Notaris in Amsterdam

Het vinden van een notaris in Amsterdam is een belangrijk aspect bij het kopen van een huis of andere zaken rondom je woning of hypotheek. In Amsterdam zijn 45 notarissen actief. Dit is geen probleem, want er zijn genoeg notarissen in de buurt van Amsterdam. De notaris helpt met verschillende zaken rondom de aankoop van een nieuw huis in Amsterdam, het officieel maken van de hypotheek en andere notariële zaken.

Statistieken notarrissen in Amsterdam

 • Gemiddelde prijs Notaris in Amsterdam € 1.366
 • Minimale prijs Notaris in Amsterdam € 1.237
 • Maximale prijs Notaris in Amsterdam € 1.496
 • Aantal notarissen in Amsterdam 45

Aantal notarissen in de regio van Amsterdam

Wanneer je naar de notaris gaat om iets te regelen rondom je huis en/of hypotheek. Je bent niet gebonden aan Amsterdam. Wanneer er een goedkopere notaris in nabij gelegen plaatsen als Duivendrecht is, dan is het ook mogelijk een afspraak te maken bij deze notaris. Naast de 45 notarissen in Amsterdam zelf, zijn er 53 notarissen binnen 10 kilometer en 100 binnen 20 kilometer van Amsterdam aanwezig. Dit laat duidelijk zien dat er tal van mogelijkheden zijn om een goede notaris te vinden in de regio van Amsterdam.

In Amsterdam
45
Binnen 10km
53
Binnen 20km
100

Diensten van notarissen in Amsterdam

In Amsterdam en de nabije omgeving zijn er 53 notarissen actief. Deze notarissen hebben verschillende specialisaties. Diverse notarissen uit de buurt van Amsterdam zijn gespecialiseerd in de volgende onderwerpen:

 • Het overdragen van eigendom en het opmaken van hypotheekakten voor verschillende soorten woningen.
 • Het adviseren over en opstellen van juridische documenten voor huis- en hypotheekzaken.
 • Specifieke diensten die relevant zijn voor de NOG TE BENOEMEN.

Kosten van een notaris in Amsterdam

De kosten van een notaris in Amsterdam variëren op basis van de notaris en om welke reden je bij de notaris moet zijn. Verschillende notarissen hebben hun eigen specialiteiten. Wanneer je een specifieke kwestie hebt is het van belang om te kijken welke notaris het beste is in Amsterdam voor deze opdracht.

Bij het kopen van een huis is de notaris verplicht, hierbij worden over het algemeen een hypotheekakte en leveringsakte afgenomen bij de notaris. De gemiddelde kosten voor deze 2 aktes in Amsterdam zijn € 1.366. Bij de kosten voor een hypotheek en leveringsakte zijn de kadastrale inschrijving, honorarium notaris, de wettelijke bijdrage kwaliteitsfonds en btw inbegrepen. Naast deze kosten, zijn er bij het aankopen van een huis andere veelgebruikte diensten van de notaris:

 • Samenlevingscontract
 • Koopovereenkomst
 • Opnemen van een overbruggingskrediet

Wanneer je de actuele prijzen van notarissen in de buurt wilt. Vraag vrijblijvend offertes aan. Ontvang de scherpste tarieven van notarissen in Amsterdam.

Bod geaccepteerd in Amsterdam

Zodra je bod is geaccepteerd op je woning in Amsterdam zijn er een aantal belangrijke stappen die genomen moeten worden. Hieronder staan de stappen die je moet regelen:

 1. Teken het voorlopige koopcontract
 2. Stel de hypotheekadviseur op de hoogte
 3. Vraag offertes aan voor taxateurs in Amsterdam
 4. Afspraak maken voor een bouwkundige keuring
 5. Regel alles met de notaris

Met de laatste stap zorg je ervoor dat de koop officieel gemaakt kan worden. Via HuisAssist zorg je voor notaris offertes met de scherpste tarieven in de buurt van Amsterdam.

Huis & Hypotheek in Amsterdam

Om verschillende redenen naast de aankoop van een huis is de notaris van belang. De notaris is in vrijwel alle gevallen nodig wil je iets officieel maken rondom je woning. Er zijn een aantal belangrijke zaken die te maken hebben met je huis en hypotheek in Amsterdam. Denk hierbij aan:

 • Erfpacht afkopen
 • Oversluiten van de hypotheek
 • Grond of oppervlakte kopen van de buren
 • Overbruggingskrediet

Naast zaken rondom het huis en hypotheek zijn er natuurlijk andere specialismen waar een notaris in Amsterdam op gefocust is. HuisAssist focust voornamelijk op huis en hypotheek.

Top notarissen Amsterdam

De top notarissen in Amsterdam is bepaald op basis van de locatie van de notariskantoren in en rondom Amsterdam. Bekijk direct de verschillende notariskantoren.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Amsterdam

Hoeveel notarissen zijn er in Amsterdam gevestigd?

+

In Amsterdam zijn er 45 notarissen gevestigd. Binnen 10 kilometer van Amsterdam zijn er 53 notarissen gevestigd en binnen 20 kilometer zijn er 100 notarissen gevestigd.

Wat kost een notaris Amsterdam?

+

De prijs van een notaris in Amsterdam kan variëren. De gemiddelde prijs van een notaris in Amsterdam ligt tussen de € 1.237 en € 1.496. Gemiddeld is dit € 1.366.

Wat is de goedkoopste notaris in Amsterdam?

+

De goedkoopste notaris in Amsterdam kan varrieren. De minimale prijs van een notaris is € 1.237. Maar dit kan per notaris verschillen. Bel 020 244 57 82 of vul het formulier in en we zoeken de goedkooptse notaris voor je uit.