⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur in Veldhoven

Het vinden van een goede en professionele taxateur in Veldhoven is van belang bij de aankoop van een woning. Ook in andere gevallen is het vinden van een taxateur noodzakelijk. Ontdek hier wat een taxateur doet in Veldhoven, wat een goede prijs is voor een taxateur en waarom je een taxatie nodig hebt. Via HuisAssist vindt je altijd de goedkoopste taxatie in de regio, of je nou een gevalideerd NWWI taxatierapport nodig hebt of dat je een normale taxatie nodig hebt in Veldhoven.

NWWI Taxatie in Veldhoven

In de meeste gevallen bij een taxatie is er een NWWI taxatie nodig. Dit mogen enkel en alleen taxateurs uitvoeren die bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) zijn aangesloten. Dit type taxatierapport is vrijwel altijd noodzakelijk bij de aankoop van een woning of de herfinanciering van je woning. Dit komt doordat de hypotheekverstrekker of de bank een betrouwbaar taxatierapport wil hebben van de daadwerkelijke waarde van de woning in Veldhoven. 

> Ontdek hier meer over een NWWI taxatierapport

Wanneer een taxatie uitvoeren

Het laten uitvoeren van een NWWI taxatie kan op verschillende momenten zijn. Daarnaast wordt er ook op andere momenten een taxatie uitgevoerd in Veldhoven. Hieronder een aantal belangrijke momenten wanneer een taxatie nodig is:

  • Bij de aankoop: Zodra je bod is geaccepteerd moet je een gevalideerd NWWI rapport aan de hypotheekverstrekker laten zien om de hypotheek te krijgen.
  • Bij aankoop met NHG: Wanneer je een hypotheekaanvraag doet met de NHG, dan is een NWWI taxatierapport verplicht. 
  • Het verlengen van je hypotheek: Hierbij wilt de geldverstrekker de huidige waarde van de woning weten. Hierbij is het van belang dat de taxatie in Veldhoven gebeurt door een onafhankelijke partij.
  • Verlaging van de hypotheekrente: Wanneer je steeds meer van je hypotheek hebt afbetaald, kun je een verlaging van de hypotheekrente aanvragen. De hypotheekverstrekker loopt namelijk minder risico, omdat er al een flinke overwaarde is. Hierbij heb je een NWWI taxatierapport nodig.
  • Bij scheiding: Op het moment dat je uit elkaar gaat, dan is het van belang dat de afhandeling netjes afgehandeld wordt. Daarom is een onafhankelijk taxateur van belang om je woning in Veldhoven correct te taxeren.  

Er zijn veel verschillende redenen waarom je een taxatie wilt laten uitvoeren. In sommige gevallen willen mensen een taxatie ontvangen voor hun woning op het moment dat zij de woning gaan verkopen. Echter is er dan geen sprake van een taxatie, maar een waardebepaling. Je wilt namelijk weten wat de marktwaarde is van de woning, dit staat niet altijd exact gelijk aan de taxatiewaarde. Zodra je een waardebepaling wilt voor de verkoop van je woning, kun je dit gratis doen bij een makelaar in Veldhoven.

> Op zoek naar een makelaar? Juiste Makelaar helpt je gratis met vergelijken van makelaars in Veldhoven

Kosten van een taxatie in Veldhoven

Wanneer je op zoek bent naar een taxateur in Veldhoven wil je natuurlijk niet te veel betalen. Daarom is het van belang om een goede indicatie te hebben van de kosten van een taxateur. De kosten verschillen namelijk enorm per taxateur, dit komt door verschillende factoren. Iedere taxateur mag zelf bepalen voor welke prijs zij taxeren. 

Een taxateur in Veldhoven is gebonden aan een maximale regio van 20 kilometer rondom zijn of haar taxatiekantoor. Daarnaast moet iedere taxateur een minimaal aantal taxaties per jaar uitvoeren. Verder mag iedere taxateur zelf zijn of haar prijs bepalen. Sommige makelaarskantoren in Veldhoven  voeren weinig taxaties uit, andere juist meer. 

Over het algemeen varieert de prijs van een NWWI taxatie tussen de € 600 en € 850. Echter kan deze prijs in verschillende regio’s enorm verschillen, omdat sommige taxateurs meer willen taxeren. Op dat moment zullen de prijzen zakken tot € 350.

De prijzen van een taxatie zijn niet altijd gelijk. Voor sommige objecten moet de taxateur meer moeite doen om tot een taxatiewaarde te komen. Dit is het geval bij de grootte van de woning, bijzondere objecten, nieuwbouw en verbouwingen.

Desktop taxatie in Veldhoven

Naast de normale NWWI taxatie is er de desktop taxatie. Dit is een taxatie waarbij de taxateur niet langs de woning gaat, maar de woning taxeert op basis van andere woningen via de ‘desktop’. Tegenwoordig zijn er veel banken die een desktop taxatie accepteren. Echter is hier één belangrijke regel: de maximale hypotheek mag slechts 90% van de taxatiewaarde zijn. De andere 10% zal je dus zelf moeten inleggen. Wanneer je niet genoeg eigen geld hebt is daarom een desktop taxatie niet mogelijk.

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder