💡 De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Gratis telefonisch advies
Kom snel in contact
KNB aangesloten notarissen
Alle prijzen incl. bijkomende kosten
0 x
passende notarissen in je mail
0
besparen op een notaris afspraak
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week
KNB notarissen
Alleen KNB notarissen
0 x
passende notarissen in je mail
0
besparen op een notaris afspraak
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week
KNB notarissen
Alleen KNB notarissen

Notaris in Utrecht

Het vinden van een geschikte notaris in Utrecht kan je veel geld besparen. Iedere notaris mag zelf bepalen welke prijs de notaris hanteert. De kosten van een goede notaris in Utrecht kunnen erg verschillen. Het is daarom slim om de notariskantoren in Utrecht te vergelijken voordat je een notaris contact. Er zijn namelijk verschillende manieren hoe jij je documenten kunt laten opmaken bij de notaris. Lees hieronder hoe je via HuisAssist de beste notaris in Utrecht regelt.

Kosten verschillen notarissen in Utrecht

Sinds 1999 mogen notarissen zelf bepalen wat de kosten zijn voor de klant. Voorheen concurreerden de notaris alleen op gebieden als kwaliteit en service, maar sinds het beperken van de kosten ook op kosten. Daardoor kunnen de prijzen tegenwoordig flink verschillen. Dit heeft ondermeer te maken met de ligging van de notaris, vooral in Utrecht. Een notariskantoor in Utrecht is vaak wat duurder dan bijvoorbeeld een notaris in een kleinere plaats.

Als klant verwacht jij natuurlijk een hoge standaard van een notaris in Utrecht. Hier hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Daarom kost een notaris in Utrecht vaak net wat hoger. Gelukkig kun je via HuisAssist ook goedkopere notariskantoren vinden in Utrecht. Zorg er daarom voor dat je van te voren de notarissen hebt vergeleken. Tegelijkertijd hebben deze notarissen misschien niet dezelfde service, snelheid of expertise als de wat duurdere notaris.

> Ontdek hier alle taken van een notaris in Utrecht

Utrecht oude gracht, Dom

Kosten van de notaris

De kosten van een notaris in Utrecht variëren tussen de € 1.300 en de € 2.500 als we spreken over de akte van hypotheek & akte van levering. Deze twee akten heb je nodig als je een woning gaat aankopen met een hypotheek. Deze twee aktes staan voor het volgende:

  • Akte van hypotheek: Hierin staat notarieel vastgelegd wat jouw verplichtingen aan de hypotheekverstrekker zijn met betrekking tot de lening.
  • Akte van levering: Hierin staat notarieel vastgelegd dat het object overgezet wordt op jouw naam.

Bij het kopen van een nieuw huis in Utrecht heb je over het algemeen deze twee aktes nodig. Jij als koper mag zelf kiezen bij welke notaris je dit wilt laten doen. Vergelijk daarom eerst de notarissen in Utrecht voordat je een notaris direct contact. Dit kan je veel kosten besparen op de notaris.

Notaris vergelijken in Utrecht

Onderaan staat de top 10 notariskantoren in Utrecht. Hierbij zijn dit de beste notarissen in Utrecht. Echter variëren de kosten van iedere notaris in Utrecht behoorlijk. Het is daarom van belang dat je niet alleen kijkt naar de beste service van de notaris. Vergelijk iedere notaris in Utrecht via HuisAssist. Zo kan je direct zien welke notaris het goedkoopste is bij jou in de buurt.

Top 10 beste notarissen Utrecht

Er zijn veel notarissen in Utrecht dat het soms onduidelijk is welke je moet kiezen. Zie hieronder een overzicht van de top 10 beste notarissen in Utrecht. Een combinatie van prijs en kwaliteit is hierbij meegenomen. Het zijn allemaal notarissen gevestigd in Utrecht en bij elke partij staat iets geschreven over hun werkwijze en het kantoor.

1. KienhuisHoving advocaten en notarissen

KienhuisHoving gaat op een creatieve en vastberaden manier te werk om zo hun klanten op de best mogelijke manier te helpen. Een centraal gelegen notaris in Utrecht en met de fusie in 2020 met de advocatentak is de expertise er alleen maar op vooruitgegaan. Dit maakt het één van de beste notarissen in Utrecht.

Koningslaan 62, Utrecht

2. SmartLegal Notariaat

SmartLegal is een meedenkende en flexibele notaris in Utrecht. 7 dagen per de week tot 20.00 geopend en op loopafstand van Utrecht centraal. Om deze reden wordt het gezien als een makkelijk bereikbaar notariaat.

Wittevrouwensingel 4, Utrecht

3. Hoekstra & Partners Notarissen

Hoekstra & Partners heeft vestigingen over heel Nederland en heeft dus ook notarissen in Utrecht. Elk kantoor heeft zo zijn eigen expertises waardoor ze elkaar onderling goed kunnen ondersteunen.

Newtonlaan 57a, Utrecht

4. Hermans & Schuttevaer Notarissen Utrecht

Deze notaris in Utrecht bestaat al langer. Inmiddels beschikt dit notariskantoor in Utrecht over een vooruitstrevend team met jong en oud waarbij ervaring goed ingezet wordt om zo de particulier tot aan de grote onderneming te kunnen helpen.

Jutfaseweg 1, Utrecht

5. KAeP Notarissen

Kaep Notarissen leveren goed en betrouwbaar advies in een tijd waar alles flitsend snel gaat. Deze notaris in Utrecht onderscheidt zich in het feit dat ze ook bemiddelen in de non-profitsector.

Maliebaan 6, Utrecht
Van EE de Jonge Notarissen

6. Van Ee & De Jonge

Zijn trots op hun duidelijke, snelle en betrouwbare service waarbij ze zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een controlerende partij die hun kwaliteit garandeert. Dit maakt het een van de beste notarissen in Utrecht

 

Willemsplantsoen 12, Utrecht

7. Van Grafhorst Notarissen

Een notariaat in Utrecht met een hecht team die af wil van het stoffige imago waar notarissen om bekend staan. Ze onderscheiden zich met een informele stijl en leesbare akten. Met hun frisse blik is dit een van de beste notariskantoren in Utrecht.

Bemuurde Weerd Oostzijde 19, Utrecht

8. Notarispraktijk Jansen & Partner

Jansen & Partner is een notarispraktijk in Utrecht waar ze vinden dat het belangrijk is dat mensen begrijpen wat er gebeurt voordat ze iets tekenen, een iets kleiner bedrijf dat je met aandacht begeleidt. Kortom, een beste notaris in Utrecht!

Smalle Themaat 17, Utrecht

9. Van Benthem & Keulen advocaten & notariaat

Met ruim 160 medewerkers is van Benthem en Keulen één van de grootste  notarissen in Utrecht en Nederland. Met hun jarenlange ervaring en kwaliteit is dat niet voor niets en zorgen ze ervoor dat je snel en kwalitatief wordt geholpen.

Archimedeslaan 61, Utrecht

10. Nysingh advocaten en notarissen NV

Nysingh advocaten en notarissen is één van de beste notarissen in Utrecht als het gaat om expertise op verschillende vlakken. Met een progressieve en kwalitatieve manier proberen ze een band op te bouwen voor het leven waarbij ze op elk notarieel gebied van dienst kunnen zijn.

Maliebaan 83, Utrecht

Hoe vind ik een notaris?

Voorkeuren van de makelaar
Makelaar keuze
Kies de beste makelaar
Makelaar contact

Vul je gegevens in

Ontvang de drie notarissen per mail

Jij kiest de juiste notaris

Notaris neemt contact op


Vul je gegevens in

 


Ontvang drie notarissen per mail

 


Jij kiest de juiste notaris

 


Notaris neemt contact op

 

Waarom een notaris via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de koopovereenkomst en overdracht.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een notaris.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar betrouwbare notarissen.

Onafhankelijk

Er zijn geen notarissen die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Ja, de notaris zorgt naast het in orde maken van de benodigde akten voor juridisch advies. De notaris helpt mensen bij het aan- en verkopen van een huis om de afspraken rechtsgeldig en bindend te maken. Dit geldt niet alleen voor de koop- en leveringsakte, denk bijvoorbeeld ook aan een samenlevingscontract.

Ja, de leveringsakte en de hypotheekakte zijn allebei verplicht en worden allebei opgesteld door een notaris. Er is geen andere mogelijkheid om de aankoop bindend te maken.

De prijs van een notaris is erg afhankelijk van welke aktes er opgemaakt moeten worden. De kosten van een hypotheekakte liggen tussen de € 600 en € 1.100.  Bij een hypotheek- en leveringsakte liggen de prijzen van de notaris tussen de € 1.300 en € 2.100.

Er zijn verschillende manieren hoe notariskantoren werken. De prijs van diverse notariskantoren is erg laag, omdat alle aktes via één centraal punt worden opgemaakt. Wanneer je juist meer service verwacht kun je beter een notaris kiezen met wie je direct kunt schakelen. Dit heeft voordelen wanneer je veel verschillende aktes moet laten opmaken. Laat je dus goed informeren met wat voor een notariskantoor je werkt.

Ja, de kosten voor de notaris zijn volledig fiscaal aftrekbaar.

BLOG

Sleuteloverdracht

Wat is een akte van levering

Notaris
Een akte van levering is een belangrijk document bij de overdracht van eigendom van een woning. Het is een officieel document dat de verkoper en de koper, de details van…
Lees verder