⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Bouwkundige keuring in Rotterdam

Een bouwkundige keuring in Rotterdam is essentieel bij de aanschaf van een woning. Het is een belangrijk onderdeel om te weten in welke staat de woning zich bevindt en wat je kunt verwachten. Hoewel sommige mensen twijfelen aan de noodzaak van een bouwkundige keuring, is het een slimme investering voor de financiële verantwoordelijkheid die komt kijken bij de aanschaf van een huis in Rotterdam. Bovendien kan een bouwkundige keuring helpen bij onderhandelingen over de woning. Laat dus zeker een bouwkundige keuring uitvoeren voordat je een huis koopt in Rotterdam.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring in Rotterdam, ook wel een bouwtechnische- of bouwkeuring genoemd, is een keuring waarbij er naar de technische staat van een huis wordt gekeken. Deze keuring kan je laten doen voor een reeds aangekocht huis of voor een huis dat je wil gaan kopen en wordt altijd uitgevoerd door een onafhankelijke expert. 

De expert zal tijdens de bouwkundige keuring alle ruimtes van het huis grondig doorlopen. Zeker omdat niet alles op het eerste oog duidelijk te zien is, denk hierbij aan lekkages, schimmel of verzakkingen in de woning. Alle bevindingen van de inspecteur die tijdens bouwkundige keuring in Rotterdam worden opgenomen in een rapport en bijbehorende kostenindicatie van het huis. Zo geeft de bouwkundige keuring je een goed en betrouwbaar inzicht in de staat van de woning.

Uitzicht Rotterdam

Een bouwkundig rapport

Een onafhankelijke expert zal tijdens de bouwkundige keuring in Rotterdam alle waarnemingen en bevindingen vastleggen in een bouwkundig rapport. Hierdoor heb je alle gegevens bij elkaar en heb je een duidelijk beeld van de technische staat van de woning en wordt er ook een indicatie gegeven van de eventuele kosten die nodig zijn voor het verbeteren of repareren van de gebreken van het huis. Zo worden de volgende punten tijdens een bouwkundige keuring meegenomen:

Technische mankementen en gebreken

De inspecteur zal tijdens de bouwkundige keuring dus kijken naar gebreken op meerdere fronten waaronder de technische gebreken, denk hierbij aan het vervangen van een onderdeel of reparaties van bijvoorbeeld het dak of de fundering van het huis. 

Kosten voor mogelijke reparatie

Een belangrijk onderdeel van het keuringsrapport of bouwrapport van de bouwkundige keuring is een kostenindicatie. Wanneer de inspecteur tijdens de bouwtechnische keuring in Rotterdam tegen gebreken van het huis aanloopt, zal aan de hand van de status ervan een schatting van de reparatiekosten worden gemaakt. Zo weet je hoeveel kosten er bij de aankoopprijs nog bijkomen en hoeveel er op lange termijn aan het huis besteed zal moeten worden. 

Duurzaamheid

Tijdens de bouwkundige keuring wordt er ook gekeken naar de duurzaamheid van een huis, denk hierbij aan de isolatie van de woning. Daarnaast hebben ook de volgende onderdelen invloed op de duurzaamheid:        

 • Ramen
 • Gevelisolatie
 • Vloerisolatie
 • Dakisolatie
 • Zonnepanelen

Controle punten van een bouwtechnische keuring

Als de inspecteur de woning in Rotterdam komt keuren, wordt een lijst aan onderdelen afgegaan. De onderdelen die worden bekeken en beoordeeld tijdens een bouwtechnische keuring zijn hieronder te vinden. Mocht je zelf nog andere punten hebben die je graag zou willen laten keuren, kan dit in overleg met de inspecteur gedaan worden en zal dit worden toegevoegd aan het bouwkundig rapport. 

Aandachtspunten Wat wordt er gecontroleerd
Elektrische installatie
 • Visuele controle op veiligheid en onderhoud
CV installatie
 • Visuele controle op veiligheid en onderhoud
Leidingen
 • Water- en gasleidingen
Dak
 • Dakpannen
 • Dakgoot
 • Schoorsteen
 • Dakisolatie
Vochtmeting (doorslaand en optrekkend vocht)
 • Vloeren
 • Wanden
 • Plafonds
Fundering
 • Hoogteverschillen
 • Scheuren in de (draag)muur
 • Zijn de vloeren recht?
Overig
 • Kozijnen
 • Deuren
 • Ramen

Naast bovengenoemde aandachtspunten van een keuring, is het ook belangrijk dat de daken en vloeren van de woning aan de zogeheten NEN norm voldoet. Dit is een norm voor het vaststellen van oppervlakte- en inhoudsmetingen. Hier wordt aandachtig naar gekeken tijdens de keuring en zal ook worden meegenomen in het bouwkundig rapport. 

Redenen voor een keuring in Rotterdam

Doordat het kopen van een huis een grote financiële investering is, is het fijn als je precies weet wat de staat van de woning is en wat je kan verwachten als het aankomt op mogelijk extra kosten wegens verminderde staat van bepaalde onderdelen op de korte of lange termijn. Het bouwkundig rapport van de bouwtechnisch keuring geeft je hierin een duidelijk overzicht.

In veel gevallen moet bij de aanvraag van een hypotheek een bouwrapport aangetoond kunnen worden. Dit komt vooral veel voor bij starters die een hypotheek met NHG, ook wel een Nationale Hypotheek Garantie willen afsluiten.

Vergelijken keurders in Rotterdam

Om een goede afweging te maken tussen verschillende bouwkeurders in Rotterdam, is het mogelijk om deze te vergelijken via HuisAssist. Bij HuisAssist worden verschillende bouwtechnische keuringen in Rotterdam vergeleken. Zo heb jij een goed overzicht van het verschil in kosten, de beschikbaarheid van keurders en lees je klantbeoordelingen.

Door het invullen van je gegevens bovenaan deze pagina, vind je eenvoudig en snel een expert voor de bouwtechnische keuring in Rotterdam voor je huidige of aanstaande woning.

Populaire plaatsen voor een keuring

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Icoon bouwkundig keurder zoeken
Opties Bouwkundige keuring
Icoon bouwkundige keuring

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Bouwkundige keuring icoon

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Het vinden van een goede bouwtechnische keurder voor een goede prijs kan een flinke zoektocht zijn. De prijzen van een bouwtechnisch rapport variëren tussen de € 330 en € 425. Dit hangt af van de locatie, de keurder en type bouwtechnische keuring.

Wil je meer weten over hoe deze kosten tot stand komen? Check onze blog.

Een bouwkundige keuring kan je veel gedoe en kosten besparen. Door een bouwkundig expert de woning te laten inspecteren, kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Bovendien kan het bouwkundige rapport meegenomen worden in de onderhandelingen als blijkt dat er bijvoorbeeld grote gebreken zijn. Een bouwkundige keuring kan je dus geld besparen!

Het is normaal dat de bouwkundige keuring plaatsvindt zodra de voorlopige koopovereenkomst is ondertekend. Het kan natuurlijk ook eerder gedaan worden. Wees er wel zeker van dat de koop nog niet is afgerond. Op dat moment heb je de informatie te laat en kun je dit niet meer meenemen in de onderhandelingen.

Dat ligt natuurlijk aan de grootte en eigenschappen van de woning, maar meestal duurt de keuring niet langer dan 2 uur.

Assistentie van A tot Z

HuisAssist staat in het hele traject van een nieuw huis gratis voor je klaar. Dus zowel tijdens de aankoop als de verhuizing. Wij voorzien je van advies gedurende het hele traject en verwijzen je door naar de juiste specialisten. Of je nou een aankoopmakelaar nodig hebt of de beste deal voor een klusjesman. Kortom, wij kunnen je met alles helpen.

Altijd de beste deal

HuisAssist vergelijkt op basis van je voorkeuren honderden specialisten, zo hebben wij voor iedereen een passende oplossing. Voor jou zoeken wij altijd de beste deal, zodat je nooit te veel betaalt. 

Wil je liever bij één stap of dienst geholpen worden? Dat is ook geen probleem, wij helpen je graag verder.

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of specialisten? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG