💡 De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 2 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur in Groningen

Voor de bepaling van de exacte waarde van een woning, kan een erkend taxateur in Groningen de woning taxeren en aan de hand hiervan een taxatierapport opstellen. Zo heb jij een duidelijk overzicht en goed inzicht in de waarde van de woning. Meer over de functie en taken van een taxateur en over het vergelijken van taxateurs in Groningen lees je hieronder.

Waarom een taxatie laten uitvoeren?

Als je belangrijke aan- of verkoop beslissingen moet nemen over een woning, is het handig om hulp in te schakelen van een taxateur in Groningen. Een taxateur is een onafhankelijk, gediplomeerd persoon die de waarde van je huis vaststelt en vastlegt in een taxatierapport. De kosten (en keuze) van een taxateur in Groningen liggen bij de koper van het huis. Echter staat het je, als verkoper, vrij om het huis te laten taxeren in Groningen.

Een taxateur in Groningen helpt je bij het opmaken van een taxatierapport zodat jij inzicht het in de waarde van de woning. Een taxatie wordt uitgevoerd op basis van een gevalideerd NWWI taxatierapport. Tijdens de taxatie worden o.a. de volgende punten meegenomen met het bepalen van de waarde van de woning: oppervlakte van de woning, energiezuinigheid, gebruikte materialen en de kwaliteit hiervan, de woonomgeving en de ligging van de woning.

Grote Markt Groningen

Taxateur voor je woning in Groningen

Wanneer je op het punt staat om een (nieuwbouw) woning te kopen, je eigen woning te laten verbouwen, een hypotheek wil oversluiten of vanwege een andere reden, helpt een taxateur in Groningen je met het bepalen van de waarde. Voor een taxateur in Groningen geldt dat zijn kantoor in een straal van maximaal 30 kilometer van de woning gelegen moet zijn om de woning te mogen taxeren. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar een lokale taxateur in Groningen. 

Taxatierapport NWWI

Tijdens de taxatie maakt de taxateur aantekeningen van de woning, deze aantekeningen worden na de taxatie samengevoegd en uitgewerkt tot een taxatierapport. Dit rapport dient te voldoen aan de eisen en richtlijnen die zijn opgesteld door het NWWI. Het Nederlands Woning Waarde Instituut is het instituut dat het taxatierapport uiteindelijk valideert. Als je via HuisAssist een taxateur zoekt, wordt je gegarandeerd in contact gebracht met een taxateur die hieraan voldoet.
> Meer informatie over het NWWI taxatierapport

Goedkope taxateur vinden in Groningen

Taxateurs mogen zelf de prijzen voor een taxatie van een woning in Groningen bepalen. Hierdoor kunnen de prijzen flink uiteenlopen. De ene taxateur brengt meer ervaring en/ of expertise met zich mee waardoor de prijs hoger zal liggen vergeleken met een wat minder ervaren taxateur. De kosten voor een taxateur voor het taxeren en het opstellen van een NWWI-taxatierapport, ligt in Groningen tussen de € 400 – € 800. De kosten verschillen ook van elkaar doordat de ene taxateur gebruikt maakt van een vast tarief en de andere taxateur het tarief vaststelt als een percentage van de vastgestelde waarde van de woning.
> Lees hier meer over de kosten van een taxatierapport

Vergelijken taxateurs in Groningen

Voordat je contact legt met een taxateur, kan het fijn zijn om een aantal taxateurs met elkaar te vergelijken in Groningen. Zo heb jij een goed idee van het aanbod taxateurs en wat het verschil is in kosten. Zo betaal jij niet onnodig teveel voor de taxatie van je woning. HuisAssist helpt je bij het vinden van een geschikte taxateur in Groningen door taxateurs te vergelijken. Zo heb jij in een overzicht een goed beeld van het aanbod en de mogelijkheden.

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op


Vul je gegevens in

 


Ontvang de beste deal per mail

 


De taxateur neemt contact op

 

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder