. Met een uitgebreid en landelijk netwerk van opgeleide en deskundige inspecteurs, heeft Homekeur een gemotiveerd en ambitieuze aanpak en een gedegen inspecteurs.

Gieterijstraat 82, Ridderkerk
Jobse Groep

Jobse Groep

Jobse Groep is sinds 2008 gespecialiseerd in bouwkundige keuringen en staat bekend om het verwezenlijken van klantvisies. Met een bewezen trackrecord in de bouwindustrie levert Jobse Groep hoogwaardige oplossingen voor diverse projecten. Of het nu om woningbouw, commerciële projecten of erfgoedrestauraties gaat, ons ervaren team biedt deskundig advies en topkwaliteit vakmanschap.

Markt 87, Etten‑Leur
Perfectkeur logo

Perfectkeur

Perfectkeur is de specialist in bouwkundige keuringen! Vanuit verschillende locaties in heel Nederland bieden ze professionele bouwkundige diensten aan met vaste en eigen medewerkers. Perfectkeur biedonder andere inspecties voor aankoop, verkoop en voorafname, asbestinventarisatie en veel meer. Perfectkeur helpt met al je bouwkundige behoeften.

Pruimendijk 137, Ridderkerk
Huiskeur

Huiskeur

Huiskeur een betrouwbare keurder voor de aankoop, verkoop of verhuur van vastgoed. De dienstverlening van Huiskeur is afgestemd op specifieke wensen van de klant. Meteen team van ervaren bouwkundig keurder krijgt de klant niet alleen een uitstekend rapport, maar ook hoogwaardig advies. Huiskeur wil de vooraanstaande speler zijn op de vastgoedmarkt.

Kerkenbos 1043, Nijmegen
MaysCompany logo

Mays Company

Bij Mays Company kun je terecht voor diverse diensten op bouwkundig gebied. Als onafhankelijke onderneming heeft Mays Company bouwkundigen en adviseurs in dienst die je kunnen helpen om de staat van je woning volledig in kaart te brengen. Na uitvoering van de keuring ontvang je van ons altijd een duidelijk en overzichtelijk rapport, tegen een  helder en eerlijke prijzen zonder verrassingen achteraf.

Verhulstplein 16, ‘s-Gravenhage
Keuringsdienst voor Wonen

Keuringsdienst voor Wonen

Keuringsdienst voor Wonen is er voor bouwkundig advies en begeleiding bij het bouwen, verbouwen, kopen of verkopen van vastgoed. Keuringsdienst voor Wonen levert een complete dienstverlening voor de vastgoedbranche kan aanbieden, waaronder taxaties, bouwtechnische keuringen, MJOP’s, VVE beheer. Bij een opdracht kunnen meerdere diensten tegelijk worden uitgevoerd. Keuringsdienst voor Wonen werkt in een straal van 60 km rondom Amsterdam.

Nieuwendammerdijk 526, Amsterdam
Het Inspectiehuis Gouda logo

Het Inspectiehuis

Het Inspectiehuis is de vertrouwde partner voor alle bouwkundige keuringen, inspecties, plannen en labels voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers. Gevestigd in Gouda, bieden zij diensten aan door heel Nederland. Sinds 2002 is Het Inspectiehuis gespecialiseerd in bouwkundige keuringen. De persoonlijke aanpak, betrokkenheid bij klanten en deskundigheid hebben ervoor gezorgd dat Het Inspectiehuis een betrouwbare partner is die haar opdrachtgevers compleet ontzorgt.

Oosthaven 33, Gouda
Woningkeuren.nl logo

Woningkeuren

Woningkeuren is een expert op het gebied van bouwkundig advies voor woningen. Zij bieden snelle en kwalitatief hoogwaardige diensten, met rapportages opgesteld door ervaren bouwkundigen en geen voorrijkosten. Woningkeuren heeft een  landelijk dekkend team (behalve op de Waddeneilanden) bestaat uit lokale keurders die goed bekend zijn met de markt in hun omgeving.

Plesmanstraat 60A, Veenendaal
Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis biedt bouwtechnische keuringen aan om inzicht te krijgen in de staat van een woning. Dit kan helpen om verrassingen te voorkomen bij de aankoop. De keuring wordt uitgevoerd door onafhankelijke experts met persoonscertificering volgens NEN17024. De keuring is alleen beschikbaar voor leden van Vereniging Eigen Huis. Volgens een tevredenheidsonderzoek is 96% van de klanten tevreden over de keuring van Vereniging Eigen Huis.

Displayweg 1, Amersfoort
Keurhuis Nederland

Keurhuis Nederland

Keurhuis Nederland is een betrouwbare keurder voor vastgoedinspecties. Keurhuis Nederland werkt landelijk en snel en hebben het belang van het vastgoed als prioriteit, zowel voor beheer als voor verkoop en aankoop. Om de kwaliteit te garanderen, worden alle rapporten van onze experts nogmaals gecontroleerd door een tweede bouwkundige. Dit zorgt ervoor dat iedereen verzekerd is van een hoog niveau van de aangeboden diensten. Keurhuis Nederland is een zusterorganisatie van IKOB-BKB.

Poppenbouwing 56, Geldermalsen
Woningschouw keuring logo

WoningSchouw

WoningSchouw is een landelijk opererende organisatie met meer dan 25 jaar ervaring in het geven van bouwkundig advies en keuringen. De rapportages van WoningSchouw zijn onafhankelijk, betrouwbaar en worden erkend door alle AFM geregistreerde financiële instellingen. WoningSchouw is ook gecertificeerd door NL-EPBD en volgt een kwaliteitsbeleid op BRL 9500-01 niveau, met regelmatige interne en externe audits.

Kapperallee 91, Eefde
bouwtechnokeuring

Bouw Techno Keuring Nederland

Bouw Techno Keuring Nederland is een gerenommeerd bouwkundig adviesbureau dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van bouwtechnische keuringen. Het bedrijf werd opgericht in 1990 en alle werkzaamheden worden uitgevoerd door bouwkundig ingenieurs. Het team van Bouw Techno Keuring Nederland bestaat uit ervaren en gekwalificeerde bouwkundig ingenieurs die de nodige kennis en vaardigheden hebben om bouwtechnische keuringen uit te voeren.

Chr. Huygensweg 19a, Hellevoetsluis

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Bouwkundige keuring icoon

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Het vinden van een goede bouwtechnische keurder voor een goede prijs kan een flinke zoektocht zijn. De prijzen van een bouwtechnisch rapport variëren tussen de € 330 en € 425. Dit hangt af van de locatie, de keurder en type bouwtechnische keuring.

Wil je meer weten over hoe deze kosten tot stand komen? Check onze blog.

Een bouwkundige keuring kan je veel gedoe en kosten besparen. Door een bouwkundig expert de woning te laten inspecteren, kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Bovendien kan het bouwkundige rapport meegenomen worden in de onderhandelingen als blijkt dat er bijvoorbeeld grote gebreken zijn. Een bouwkundige keuring kan je dus geld besparen!

Het is normaal dat de bouwkundige keuring plaatsvindt zodra de voorlopige koopovereenkomst is ondertekend. Het kan natuurlijk ook eerder gedaan worden. Wees er wel zeker van dat de koop nog niet is afgerond. Op dat moment heb je de informatie te laat en kun je dit niet meer meenemen in de onderhandelingen.

Dat ligt natuurlijk aan de grootte en eigenschappen van de woning, maar meestal duurt de keuring niet langer dan 2 uur.

Assistentie van A tot Z

HuisAssist staat in het hele traject van een nieuw huis gratis voor je klaar. Dus zowel tijdens de aankoop als de verhuizing. Wij voorzien je van advies gedurende het hele traject en verwijzen je door naar de juiste specialisten. Of je nou een aankoopmakelaar nodig hebt of de beste deal voor een klusjesman. Kortom, wij kunnen je met alles helpen.

Altijd de beste deal

HuisAssist vergelijkt op basis van je voorkeuren honderden specialisten, zo hebben wij voor iedereen een passende oplossing. Voor jou zoeken wij altijd de beste deal, zodat je nooit te veel betaalt. 

Wil je liever bij één stap of dienst geholpen worden? Dat is ook geen probleem, wij helpen je graag verder.

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of specialisten? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG