⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Bouwkundige keuring in Enschede

Door het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Enschede krijg jij meer inzicht in de technische staat van de woning. Het bouwkundig rapport dat tijdens de keuring wordt opgemaakt geeft je een goed overzicht van alle bevindingen en geeft je daarbij ook een kostenindicatie. HuisAssist geeft hieronder meer uitleg over alle aspecten van een bouwkundige keuring in Enschede.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring in Enschede geeft je een goed inzicht in de technische staat van de woning en wordt daarom ook wel een bouwtechnische keuring genoemd. De keurder is een onafhankelijke expert die de woning grondig doorloopt. Zo worden alle aspecten bekeken en worden deze bevindingen achteraf verwerkt in een bouwkundig rapport. Hierdoor heb jij een goed overzicht van de resultaten van de keuring.

Waarom een bouwkundige keuring in Enschede?

Zoals hierboven benoemt laat je een bouwkundige keuring in Enschede uitvoeren om een beter inzicht te krijgen in de technische staat van een woning. Dit inzicht is handig als je het risico van de aankoop wil verminderen. Daarnaast geeft een keurder ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden voor onderhoud en mogelijke renovaties. Dit zijn directkosten (korte termijn), termijnkosten (lange termijn) en verbeterkosten. 

Wanneer bouwkundige keuring in Enschede?

Wanneer je een bouwkundige keuring in Enschede laat uitvoeren voor de aankoop van een woning, verklein je de risico’s van je aankoop. Zeker omdat het kopen van een huis een grote financiële verantwoordelijkheid met zich meebrengt kan dit verstandig zijn. 

Ook wanneer je overweegt om een nieuwbouw huis te kopen, je huis te verbouwen of te verduurzamen kan het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Enschede verstandig zijn. 

Nieuwbouw

Wanneer een nieuwbouwwoning in Enschede wordt gekeurd spreken we van een opleveringskeuring. Tijdens deze keuring wordt de staat van de woning gecontroleerd en wordt er gekeken of alle afspraken zijn nagekomen. Zo weet jij zeker dat je de woning in de juiste staat ontvangt. 

> Lees hier meer over waar je allemaal op moet letten bij een oplevering van een nieuwbouwwoning

Duurzaamheid

Tegenwoordig wordt er ook bij woningen steeds meer aandacht besteed aan de duurzaamheid ervan. Niet alleen kan dit bijdragen aan een vermindering van de maandelijkse kosten, maar is het ook beter voor het milieu. Tijdens een bouwkundige keuring wordt duurzaamheid meegenomen door te kijken naar de isolatie van de gevels, de vloeren, en het dak. Meer tips over het verduurzamen van je woning lees je hier

Verbouwing

Om te weten wat het startpunt is van de verbouwing van je woning en wat de mogelijke risico’s zijn waar je tijdens een verbouwing tegenaan kan lopen, kan een bouwkundige keuring in Enschede goed van pas komen. Heb je recent je woning laten verbouwen? Laat dan een consult uitvoeren door een bouwkundige keurder. Zo weet jij of de aannemer de verbouwing zoals afgesproken heeft verbouwd.

Wat wordt er bij een bouwkundige keuring gecontroleerd?

Tijdens een bouwkundige keuring in Enschede wordt het huis grondig doorgelopen. Hierbij zijn er veel aandachtspunten die worden gecontroleerd en beoordeeld door de keurder. De bevindingen van de keuring worden achteraf verwerkt in het bouwkundig rapport. Hieronder is te zien waar er tijdens een keuring op gelet wordt. Deze lijst wordt vooraf altijd nog een keer doorgenomen, in overleg met de keurder kan dit eventueel worden aangepast.  

 

Aandachtspunten

Wat wordt er gecontroleerd

Elektrische installatie ·        Visuele controle op veiligheid en onderhoud
CV installatie ·        Visuele controle op veiligheid en onderhoud
Leidingen ·        Water- en gasleidingen
Dak ·        Dakpannen

·        Dakgoot

·        Schoorsteen

·        Dakisolatie

Vochtmeting (doorslaand en optrekkend vocht) ·        Vloeren

·        Wanden

·        Plafonds

Fundering ·        Hoogteverschillen

·        Scheuren in de (draag)muur

·        Staan de vloeren recht?

 

Overig ·        Kozijnen

·        Deuren

·        Ramen

Wat kost een bouwkundige keuring?

Doordat er geen specifieke richtlijnen zijn voor het bepalen van de kosten van een bouwkundige keuring in Enschede, kunnen keurders dit zelf bepalen. Het gevolg hiervan is dat de kosten tussen keurders flink kunnen verschillen. Voor het laten uitvoeren van een keuring in Enschede betaal je tussen de € 325 en € 440.

> Lees hier meer over de kosten van een keuring en hoe je kosten kunt besparen

Bouwkundige keurders vergelijken

Door het vergelijken van keurders in Enschede, weet je wat je kan verwachten op het gebied van de kosten en kan je je inlezen in de keurder en voorgaande ervaringen. HuisAssist helpt je bij het vinden van een geschikte en betrouwbare bouwkundige keurder in Enschede. De keurders worden voor jou vergeleken op basis van de prijs, het type woning, de beschikbaarheid van keurders en klantbeoordelingen.

Populaire plaatsen voor een keuring

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Icoon bouwkundig keurder zoeken
Opties Bouwkundige keuring
Icoon bouwkundige keuring

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak


Vul je gegevens in

 


Kies een passende technische keuring

 


Maak gemakkelijk een afspraak

 

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Bouwkundige keuring icoon

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

De kosten voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Enschede liggen tussen de € 325 en € 440. Voor een opleveringskeuring of een consult gelden andere tarieven.

Wil je meer weten over hoe deze kosten tot stand komen? Check onze blog.

Nee, het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Enschede is niet verplicht. Wel is het aan te raden als je een woning wil gaan aankopen, verbouwen of verduurzamen.

Dat ligt natuurlijk aan de grootte en eigenschappen van de woning, maar meestal duurt de keuring niet langer dan 2 uur.

BLOG