Taxateurs in Arnhem

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Arnhem zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Arnhem mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Arnhem:

 • Er zijn 192 taxateurs die mogen taxeren in Arnhem
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Arnhem
 • De kosten van een NWWI taxatie in Arnhem variëren tussen de € 440 en € 700
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Arnhem

Prestaties makelaars in Arnhem afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 192
 • Maximale afstand van Arnhem 20KM

Aantal taxateurs actief in Arnhem

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Arnhem wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 192 taxateurs zijn in de regio van Arnhem wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Arnhem

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Arnhem zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 440, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 700 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Arnhem gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Arnhem

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Arnhem een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Arnhem komen er 192 in aanmerking om woningen in Arnhem te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 265.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 324.000
Stijging WOZ
22%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Arnhem is het afgelopen jaar met 22% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Arnhem wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Arnhem

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Arnhem is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Arnhem? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Arnhem. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Arnhem beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Arnhem

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Arnhem

In Arnhem is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Arnhem. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Arnhem kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Arnhem. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Arnhem en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Arnhem

Hoeveel taxateurs zijn er in Arnhem gevestigd?

+

In Arnhem zijn er 192 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Arnhem uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Arnhem?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Arnhem liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 440 en € 700.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Arnhem?

+

In totaal mogen er 192 woningen taxeren in Arnhem. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Arnhem?

+

In Arnhem mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.