⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Bouwkundige keuring in Zaandam

Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Zaandam wordt soms in twijfel genomen ondanks dat het van belang kan zijn bij het kopen van een woning. Zeker omdat het kopen van een woning in Zaandam een grote financiële verantwoording met zich mee brengt. Door het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring weet je wat je kan verwachten van de technische staat van de woning en mogelijke kosten die hierbij komen kijken. HuisAssist vertelt je hieronder meer over de uitvoer van een bouwkundige keuring in Zaandam.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring in Zaandam wordt ook wel eens een bouwtechnische- of bouwkeuring genoemd. Deze keuring geeft inzicht in de technische staat van de woning. Doordat de keuring uitgevoerd dient te worden door een onafhankelijke partij weet jij zeker dat je een objectief bouwkundig rapport ontvangt.

Een bouwkundig rapport

Het bouwkundig rapport dat wordt opgesteld aan de hand van de keuring bevat niet alleen een overzicht in de staat van de woning maar geeft ook een indicatie voor mogelijke kosten. Denk hierbij aan kosten die op zowel korte als lange termijn te verwachten zijn voor onderhoud en renovatie. Hieronder worden een aantal punten toegelicht die worden meegenomen in het opmaken van het bouwkundig rapport. 

Technische gebreken

De inspecteur zal tijdens de bouwkundige keuring kijken naar de status van het gehele huis. Hierbij wordt dus ook gekeken naar mogelijke gebreken. Denk hierbij aan lekkages in het dak, de fundering van het huis of schimmels die de muren of vloer hebben aangetast. Zo weet jij wat je na de aankoop van de woning in Zaandam moet gaan vervangen of reparen.

Kosten voor mogelijke reparatie

Wanneer er tijdens de keuring onderdelen worden gevonden die toe zijn aan reparatie of extra onderhoud nodig hebben, zal er een indicatie worden gegeven voor de kosten hiervan. Zo weet jij niet alleen welke onderdelen vervangen of gerepareerd dienen te worden maar heb jij ook een idee wat de bijkomende kosten hiervan zijn. Deze kostenindicatie kan belangrijk zijn voor de afweging van het kopen van het huis. 

Duurzaamheid

Vindt jij duurzaamheid belangrijk of wil je hiermee de maandelijkse kosten bedrukken? Ook dan is het uitvoeren van een bouwkundige keuring een goed idee. Tijdens de keuring wordt er ook gekeken naar de duurzaamheid van een huis, hierbij zijn de volgende onderdelen van belang:

  • Ramen
  • Gevelisolatie
  • Wandisolatie
  • Vloerisolatie
  • Dakisolatie
  • Zonnepanelen

Na de bouwkundige keuring heb jij een beter beeld van de huidige duurzaamheid van de woning en weet welke onderdelen nog meer te verduurzamen zijn. 

> Ben je van plan je woning te verduurzamen? Laat je dan informeren

Controlepunten van een bouwkundige keuring

Voordat de keurder de woning in Zaandam gaat keuren, wordt er besproken welke punten er gecontroleerd gaan worden. Door samen de controlepunten met de inspecteur door te nemen weet jij wat je kan verwachten van het bouwkundig rapport en kan je eventueel nog extra punten laten controleren. Hieronder is weergegeven welke punten er worden gecontroleerd en waar er op gelet gaat worden tijdens de bouwkundige keuring.

Aandachtspunten Wat wordt er gecontroleerd
Elektrische installatie ·        Visuele controle op veiligheid en onderhoud
CV installatie ·        Visuele controle op veiligheid en onderhoud
Leidingen ·        Water- en gasleidingen
Dak ·        Dakpannen

·        Dakgoot

·        Schoorsteen

·        Dakisolatie

Vochtmeting (doorslaand en optrekkend vocht) ·        Vloeren

·        Wanden

·        Plafonds

Fundering ·        Hoogteverschillen

·        Scheuren in de (draag)muur

·        Staan de vloeren recht?

 

Overig ·        Kozijnen

·        Deuren

·        Ramen

NEN norm

Tijdens de bouwkundige keuring in Zaandam wordt ook gekeken of er wordt voldaan aan de NEN normen. Het gaat hierbij om een norm voor het vaststellen van oppervlakte- en inhoudsmetingen van daken en vloeren. De bevindingen hiervan zullen ook worden meegenomen in het bouwkundige rapport. 

Redenen bouwkundige keuring Zaandam

Ondanks dat de aankoop van een woning een grote financiële verantwoordelijkheid en investering met zich meebrengt, wordt er nog regelmatig getwijfeld over het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Zaandam. Naast de aankoopprijs zijn er namelijk ook vaak andere kosten zoals reparatie en onderhoudskosten. Deze kosten zijn belangrijk voor de afweging van de aankoop. Daarnaast zijn er veel hypotheekverstrekkers die bij de aanvraag van een hypotheek een bouwkundig rapport als vereiste stellen. Dit is voornamelijk het geval bij starters die een hypotheek met NHG, ook wel een Nationale Hypotheek Garantie willen afsluiten.

Vergelijken keurders in Zaandam

Voor het vinden van een geschikte keurder in Zaandam is het verstandig om eerst verschillende keurders met elkaar te vergelijken. De kosten voor een bouwkundige keuring in Zaandam en het opstellen van een bouwkundig rapport kunnen sterk variëren. Door het vergelijken kun je niet alleen een idee krijgen van de verwachte kosten, maar voorkom je ook dat je onnodig veel geld uitgeeft aan een keurder. HuisAssist staat klaar om je te helpen bij het vergelijken van keurders, zodat je gemakkelijk keurders in Zaandam kunt vergelijken. Vul simpelweg je gegevens in bovenaan deze pagina en je vindt snel en eenvoudig een expert voor een bouwkundige keuring in Zaandam, of het nu gaat om je huidige woning of een toekomstige woning.

Populaire plaatsen voor een keuring

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Icoon bouwkundig keurder zoeken
Opties Bouwkundige keuring
Icoon bouwkundige keuring

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Bouwkundige keuring icoon

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Het vinden van een goede bouwtechnische keurder voor een goede prijs kan een flinke zoektocht zijn. De prijzen van een bouwtechnisch rapport variëren tussen de € 330 en € 425. Dit hangt af van de locatie, de keurder en type bouwtechnische keuring.

Wil je meer weten over hoe deze kosten tot stand komen? Check onze blog.

Een bouwkundige keuring kan je veel gedoe en kosten besparen. Door een bouwkundig expert de woning te laten inspecteren, kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Bovendien kan het bouwkundige rapport meegenomen worden in de onderhandelingen als blijkt dat er bijvoorbeeld grote gebreken zijn. Een bouwkundige keuring kan je dus geld besparen!

Het is normaal dat de bouwkundige keuring plaatsvindt zodra de voorlopige koopovereenkomst is ondertekend. Het kan natuurlijk ook eerder gedaan worden. Wees er wel zeker van dat de koop nog niet is afgerond. Op dat moment heb je de informatie te laat en kun je dit niet meer meenemen in de onderhandelingen.

Dat ligt natuurlijk aan de grootte en eigenschappen van de woning, maar meestal duurt de keuring niet langer dan 2 uur.

Assistentie van A tot Z

HuisAssist staat in het hele traject van een nieuw huis gratis voor je klaar. Dus zowel tijdens de aankoop als de verhuizing. Wij voorzien je van advies gedurende het hele traject en verwijzen je door naar de juiste specialisten. Of je nou een aankoopmakelaar nodig hebt of de beste deal voor een klusjesman. Kortom, wij kunnen je met alles helpen.

Altijd de beste deal

HuisAssist vergelijkt op basis van je voorkeuren honderden specialisten, zo hebben wij voor iedereen een passende oplossing. Voor jou zoeken wij altijd de beste deal, zodat je nooit te veel betaalt. 

Wil je liever bij één stap of dienst geholpen worden? Dat is ook geen probleem, wij helpen je graag verder.

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of specialisten? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG