💡 De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Gratis telefonisch advies
Kom snel in contact
KNB aangesloten notarissen
Alle prijzen incl. bijkomende kosten

[ARForms id=117]

💡 De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
0 x
passende notarissen in je mail
0
besparen op een notaris afspraak
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week
Alleen KNB notarissen
0 x
passende notarissen in je mail
0
besparen op een notaris afspraak
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week
Alleen KNB notarissen

Notaris Utrecht

Het vinden van een geschikte notaris in Utrecht kan je veel geld besparen. Iedere notaris mag zelf bepalen welke prijs de notaris hanteert. De kosten van een goede notaris in Utrecht kunnen erg verschillen. Het is daarom slim om de notariskantoren in Utrecht te vergelijken voordat je een notaris contact. Er zijn namelijk verschillende manieren hoe jij je documenten kunt laten opmaken bij de notaris. Lees hieronder hoe je via HuisAssist de beste notaris in Utrecht regelt.

Verschil in kosten notaris Utrecht

Sinds 1999 mogen notarissen zelf bepalen wat de kosten zijn voor de klant. Voorheen concurreerden de notaris alleen op gebieden als kwaliteit en service, maar sinds het beperken van de kosten ook op kosten. Daardoor kunnen de prijzen tegenwoordig flink verschillen. Dit heeft ondermeer te maken met de ligging van de notaris, vooral in Utrecht. Een notariskantoor in Utrecht is vaak wat duurder dan bijvoorbeeld een notaris in een kleinere plaats.

Als klant verwacht jij natuurlijk een hoge standaard van een notaris in Utrecht. Hier hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Daarom kost een notaris in Utrecht vaak net wat hoger. Gelukkig kun je via HuisAssist ook goedkopere notariskantoren vinden in Utrecht. Zorg er daarom voor dat je van te voren de notarissen hebt vergeleken. Tegelijkertijd hebben deze notarissen misschien niet dezelfde service, snelheid of expertise als de wat duurdere notaris.

Notaris Utrecht

Kosten notaris

De kosten van een notaris in Utrecht variëren tussen de € 1.300 en de € 2.500 als we spreken over de akte van hypotheek & akte van levering. Deze twee akten heb je nodig als je een woning gaat aankopen met een hypotheek. Deze twee aktes staan voor het volgende:

  • Akte van hypotheek: Hierin staat notarieel vastgelegd wat jouw verplichtingen aan de hypotheekverstrekker zijn met betrekking tot de lening.
  • Akte van levering: Hierin staat notarieel vastgelegd dat het object overgezet wordt op jouw naam.

Bij het kopen van een nieuw huis in Utrecht heb je over het algemeen deze twee aktes nodig. Jij als koper mag zelf kiezen bij welke notaris je dit wilt laten doen. Vergelijk daarom eerst de notarissen in Utrecht voordat je een notaris direct contact. Dit kan je veel kosten besparen op de notaris.

Notaris vergelijken in Utrecht

Onderaan staat de top 10 notariskantoren in Utrecht. Hierbij zijn dit de beste notarissen in Utrecht. Echter variëren de kosten van iedere notaris in Utrecht behoorlijk. Het is daarom van belang dat je niet alleen kijkt naar de beste service van de notaris. Vergelijk iedere notaris in Utrecht via HuisAssist. Zo kan je direct zien welke notaris het goedkoopste is bij jou in de buurt.

Notaris Top 10 Utrecht

Er zijn veel notarissen in Utrecht zie je hieronder een overzicht van de top 10 beste notarissen. Een combinatie van prijs en kwaliteit is hierbij meegenomen. Het zijn allemaal notarissen gevestigd in Utrecht en bij elke partij staat iets geschreven over hun werkwijze en het kantoor.

1. KienhuisHoving advocaten en notarissen

KienhuisHoving gaat op een creatieve en vastberaden manier te werk om zo hun klanten op de best mogelijke manier te helpen. Het ligt in het hartje Utrecht en met de fusie in 2020 met de advocatentak is de expertise er alleen maar op vooruitgegaan.

Koningslaan 62, Utrecht
Beoordeling: 8,8

2. SmartLegal Notariaat

SmartLegal is een meedenkend en flexibel notariskantoor. 7 dagen per de week tot 20.00 geopend en op loopafstand van Utrecht centraal. Om deze reden wordt het gezien als een makkelijk bereikbaar notariaat.

Wittevrouwensingel 4, Utrecht
Beoordeling:

3. Hoekstra & Partners Notarissen

Hoekstra & Partners heeft vestigingen over heel Nederland en heeft dus ook notarissen in Utrecht. Elk kantoor heeft zo zijn eigen expertises waardoor ze elkaar onderling goed kunnen ondersteunen.

Newtonlaan 57a, Utrecht
Beoordeling:

4. Hermans & Schuttevaer Notarissen Utrecht

Dit kantoor bestaat al langer. Inmiddels beschikt dit notariskantoor in Utrecht over een vooruitstrevend team met jong en oud waarbij ervaring goed ingezet wordt om zo de particulier tot aan de grote onderneming te kunnen helpen.

Jutfaseweg 1, Utrecht
Beoordeling:

5. KAeP Notarissen

Kaep Notarissen leveren goed en betrouwbaar advies in een tijd waar alles flitsend snel gaat. Dit notariskantoor onderscheidt zich in het feit dat ze ook bemiddelen in de non-profitsector.

 

Maliebaan 6, Utrecht
Beoordeling:

6. Van Ee & De Jonge

Zijn trots op hun duidelijke, snelle en betrouwbare service waarbij ze zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een controlerende partij die hun kwaliteit garandeert.

 

Willemsplantsoen 12, Utrecht
Beoordeling:

7. Van Grafhorst Notarissen

Een notariaat met een hecht team die af wil van het stoffige imago waar notarissen om bekend staan. Ze onderscheiden zich met een informele stijl en leesbare akten. Met hun frisse blik is dit een van de beste notariskantoren in Utrecht.

 

Bemuurde Weerd Oostzijde 19, Utrecht
Beoordeling:

8. Notarispraktijk Jansen & Partner

Bij notarispraktijk Jansen & Partner vinden ze het belangrijk dat mensen begrijpen wat er gebeurt voordat ze iets tekenen, een iets kleiner bedrijf dat je met aandacht begeleidt. Kortom een goede notaris in Utrecht!

Smalle Themaat 17, Utrecht
Beoordeling:

9. Van Benthem & Keulen advocaten & notariaat

Met ruim 160 medewerkers is van Benthem en Keulen één van de grootste advocaten & notariskantoren in Nederland. Met hun jarenlange ervaring en kwaliteit is dat niet voor niets.

 

Archimedeslaan 61, Utrecht
Beoordeling:

10. Nysingh advocaten en notarissen NV

Met expertise op verschillende vlakken weet Nysingh advocaten en notariaat jouw op een progressieve en kwalitatieve manier te begeleiden naar voren.

Maliebaan 83, Utrecht
Beoordeling:

Hoe vind ik een notaris?

Vul je gegevens in

Ontvang de drie notarissen per mail

Jij kiest de juiste notaris

Notaris neemt contact op


Vul je gegevens in

 


Ontvang drie notarissen per mail

 


Jij kiest de juiste notaris

 


Notaris neemt contact op

 

Waarom een notaris via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de koopovereenkomst en overdracht.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een notaris.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar betrouwbare notarissen.

Onafhankelijk

Er zijn geen notarissen die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

BLOG

Wat doet een notaris?

Notaris Tips
Een notaris is een partij die onafhankelijk advies geeft en let op de belangen van alle betrokkenen. Hij is niet alleen juridisch betrokken bij het kopen en verkopen van vastgoed…
Lees verder