⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Bouwkundige keuring in Hilversum

Als je een bouwkundige keuring in Hilversum laat uitvoeren, weet je zeker wat de technische staat van de woning is. Dit is zeker handig als de woning een keer is verbouwd, als het om een oudere woning gaat of als je zelf wat aanpassingen aan de woning wil gaan doen. Wat er bij het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in regio Hilversum allemaal komt kijken, lees je hieronder.

Wat is een bouwkundige keuring?

Tijdens een bouwkundige keuring in Hilversum, wordt de (bouw)technische staat van de woning vastgelegd. Deze keuring wordt ook wel een bouwtechnische of technische keuring genoemd en wordt uitgevoerd door een onafhankelijke expert. De keuring geeft niet alleen inzicht in de staat van de woning maar geeft ook een voorspelling van de te verwachten kosten. Het gaat hierbij om mogelijke kosten voor reparatie en onderhoud op de langere termijn. Alle bevindingen van de bouwkundige keuring in Hilversum worden vastgelegd in een bouwkundig rapport.

Uitzicht Hilversum

Wanneer een bouwkundige keuring in Hilversum?

Een bouwkundige keuring in Hilversum wordt voornamelijk uitgevoerd in opdracht van de koper van de woning. Hierdoor weet de koper wat de staat is van de woning op het moment van aanschaf en wat er verwacht kan worden als het gaat om kosten aan onderhoud en herstelwerkzaamheden. Daarnaast kan een keuring ook van pas komen als je de woning wil laten verbouwen, als de woning een tijd geleden verbouwd is of als het een oude woning betreft.  

Is een bouwkundige keuring verplicht?

Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Hilversum is niet verplicht. Echter zijn er veel hypotheekverstrekkers die een bouwkundig rapport als eis stellen voor een hypotheek aanvraag. Doordat er een rapport van de keuring beschikbaar is, weet de bank hoe groot het risico van de woning is. 

Bedenktijd

Wanneer je een woning aankoopt is er een wettelijke bedenktijd van 3 werkdagen vanaf het moment dat het koopcontract is getekend. Daarom is het aan te raden de bouwkundige keuring voor het verstrijken van de bedenktijd te laten uitvoeren. Mocht de bouwkundige keuring in Hilversum onverwachte resultaten weergeven kan dit nog worden meegenomen in de onderhandelingen voor de verkoopprijs. 

> Nog meer weten over een bouwtechnische keuring? Ontdek hier alles

Wat wordt gecontroleerd bij bouwkundige keuring?

Als je een bouwkundige keuring in Hilversum laat uitvoeren, wordt vooraf vastgesteld welke punten er tijdens de keuring worden gecontroleerd. Dit is vaak een standaard lijst met eventuele toevoegingen. In onderstaande tabel staat waar er precies naar wordt gekeken per controlepunt. Per controlepunt worden de bevindingen en conclusies vastgelegd in een bouwkundig rapport, zo heb jij na de bouwkundige keuring in Hilversum een duidelijk overzicht. 

Controlepunt Waar wordt op gecontroleerd?
Fundering ·        Staan de vloeren recht?

·        Scheuren in de draagmuur

·        Hoogteverschillen

Vochtmeting (optrekkend- en doorslaand vocht) ·        Wanden

·        Vloeren

·        Plafonds

Leidingwerk ·        Gas- en waterleidingen
Dak ·        Schoorstenen

·        Goten

·        Pannen

·        Dakisolatie

CV installatie ·        Visuele controle
Elektrische installaties ·        Visuele controle
Overig ·        Deuren

·        Ramen

·        kozijnen

Wat kost een bouwkundige keuringen Hilversum?

De kosten voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Hilversum liggen tussen de 300 en 450 euro. Deze kosten kunnen dus flink verschillen, daarom is het goed om een aantal bouwkundige keurders in Hilversum met elkaar vergelijken. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het huis, zo betaal je vanzelfsprekend meer voor een vrijstaand huis in vergelijking met een kleiner appartement. Daarbij zijn bouwkundige keurders in Hilversum vrij om hun eigen tarieven te bepalen.

> Benieuwd hoe je kosten kunt besparen met een keuring? Ga dan verder

Bouwkundige keurders in Hilversum vergelijken

Voordat je een afspraak maakt voor een bouwkundige keuring, is het goed om een aantal keurders met elkaar te vergelijken. Door het vergelijken van een aantal keurders, heb je een goed beeld van de verschillende mogelijkheden en hiermee kosten. Daarnaast kan het fijn zijn om wat meer informatie over de werkwijze van de keurders te lezen.

HuisAssist heeft door een groot netwerk, snel een overzicht van de mogelijke keurders in regio Hilversum voor je klaar. Zo kan jij eenvoudig keurders vergelijken en heb jij snel de geschikte expert voor de bouwkundige keuring in Hilversum gevonden.

Populaire plaatsen voor een keuring

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Icoon bouwkundig keurder zoeken
Opties Bouwkundige keuring
Icoon bouwkundige keuring

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Bouwkundige keuring icoon

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Het vinden van een goede bouwtechnische keurder voor een goede prijs kan een flinke zoektocht zijn. De prijzen van een bouwtechnisch rapport variëren tussen de € 330 en € 425. Dit hangt af van de locatie, de keurder en type bouwtechnische keuring.

Wil je meer weten over hoe deze kosten tot stand komen? Check onze blog.

Een bouwkundige keuring kan je veel gedoe en kosten besparen. Door een bouwkundig expert de woning te laten inspecteren, kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Bovendien kan het bouwkundige rapport meegenomen worden in de onderhandelingen als blijkt dat er bijvoorbeeld grote gebreken zijn. Een bouwkundige keuring kan je dus geld besparen!

Het is normaal dat de bouwkundige keuring plaatsvindt zodra de voorlopige koopovereenkomst is ondertekend. Het kan natuurlijk ook eerder gedaan worden. Wees er wel zeker van dat de koop nog niet is afgerond. Op dat moment heb je de informatie te laat en kun je dit niet meer meenemen in de onderhandelingen.

Dat ligt natuurlijk aan de grootte en eigenschappen van de woning, maar meestal duurt de keuring niet langer dan 2 uur.

Assistentie van A tot Z

HuisAssist staat in het hele traject van een nieuw huis gratis voor je klaar. Dus zowel tijdens de aankoop als de verhuizing. Wij voorzien je van advies gedurende het hele traject en verwijzen je door naar de juiste specialisten. Of je nou een aankoopmakelaar nodig hebt of de beste deal voor een klusjesman. Kortom, wij kunnen je met alles helpen.

Altijd de beste deal

HuisAssist vergelijkt op basis van je voorkeuren honderden specialisten, zo hebben wij voor iedereen een passende oplossing. Voor jou zoeken wij altijd de beste deal, zodat je nooit te veel betaalt. 

Wil je liever bij één stap of dienst geholpen worden? Dat is ook geen probleem, wij helpen je graag verder.

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of specialisten? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG