Taxateurs in Middelburg

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Middelburg zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Middelburg mag het adres van de taxateur maximaal 30 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Middelburg:

 • Er zijn 92 taxateurs die mogen taxeren in Middelburg
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 30 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Middelburg
 • De kosten van een NWWI taxatie in Middelburg variëren tussen de € 450 en € 800
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Middelburg

Prestaties makelaars in Middelburg afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 92
 • Maximale afstand van Middelburg 30KM

Aantal taxateurs actief in Middelburg

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Middelburg wanneer zij binnen 30KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 92 taxateurs zijn in de regio van Middelburg wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Middelburg

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Middelburg zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 450, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 800 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Middelburg gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Middelburg

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Middelburg een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 30 gevestigd zijn. Voor in Middelburg komen er 92 in aanmerking om woningen in Middelburg te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 249.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 289.000
Stijging WOZ
16%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Middelburg is het afgelopen jaar met 16% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Middelburg wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Middelburg

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Middelburg is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Middelburg? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Middelburg. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Middelburg beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Middelburg

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Middelburg

In Middelburg is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Middelburg. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Middelburg kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Middelburg. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Middelburg en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Middelburg

Hoeveel taxateurs zijn er in Middelburg gevestigd?

+

In Middelburg zijn er 92 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Middelburg uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Middelburg?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Middelburg liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 450 en € 800.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Middelburg?

+

In totaal mogen er 92 woningen taxeren in Middelburg. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Middelburg?

+

In Middelburg mogen taxateurs binnen een straal van 30 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.