⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur in Amstelveen

Bij de aan- en verkoop van een woning is de taxatie altijd een belangrijk aspect gedurende het proces. Daarnaast kan een taxatie van belang zijn voor andere zaken rondom een woning. Hierbij gaat het om het afsluiten van een hypotheek of het verbouwen van het huis. De taxateur in Amstelveen helpt je bij het bepalen van de actuele woningwaarde in de huidige markt. Wat is de taak van de taxateur en waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikte taxateur?

Wat doet een taxateur in Amstelveen?

De taxateur in Amstelveen zorgt ervoor dat de actuele woningwaarde in kaart gebracht wordt. Dit doet de taxateur door verschillende aspecten van de woning en de omgeving te bekijken. Hierbij kijkt de taxateur naar de ligging van de woning, het soort woning, de oppervlakte van de woning en tuin, de huidige staat en huidige ontwikkelingen op de woningmarkt in Amstelveen. Er zijn gevallen dat een taxateur nog meer onderzoek moet uitvoeren om tot de taxatiewaarde te komen. Een aantal vormen van deze onderzoeken zijn, de bodemgesteldheid van de woning en erfdienstbaarheden. Nadat de taxateur het onderzoek in de Amstelveense woning heeft gedaan, zal de taxateur het taxatierapport opstellen. Hierbij zijn er nog de optie om een gevalideerd NWWI-taxatierapport te hebben of een normaal taxatierapport.

Soorten taxatierapporten

Normaal taxatierapport

Een normaal taxatierapport is een rapport wat is opgesteld door een taxateur die is ingeschreven in het register van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. Hierbij is het rapport niet gevalideerd door het NWWI. In het normale rapport wordt de marktwaarde van de woning vastgesteld. Dit is allemaal op basis van de taxateur in Amstelveen, waarbij dit door niemand anders gecontroleerd zal worden.

NWWI-taxatierapport

Het NWWI-taxatierapport wordt wel gevalideerd door het NWWI. Dit is het Nederlands Woning Waarde Instituut, hierbij voldoet de taxatie aan de gestelde kwaliteitseisen die gesteld worden door deze organisatie. Zo een taxatierapport wordt vaker geaccepteerd door banken en hypotheekverstrekkers. De betrouwbaarheid van het rapport is namelijk gecontroleerd door een derden partij.

Voor- en nadelen NWWI taxatierapport

Het voordeel van een taxatie in Amstelveen die is gevalideerd door het NWWI is dat deze geaccepteerd wordt door iedere bank en hypotheekverstrekker. Bij de aanvraag voor een NHG hypotheek is dit een verplichte eis, waardoor je aantoont wat de gecontroleerde taxatiewaarde van de woning is.
Het grootste nadeel van een NWWI taxatierapport is dat dit een stuk duurder is. Dit komt vooral omdat het gehele taxatierapport aan kwaliteitseisen moet voldoen, wat de taxateur extra tijd kost. Daarbij controleert het NWWI ook de taxatie nog, waardoor er iemand extra naar de taxatie moet kijken.

> Lees hier meer over een gevalideerd NWWI rapport

Kosten van een taxatie in Amstelveen

De taxatiekosten van een woningtaxatie in Amstelveen kunnen sterk uiteenlopen. Hierbij verschilt het dus of het een gevalideerd of niet-gevalideerd taxatierapport moet zijn. Daarnaast speelt de grootte en de afstand tot de woning nog een rol. De gemiddelde kosten van een niet-gevalideerd rapport liggen tussen de € 300 en € 500. Echter heb je vaak een NWWI gevalideerd taxatierapport nodig, hierbij variëren de kosten tussen de € 550 en de € 900. Het is daarom van belang dat je op zoek gaat naar een taxateur die je kan voorzien van goed advies en voor een scherpe prijs je woning in Amstelveen kan taxeren.

> Lees meer over de kosten van een taxateur

Wanneer een taxatie uitvoeren

Een taxatie is niet alleen van belang bij het aankopen van een woning. Bij de aankoop is het vooral van belang om je hypotheek bij de bank aan te vragen. De bank verplicht dit, omdat zij bewijs willen van de daadwerkelijke waarde van de woning. Hierbij kan je maximaal 100% van de woningwaarde als hypotheek krijgen.

Wanneer je de woning gaat verbouwen heb je een taxatie voor en een taxatie na verbouwing nodig. Dit kan namelijk invloed hebben op de hoogte van de hypotheekrente die je betaald. Zodra de woningwaarde omhooggaat kan de hypotheekrente omlaag.

In sommige gevallen gebruiken mensen de taxatiewaarde bij de verkoop van een huis. De taxateur in Amstelveen zal dan de taxatiewaarde afgeven, hierbij krijg je een goed idee van de huidige marktwaarde van het huis.

Vergelijken van taxateurs in Amstelveen

Voordat je een taxateur vraagt om je woning te taxeren in Amstelveen is het van belang de verschillende taxateurs te vergelijken. Hierbij is het allerbelangrijkste om te controleren of je het juiste taxatierapport ontvangt, of de taxateur binnen de gestelde straal van 20 kilometer werkt en of je de scherpste prijs voor de taxatie hebt. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaald voor de taxatie, dit kan je zo € 300 besparen.

Via HuisAssist vraag je eenvoudig een vergelijking aan van verschillende taxateurs in Amstelveen. Hierbij ontvang je de 3 beschikbare taxateurs die de voordeligste prijs hebben voor een NWWI taxatierapport.

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder