Hypotheekadviseurs vergelijken
0 x
passende hypotheekadviseurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week

Wat doet een hypotheekadviseur?

Waarom een
hypotheekadviseur?

Het vinden van een geschikte hypotheek is niet eenvoudig. Als allereerst is het belangrijk om te weten hoeveel je kunt lenen of besparen bij een hypotheekoverdracht. Een hypotheekadviseur adviseert je vervolgens welke hypotheek en welke hypotheekverstrekker het beste aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. Kortom, de adviseur helpt je bij het vinden van een hypotheek die het beste bij jouw situatie past.

Is een hypotheekadviseur
verplicht?

Nee, een hypotheekadviseur is niet verplicht als je een huis gaat kopen. Toch is een hypotheekadviseur van groot belang bij het vinden van een passende hypotheek. Een onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijkt voor jou verschillende hypotheekverstrekkers en hypotheken.

Een hypotheek afsluiten zonder hypotheekadvies is ook mogelijk, dit wordt vaak execution only genoemd. Je betaalt dan alleen de distributiekosten voor het afsluiten van de hypotheek. Lees hier een heel artikel over alle redenen waarom je een hypotheekadviseur nodig hebt.

Startershypotheek
voor starters

De startershypotheek is een populaire financieringsoptie voor starters die voor de eerste keer een woning willen kopen. Met de startershypotheek kun je het tekort tussen het maximale leenbedrag en de prijs van de woning overbruggen. Er zijn verschillende hypotheekvormen waaruit gekozen kan worden, zoals de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en aflossingsvrije hypotheek. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om goed te overwegen welke startershypotheek het beste bij je situatie past.

> Lees hier meer informatie over de startershypotheek

Hypotheekadviseurs
vergelijken

HuisAssist vergelijkt gratis en vrijblijvend verschillende hypotheekadviseurs. Deze hypotheekadviseurs hebben geen contracten met hypotheekverstrekkers. Hierdoor kunnen ze verschillende hypotheken van verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken. Zo zien zij welke hypotheek van welke hypotheekverstrekker het beste bij jou past.

Kosten van een hypotheekadviseur

De kosten van een hypotheekadviseur kunnen erg uiteenlopen. Houd er dus rekening mee dat er ook distributiekosten bijkomen. Als je via de hypotheekverstrekker het advies aanvraagt, betaal je vaak alleen de advieskosten. Wil je meerdere hypotheekverstrekkers vergelijken dan heb je een onafhankelijke hypotheekadviseur nodig. Benieuwd of je ook eigen geld nodig hebt om een hypotheek af te sluiten? Lees direct verder.

Let op: Over de kosten van een hypotheekadvies betaal je geen btw, ook als je uiteindelijk geen hypotheek afsluit. Alleen wanneer je advies aanvraagt zonder een woning te kopen, moet je 21% btw betalen.

Hoe vind ik een hypotheekadviseur?

Zoek naar de dienst

Vul je gegevens in

Makelaar keuze

Ontvang de twee beste opties per mail

sterren prof

Jij kiest de juiste hypotheekadviseur

Professional neemt contact met je op

De hypotheekadviseur neemt contact op

Waarom een hypotheekadviseur via HuisAssist?

Gratis Begeleiding

HuisAssist geeft gratis begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een hypotheekadviseur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar betrouwbare adviseurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen hypotheekadviseurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

De kosten voor een hypotheekadviseur variëren. Het kost een adviseur gemiddeld tussen de 20-30 uur om tot een gedegen hypotheekadvies voor jou te komen. De totale kosten liggen ongeveer tussen de € 1.600 en € 3.500.

Wil je meer weten over de kosten van een hypotheekadviseur, ga dan hier verder.

Nee, een hypotheekadviseur is niet verplicht. Het is wel aan te raden. Een andere optie is om direct naar een hypotheekverstrekker te gaan. Deze zal je vaak alleen hun eigen hypotheek kunnen aanbieden.

Er zijn verschillende soorten hypotheekadviseurs. Een officiële onafhankelijke hypotheekadviseur is wettelijk verplicht om onafhankelijk te zijn en mag geen commissie ontvangen van de hypotheekverstrekker. Er zijn echter ook hypotheekadviseurs die samenwerken met verschillende hypotheekverstrekkers. Meer weten hoe dit zit? Check deze blog.

Een hypotheekadviseur helpt bij het uitzoeken welke hypotheek bij jouw situatie past. De hypotheekadviseur heeft kennis over de huidige markt en heeft inzicht in hoe de markt er in de toekomst uit komt te zien. Hierdoor weet je zeker dat je de beste hypotheekkeuze maakt. Zo berekent de hypotheekadviseur uit wat je maximale hypotheek is en welke hypotheekverstrekker de meest gunstige rentes en voorwaarden heeft. Zo ben je op de lange termijn het beste uit.

Benieuwd naar meer voordelen van een hypotheekadviseur? Bekijk dan deze blog.

Een hypotheekadviseur is wettelelijk verplicht zich te houden aan de WFT. Dat is de ‘Wet Financieel Toezicht’. Dit wordt gecontroleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit zorgt ervoor dat de hypotheekadviseur de juiste papieren heeft om het werk te mogen uitvoeren.

De kosten van het hypotheekadvies zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting voor zover ze te maken hebben met de hypotheek zelf. Advieskosten voor verzekeringen bij de hypotheek zijn helaas niet aftrekbaar.

BLOG