0 x
passende hypotheekadviseurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week

Wat doet een hypotheekadviseur?

Waarom een
hypotheekadviseur?

Het vinden van een geschikte hypotheek is niet eenvoudig. Als allereerst is het belangrijk om te weten hoeveel je kunt lenen of besparen bij een hypotheekoverdracht. Een hypotheekadviseur adviseert je vervolgens welke hypotheek en welke hypotheekverstrekker het beste aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. Kortom, de adviseur helpt je bij het vinden van een hypotheek die het beste bij jouw situatie past.

Is een hypotheekadviseur
verplicht?

Nee, een hypotheekadviseur is niet verplicht als je een huis gaat kopen. Toch is een hypotheekadviseur van groot belang bij het vinden van een passende hypotheek. Een onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijkt voor jou verschillende hypotheekverstrekkers en hypotheken.

Een hypotheek afsluiten zonder hypotheekadvies is ook mogelijk, dit wordt vaak execution only genoemd. Je betaalt dan alleen de distributiekosten voor het afsluiten van de hypotheek. Lees hier een heel artikel over alle redenen waarom je een hypotheekadviseur nodig hebt.

Hypotheekadviseurs
vergelijken

HuisAssist vergelijkt gratis en vrijblijvend verschillende hypotheekadviseurs. Deze hypotheekadviseurs hebben geen contracten met hypotheekverstrekkers. Hierdoor kunnen ze verschillende hypotheken van verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken. Zo zien zij welke hypotheek van welke hypotheekverstrekker het beste bij jou past.

Kosten van een hypotheekadviseur

De kosten van een hypotheekadviseur kunnen erg uiteenlopen. Houd er dus rekening mee dat er ook distributiekosten bijkomen. Als je via de hypotheekverstrekker het advies aanvraagt, betaal je vaak alleen de advieskosten. Wil je meerdere hypotheekverstrekkers vergelijken dan heb je een onafhankelijke hypotheekadviseur nodig. Benieuwd of je ook eigen geld nodig hebt om een hypotheek af te sluiten? Lees direct verder.

Let op: Over de kosten van een hypotheekadvies betaal je geen btw, ook als je uiteindelijk geen hypotheek afsluit. Alleen wanneer je advies aanvraagt zonder een woning te kopen, moet je 21% btw betalen.

Onafhankelijke assistentie

HuisAssist biedt onafhankelijke assistentie bij het vinden van een passende hypotheekadviseur. Vul je voorkeuren in en we gaan direct voor je op zoek naar de meest geschikte hypotheekadviseurs.

Hoe vind ik een hypotheekadviseur?

Vul je gegevens in

Ontvang de twee beste opties per mail

Jij kiest de juiste hypotheekadviseur

De hypotheekadviseur neemt contact op


Vul je gegevens in

 


Ontvang de twee beste opties per mail

 


Jij kiest de juiste hypotheekadviseur

 


Hypotheekadviseurs nemen contact op

 

Waarom een hypotheekadviseur via HuisAssist?

Gratis Begeleiding

HuisAssist geeft gratis begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een hypotheekadviseur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar betrouwbare adviseurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen hypotheekadviseurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

BLOG