💡 De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten

[ARForms id=114]

💡 De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Bouwkundige keuring Utrecht vergelijken

Een bouwkundige keuring in Utrecht is geen overbodige luxe. Het is een stad met eeuwenoude huizen. De meest zekere manier om een goed beeld te hebben van de woning en dat je geen miskoop doet, is door een bouwkundige keuring uit te voeren. Maar wat gecontroleerd de keurder, wanneer moet je hem uitvoeren en wat kost een bouwkundige keuring in Utrecht? Ontdek het hieronder.

Wat is een bouwkundige keuring?

Ben je van plan een woning te kopen in Utrecht? Dan is een bouwkundige keuring geen onverstandig idee. Een bouwkundige keuring, ook wel bekend als een bouwtechnische keuring, is eigenlijk een analyse van de technische staat van een woning. Hierbij wordt er een rapport opgesteld wat de gebreken zijn, hoe schadelijk deze zijn en vóór welke tijd deze gebreken verholpen moeten worden.

Een bouwkundige keuring gaat dieper in op de staat van de woning dan bijvoorbeeld een taxatierapport. Eventuele gebreken van een woning die op een eerste oogopslag niet zichtbaar zijn zullen na een bouwkundige keuring als een addertje onder het gras naar boven komen. Een bouwkundige keuring in Utrecht is belangrijk om uit te voeren. De woningen zijn oud en Utrecht heeft last van verzakkingen. Hierdoor kunnen huizen in de stad veel gebreken hebben die je zelf niet kunt ontdekken.

Bouwkundige keuring bij nieuwbouw in Utrecht

Heb je een nieuwbouwhuis wat binnenkort opgeleverd gaat worden en je wilt deze woning laten keuren door een bouwkundige keurder? Dat kan zeker, echter heet deze keuring dan anders. In dit geval spreken we van een opleveringskeuring. 

Hierbij wordt de woning nagelopen net als bij een bouwtechnische keuring op alle bouwkundige punten. Dit wordt allemaal nagelopen en door middel van een proces verbaal worden alle gebreken gemeld. Hierna moet de aannemer de directe problemen en gebreken oplossen. Mochten er grote gebreken zijn dan heeft de aannemer meestal 2 a 3 weken de tijd om dit op te lossen. In Utrecht komt nieuwbouw ook steeds vaker voor. Het is aan te om hierbij te allen tijde een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. 

Waarom bouwkundige keuring in Utrecht

Je wilt een bouwkundige keuring in Utrecht uitvoeren omdat waarschijnlijk je bod is geaccepteerd na de aankoop. Dit is geen slecht idee en is misschien wel een van de belangrijkste stappen om in de toekomst kosten te besparen. Wanneer je zelf geen kennis hebt van het keuren van een woning, is het verstandig een bouwkundig expert de woning te laten onderzoeken. Zorg er daarom voor dat je de problemen bij een woning niet onderschat en realistisch blijft over de mogelijke gebreken. Bovendien kan je, als het koopcontract nog niet getekend is, de gebreken meenemen in de onderhandelingen.

Wanneer bouwkundige keuring uitvoeren

En wanneer moet je de bouwkundige keuring in Utrecht laten uitvoeren? Dit is aan de koper van de woning. Vanaf het moment dat er een akkoord is over de verkoopprijs wordt het koopcontract getekend waarna 3 dagen wettelijke bedenktijd volgt. Tot en met 17 dagen na het verstrijken van deze bedenktijd kan je alsnog afzien van de koop. Althans, als dat zo afgesproken is met de verkopende partij. Als blijkt dat er aan de hand van een bouwkundige keuring meer dan een bepaald bedrag, in Utrecht is dit meestal boven de € 6000, aan schade en reparaties is aangetroffen, dan mag je de aankoop terugdraaien. 

Conclusie:

(+) Koopovereenkomst is getekend dus de woning is voor jou “gereserveerd”.
(-) Veel geld, tijd en moeite kwijt als blijkt dat de woning niet in orde is.

Het is ook mogelijk om de bouwkundige keuring uit te laten voeren voordat jij de koopovereenkomst ondertekend hebt. Meestal gaat dit wat lastiger omdat er andere potentiële kopers op de loer liggen waardoor je de woning alsnog misloopt. 

Conclusie:

(+) Geen notariskosten als blijkt dat je aan de hand van bouwkundige keuring je de woning toch niet wil kopen.
(+) Geen tijd kwijt aan verdere stappen als je weet dat je de woning toch niet gaat kopen aan de hand van bouwkundige keuring.
(-) Dreigt de woning kwijt te raken door het wachten op het rapport.

Controlepunten bouwkundige keuring Utrecht

Net als overal in Nederland zullen er bij een bouwkundige keuring in Utrecht een aantal elementen van de woning gecontroleerd worden op de huidige staat. Om je een inzicht te geven welke punten nagelopen worden hebben we de overige punten op een rijtje gezet voor je:

Controlepunten Waar wordt op gecontroleerd?
Fundering ·       Staan de vloeren recht?

·       Scheuren in de (draag)muur

·       Hoogteverschillen 

Vochtmeting (optrekkend- en doorslaand vocht) ·       Wanden

·       Vloeren

·       Plafonds

Leidingwerk ·       Gas- en waterleidingen
Dak ·       Schoorstenen

·       Goten

·       Pannen

·       Dakisolatie

CV installatie ·       Visuele controle
Elektrische installaties ·       Visuele controle
Overig ·       Deuren

·       Ramen

·       kozijnen

Kosten bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring in Utrecht is verkrijgbaar vanaf € 350 en kan oplopen tot € 500. Deze tarieven kunnen uiteenlopen afhankelijk van de oppervlakte van de woning. Heb je een bouwkundige keuring in Utrecht nodig voor bijvoorbeeld een appartement in het centrum dan betaal je uiteraard minder dan bij een groot herenhuis. De kosten van een bouwkundige keuring in Utrecht worden op basis van de inhoud van de woning bepaald.

De kosten zijn gebaseerd op het bouwkundig rapport die geleverd wordt binnen een periode van 4-5 werkdagen. Mocht je het rapport sneller willen ontvangen? Dan is het mogelijk om een spoed rapport aan te vragen, wel betaal je ongeveer € 100 meer. Deze ontvang je dan binnen 24 uur.

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak


Vul je gegevens in

 


Kies een passende technische keuring

 


Maak gemakkelijk een afspraak

 

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

BLOG