⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur in Groningen

Als je de exacte waarde van een woning wilt bepalen, kan een erkende taxateur in Groningen je helpen. De taxateur zal de woning taxeren en op basis daarvan een gedetailleerd taxatierapport opstellen. Hierdoor krijg je een helder overzicht en goed inzicht in de waarde van je woning. Wil je meer weten over de functie en taken van een taxateur en over het vergelijken van taxateurs in Groningen? Lees dan verder!

Waarom een taxatie laten uitvoeren?

Als je belangrijke beslissingen moet nemen over de aan- of verkoop van een woning, is het verstandig om een erkende taxateur in Groningen in te schakelen. Een taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van je huis vaststelt en dit vastlegt in een officieel taxatierapport. Hoewel de kosten van de taxateur in Groningen meestal voor de koper zijn, heb je als verkoper ook de mogelijkheid om de woning te laten taxeren.

Een taxateur in Groningen helpt je bij het opstellen van een taxatierapport, waardoor je een duidelijk inzicht krijgt in de waarde van de woning. Een taxatie wordt uitgevoerd op basis van een gevalideerd NWWI taxatierapport. Tijdens de taxatie worden verschillende factoren meegenomen in de waardebepaling van de woning, zoals de oppervlakte van de woning, de mate van energiezuinigheid, de gebruikte materialen en de kwaliteit daarvan, de woonomgeving en de ligging van de woning.

Grote Markt Groningen

Taxateur voor je woning in Groningen

Wanneer je een belangrijke beslissing moet nemen, zoals het kopen van een (nieuwbouw)woning, het laten verbouwen van je eigen woning, het oversluiten van een hypotheek of om een andere reden de waarde van je woning wilt bepalen, dan kan een erkende taxateur in Groningen je hierbij helpen. Een taxateur is een onafhankelijke en gediplomeerde expert die de waarde van je huis vaststelt en dit vastlegt in een taxatierapport.

Het is belangrijk om te weten dat een taxateur in Groningen zijn kantoor binnen een straal van maximaal 30 kilometer van de woning moet hebben om deze te mogen taxeren. Het is daarom verstandig om op zoek te gaan naar een lokale taxateur in Groningen. Een lokale taxateur heeft vaak meer kennis en ervaring met betrekking tot de lokale vastgoedmarkt en kan je daardoor beter adviseren over de waarde van je woning.

Taxatierapport NWWI

Bij de taxatie van een woning in Groningen wordt door de taxateur een gedetailleerd verslag opgesteld. Deze aantekeningen worden later uitgewerkt tot een taxatierapport. Dit rapport moet voldoen aan de eisen die zijn opgesteld door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). et NWWI valideert het taxatierapport en garandeert daarmee de betrouwbaarheid ervan. Als je via HuisAssist een taxateur in Groningen zoekt, dan krijg je uitsluitend offertes van erkende taxateur die bekend is met de eisen van het NWWI en die ervoor zorgt dat het taxatierapport aan deze eisen voldoet.
> Meer informatie over het NWWI taxatierapport

Goedkope taxateur vinden in Groningen

De prijzen voor een taxatie van een woning in Groningen worden bepaald door de taxateurs zelf, waardoor er aanzienlijke verschillen in prijs kunnen zijn. De kosten van een taxateur zijn onder meer afhankelijk van de ervaring en expertise van de taxateur. De ene taxateur rekent dus mogelijk meer kosten dan de andere. Over het algemeen liggen de kosten voor een taxatie in Groningen tussen de €400 en €800, inclusief het opstellen van een NWWI-taxatierapport. De tarieven van de taxateurs variëren ook doordat de ene taxateur een vast tarief hanteert en de andere taxateur het tarief baseert op een percentage van de vastgestelde waarde van de woning. Bij HuisAssist brengen wij je graag in contact met een betrouwbare taxateur in Groningen tegen een scherp tarief.
> Lees hier meer over de kosten van een taxatierapport

Vergelijken taxateurs in Groningen

Als je op zoek bent naar een taxateur in Groningen, is het verstandig om verschillende taxateurs met elkaar te vergelijken voordat je contact opneemt. Zo krijg je een goed beeld van het aanbod en de kosten en voorkom je dat je te veel betaalt voor een taxatie van je woning. Bij HuisAssist kun je eenvoudig taxateurs vergelijken en vind je gemakkelijk een geschikte taxateur in Groningen. Met ons overzichtelijke aanbod van taxateurs, ontvang je drie offertes van taxateurs in Groningen en kun je snel een weloverwogen keuze maken.

Uitgelichte taxateurs Groningen

Anderz Makelaar

Anderz Makelaar Groningen is een gewaardeerd makelaarskantoor dat al vele jaren actief is in Groningen en omstreken. Naast het kopen en verkopen van woningen, is Anderz Makelaar ook expert in het taxeren van woningen. Als ervaren taxateur in de omgeving van Groningen beschikt Anderz Makelaar over uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt en de geldende wet- en regelgeving. Anderz Makelaar levert een grondige, objectieve en eerlijk taxatierapport van je woning.

Atoomweg 6-B, Groningen
Lucas Klamer makelaardij

Makelaardij Lucas Klamer

Makelaardij Lucas Klamer is een ervaren en deskundige partner voor al jouw  behoeften. Het kantoor is gevestigd in Groningen en heeft uitgebreide kennis van de woningmarkt in Groningen, Haren en omgeving. Makelaardij Lucas Klamer is een gecertificeerd taxateur en is ingeschreven bij het NRVT en het NWWI. Dit betekent dat je op professionele wijze een taxatierapport kunt verwachten, dat door alle geldverstrekkers wordt geaccepteerd wanneer het wordt opgesteld door een erkende taxateur.

Aarhusweg 2-3, Groningen
Makelaardij Teun Bosma

Makelaardij Teun Bosma

Makelaardij Teun Bosma is een gecertificeerde en beëdigde taxateur in Groningen die je graag helpt bij het taxeren van je woning. Het kantoor is op de hoogte van wet- en regelgeving en is aangesloten bij een gespecialiseerde vakgroep en ingeschreven in het NRVT-register. Teun Bosma is sinds 1990 actief met het aankoop-verkoop en het taxeren van woningen in Groningen. Het kantoor streeft naar deskundigheid, openheid en integriteit en hanteert korte procedures met het opstellen van taxatierapporten.

Verlengde Visserstraat 3, Groningen
Van santen de hoog taxateur

Makelaardij Van Santen de Hoog

Makelaardij Van Santen de Hoog is een lokale taxateur die gevestigd is in het centrum van Groningen en actief is met het taxeren van woningen in de provincie Groningen in een straal van 30 km. Met meer dan 25 jaar ervaring bieden zij persoonlijke service en expertise in de huizenmarkt van Groningen. De taxateurs van Makelaardij van santen zijn gespecialiseerd in het bepalen van de waarde van een woning en zorgen voor een gefundeerd en inzichtelijk taxatierapport. Met ruim 25 jaar ervaring zijn zij vooral actief in de stad zelf en de omliggende dorpen zoals Haren, Hoogezand, Zuidlaren en Eelde, waar zij je graag helpen bij het taxeren en aankopen of verkopen van je woning.

Gedempte Zuiderdiep 42, Groningen
Woonaccent

Woonaccent Assen

Woonaccent Assen is een makelaarskantoor gevestigd in de stad Assen, maar mag ook in Groningen taxeren. Ze hebben jarenlange ervaring in de woningmarkt en bieden een breed scala aan diensten aan, waaronder taxaties van woningen. Hun professionele taxateurs zijn gespecialiseerd in het bepalen van de waarde van woningen en zorgen voor een nauwkeurig en gedetailleerd taxatierapport. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en deskundige taxateur in Assen, dan kunt je bij Woonaccent Assen terecht voor een snelle en efficiënte taxatie van je woning.

Beilerstraat 24, Groningen

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder