⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur in Voorburg

Een taxateur in Voorburg is onmisbaar wanneer je van plan bent om een woning te kopen of je hypotheek wilt aanpassen. In veel gevallen is dan namelijk een gevalideerd NWWI-taxatierapport noodzakelijk voor de bank. Wil je weten wat een taxateur in Voorburg doet en wat de kosten zijn voor het uitvoeren van een taxatie? Dan ben je bij HuisAssist aan het juiste adres. Wij vergelijken gratis en vrijblijvend taxateurs in Voorburg, zodat je na je aanvraag de offertes ontvangt en zeker weet dat je de beste en goedkoopste taxateur hebt voor een gevalideerd NWWI-taxatierapport in Voorburg.

NWWI Taxatie in Voorburg

Bij de meeste taxaties van woningen in Voorburg is een NWWI-taxatie verplicht. Alleen taxateurs die aangesloten zijn bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) mogen deze taxatie uitvoeren. Dit type taxatierapport is vrijwel altijd noodzakelijk bij het kopen of herfinancieren van een woning, omdat de bank of hypotheekverstrekker een betrouwbaar rapport wil ontvangen over de werkelijke waarde van de woning in Voorburg.

> Ontdek hier meer over een NWWI taxatierapport

Wanneer een taxatie uitvoeren

Er zijn meerdere situaties waarin een taxatie voor een woning in Voorbug  nodig kan zijn. Hieronder staan enkele belangrijke momenten beschreven:

  • Aankoop van een woning: Zodra jouw bod is geaccepteerd, dien je een gevalideerd NWWI-rapport aan de hypotheekverstrekker te laten zien om een hypotheek te kunnen krijgen.
  • Aankoop woning met NHG: Als je een hypotheek met NHG aanvraagt, is een NWWI-taxatierapport verplicht.
  • Verlenging van de hypotheek: De geldschieter wil op dat moment graag weten wat de huidige waarde van de woning is. Het is daarom van belang dat de taxatie in Voorburg door een onafhankelijke partij wordt uitgevoerd.
  • Verlaging van de hypotheekrente: Als je een deel van jouw hypotheek hebt afgelost, kun je een verlaging van de hypotheekrente aanvragen. Hiervoor is een NWWI-taxatierapport noodzakelijk.
  • Scheiding: Als je uit elkaar gaat, is het van belang dat de afhandeling op een nette manier wordt geregeld. Een onafhankelijke taxateur kan jouw woning in Voorburg op de juiste manier taxeren.

Er zijn veel uiteenlopende redenen waarom mensen een taxatie van hun woning willen laten uitvoeren in Voorburg. Soms willen mensen een waardebepaling van hun woning wanneer zij deze gaan verkopen. Dit is echter niet hetzelfde als een taxatie, maar een inschatting van de marktwaarde. Als je een waardebepaling wilt voor de verkoop van jouw woning, kun je dit kosteloos laten uitvoeren door een makelaar in Voorburg.

> Op zoek naar een makelaar? Juiste Makelaar helpt je gratis met vergelijken van makelaars in Veldhoven

Kosten van een taxatie in Voorburg

De kosten voor een taxateur in Voorburg kunnen sterk variëren vanwege verschillende factoren, waaronder het aantal taxaties dat een makelaarskantoor uitvoert en de locatie. Over het algemeen variëren de kosten voor een NWWI-taxatie tussen de € 400 en € 750 (inclusief btw en NWWI-validatiekosten), maar deze prijzen kunnen dalen tot € 300 als er meer taxateurs beschikbaar zijn. Bijzondere objecten, nieuwbouw, verbouwingen en grote woningen kunnen de taxatiekosten verhogen.

Het is verstandig om meerdere taxateurs te vergelijken voordat je er een inschakelt, omdat de kosten voor een taxatie aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Het werkgebied van een taxateur in Voorburg is beperkt tot 20 kilometer vanaf zijn of haar kantoor, en elke taxateur bepaalt zelf zijn of haar tarieven en past het regelmatig aan.

> Lees hier meer over de van een taxatie

Spoed taxatie

Ben je op zoek naar een spoedtaxatie in Voorburg? HuisAssist helpt je hier direct bij! Via HuisAssist kun je een aanvraag indienen en binnen een uur heb je een van onze huisassistenten aan de lijn, die samen met jou gaat kijken naar beschikbare taxateurs in Voorburg. Nog dezelfde dag wordt je taxatie ingepland en op korte termijn uitgevoerd.

Taxateurs vergelijken in Voorburg

Bij het zoeken naar een taxateur is het verstandig om eerst verschillende taxateurs met elkaar te vergelijken, omdat de kosten van taxateurs in Voorburg sterk kunnen variëren en iedere taxateur andere tarieven hanteert, afhankelijk van beschikbaarheid en expertise. Bij HuisAssist kun je gratis en vrijblijvend taxateurs vergelijken in Voorburg. HuisAssist heeft alle tarieven van Voorburg in kaart gebracht en door een aanvraag te doen kun je direct drie offertes ontvangen en vergelijken. Zo weet je direct welke taxateur het beste bij jou past en hoeveel deze kost. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing maken over welke taxateur je kiest.

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder