⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Bouwkundige keuring in Eindhoven

Om een goed inzicht te krijgen in de technische staat van je woning, is het aan te raden om een bouwkundige keuring voor je woning in Eindhoven te laten doen. Hiermee heb jij een goed idee wat de mogelijke gebreken zijn en of er achterstallig onderhoud is van de woning in Eindhoven. Meer informatie over wat een bouwkundige keuring precies inhoudt, waarom je een bouwkundige keuring laat uitvoeren en tips voor het vinden van een keurder in Eindhoven lees je hieronder.

Wat is een bouwkundige keuring?

Er zijn verschillende benamingen voor een bouwkundige keuring, waaronder bouwtechnische keuring of bouwkundig onderzoek. Echter omvatten ze de zelfde keuring met bijbehorend keuringsrapport. Tijdens deze keuring komt er een onafhankelijke keurder naar je woning in Eindhoven om deze grondig door te lopen. Hierbij wordt het hele huis doorgelopen zodat er een goed beeld wordt geschetst van de huidige staat per onderdeel en wat de mogelijke reparatie- of verbouwingskosten zijn van onderdelen die zich in een minder goede staat bevinden. 

De bevindingen van de keuring, worden uitgebreid opgeschreven en toegelicht in een bouwkundig rapport dat je achteraf ontvangt.

Meeloopkeuring

Als je een woning in Eindhoven op het oog hebt en voordat je een bod uitbrengt wil weten wat de staat van de woning is, kan je een meeloopkeuring laten uitvoeren. Hierbij gaat er een keurder met je mee tijdens de bezichtiging en zal je wijzen op mogelijke gebreken en onderdelen die in geen goede staat zijn. Hierdoor heb jij gelijk een idee wat de mogelijke bijkomende kosten zijn voor de woning in Eindhoven. Een meeloopkeuring is minder uitgebreid en gedetailleerd dan een bouwkundige keuring voor een woning in Eindhoven.
> Lees hier meer over wat een bouwkundige keuring is

Uitzicht Eindhoven

Wanneer een bouwkundige keuring in Eindhoven?

Een bouwkundige keuring voor een woning in Eindhoven laat je eigenlijk altijd uitvoeren om te achterhalen/ zeker te zijn van de technische staat van de woning. Door het huis uitgebreid te laten keuren, weet je waar je aan toe bent als het gaat om kosten voor herstelwerkzaamheden en reparaties op zowel de korte- als lange termijn. Een bouwkundige keuring in Eindhoven kan ook uitgevoerd worden als je in de onderhandelingen zit, als de koopakte al getekend is of bij de aanvraag van een hypotheek.  Maar meestal voer je de bouwkundige keuring in Eindhoven vóór de aankoop uit.

Kopen onder voorbehoud

Als je in onderhandeling bent voor de woning in Eindhoven, kan je de technische staat of een maximumbedrag van mogelijk te verwachten kosten van de woning als ontbindende voorwaarden nemen. Dit houdt in dat je, voor het tekenen van de koopakte, een bouwkundige keuring van de woning in Eindhoven laat uitvoeren. De resultaten van de keuring kunnen dan mogelijk de koopvoorwaarden ontbinden. Hierdoor heb jij de zekerheid dat je weet waar je aan toe bent voordat je de koopakte ondertekend. 

Het is dus mogelijk om na het tekenen van de koopovereenkomst een bouwkundige keuring te doen.

Wettelijke bedenktijd

Na het tekenen van de koopakte heb je drie dagen bedenktijd. Je zou ervoor kunnen kiezen om een bouwkundige keuring voor je nieuwe woning in Eindhoven, tijdens deze bedenktijd te laten uitvoeren. Hierdoor heb je de zekerheid van de woning doordat de akte al getekend is, en weet je daarnaast ook wat de staat is van de woning en de mogelijke kosten voor het onderhoud en de gebreken. Het bouwkundig rapport speelt hierbij een belangrijke rol. 

Hypotheek aanvraag

Veel hypotheekverstrekkers nemen een bouwkundig rapport als voorwaarde om een hypotheek af te kunnen sluiten. Hierdoor weten zij wat de mogelijke risico’s van het huis zijn. Dit is voornamelijk van toepassing bij een hypotheek met NHG, ook wel de Nationale Hypotheek Garantie. Informeer daarom van te voren of je hypotheekverstrekker een bouwkundige keuring als voorwaarde stelt.

Wat wordt er bij een bouwkundige keuring gecontroleerd?

Doordat het hele huis tijdens een bouwkundige keuring grondig wordt doorgelopen, wordt er gekeken naar veel verschillende punten en onderdelen. De keurder zal voordat hij begint met het keuren van de woning, deze punten met je doornemen. Het is natuurlijk ook mogelijk om hier punten aan toe te voegen indien je meer wil weten over een specifiek onderdeel. Hieronder is een lijst te zien zodat je weet wat er per aandachtspunt gecontroleerd gaat worden tijdens de bouwkundige keuring.

Aandachtspunten Wat wordt er gecontroleerd
Elektrische installatie
 • Visuele controle op veiligheid en onderhoud
CV installatie
 • Visuele controle op veiligheid en onderhoud
Leidingen
 • Water- en gasleidingen
Dak
 • Dakpannen
 • Dakgoot
 • Schoorsteen
 • Dakisolatie
Vochtmeting (doorslaand en optrekkend vocht)
 • Vloeren
 • Wanden
 • Plafonds
Fundering
 • Hoogteverschillen
 • Scheuren in de (draag)muur
 • Staan de vloeren recht?
Overig
 • Kozijnen
 • Deuren
 • Ramen

> Lees hier alles wat je moet weten bij een bouwkundige keuring

Bouwkundige keurders in Eindhoven vergelijken

Om een beter idee te hebben van de kosten en ervaringen van andere van een bouwkundige keuring, is het handig om van te voren een aantal keurders in Eindhoven met elkaar te vergelijken. De kosten die komen kijken bij een bouwkundige keuring kunnen namelijk erg verschillen per keurder, in Eindhoven liggen deze kosten tussen de € 350 en € 500 (inclusief btw).

HuisAssist helpt je met deze vergelijking zodat jij makkelijk een geschikte bouwkundige keurder voor je woning in Eindhoven vindt.

Populaire plaatsen voor een keuring

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Icoon bouwkundig keurder zoeken
Opties Bouwkundige keuring
Icoon bouwkundige keuring

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Bouwkundige keuring icoon

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Het vinden van een goede bouwtechnische keurder voor een goede prijs kan een flinke zoektocht zijn. De prijzen van een bouwtechnisch rapport variëren tussen de € 330 en € 425. Dit hangt af van de locatie, de keurder en type bouwtechnische keuring.

Wil je meer weten over hoe deze kosten tot stand komen? Check onze blog.

Een bouwkundige keuring kan je veel gedoe en kosten besparen. Door een bouwkundig expert de woning te laten inspecteren, kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Bovendien kan het bouwkundige rapport meegenomen worden in de onderhandelingen als blijkt dat er bijvoorbeeld grote gebreken zijn. Een bouwkundige keuring kan je dus geld besparen!

Het is normaal dat de bouwkundige keuring plaatsvindt zodra de voorlopige koopovereenkomst is ondertekend. Het kan natuurlijk ook eerder gedaan worden. Wees er wel zeker van dat de koop nog niet is afgerond. Op dat moment heb je de informatie te laat en kun je dit niet meer meenemen in de onderhandelingen.

Dat ligt natuurlijk aan de grootte en eigenschappen van de woning, maar meestal duurt de keuring niet langer dan 2 uur.

Assistentie van A tot Z

HuisAssist staat in het hele traject van een nieuw huis gratis voor je klaar. Dus zowel tijdens de aankoop als de verhuizing. Wij voorzien je van advies gedurende het hele traject en verwijzen je door naar de juiste specialisten. Of je nou een aankoopmakelaar nodig hebt of de beste deal voor een klusjesman. Kortom, wij kunnen je met alles helpen.

Altijd de beste deal

HuisAssist vergelijkt op basis van je voorkeuren honderden specialisten, zo hebben wij voor iedereen een passende oplossing. Voor jou zoeken wij altijd de beste deal, zodat je nooit te veel betaalt. 

Wil je liever bij één stap of dienst geholpen worden? Dat is ook geen probleem, wij helpen je graag verder.

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of specialisten? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG