⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur Almere

Een taxatie in Almere kan nuttig zijn voor verschillende redenen. Als je bijvoorbeeld van plan bent om je huis te verkopen, is het belangrijk om te weten hoeveel het waard is. Een taxatie kan je hierbij helpen door een professionele en onafhankelijke beoordeling te geven van de waarde van je huis. Dit kan je helpen om een realistische vraagprijs te bepalen, wat kan bijdragen aan een snelle en succesvolle verkoop.

Wanneer een taxateur
nodig in Almere?

Hypotheek aanvragen

Daarnaast kan een taxatie ook zinvol zijn als je bijvoorbeeld een hypotheek wilt aanvragen. Veel banken en andere kredietverstrekkers vereisen dat je een taxatierapport hebt voordat ze je een hypotheek verstrekken. Dit rapport geeft aan hoeveel het huis waard is, wat kan worden gebruikt om de hoogte van de hypotheek en de maandlasten te bepalen.

Verbouwing of renovatie

Een taxatie kan ook nuttig zijn als je bijvoorbeeld een verbouwing of renovatie van je huis wilt doen. In dat geval kan het handig zijn om een taxatie te laten doen om te weten hoeveel het huis waard is voordat je begint met de verbouwing. Zo kun je bepalen of de investering in de verbouwing op termijn winstgevend is

Inzicht krijgen in waarde

In het algemeen kan een taxatie in Almere dus nuttig zijn om inzicht te krijgen in de waarde van je huis en om beter geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen met betrekking tot de verkoop, financiering of verbouwing van je huis.

Gebouwen Almere

het doel van een
NWWI taxatierapport

Het doel van een Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) taxatierapport in Almere is om een onafhankelijke en professionele beoordeling te geven van de waarde van een woning. Dit wordt gedaan door de woning te inspecteren en te vergelijken met vergelijkbare woningen in de omgeving. De taxateur houdt hierbij rekening met factoren zoals de locatie, staat van onderhoud, oppervlakte en eventuele extra’s zoals een tuin of garage.
> Lees hier een NWWI taxatierapport

Wat kost een
taxatie in Almere?

In het algemeen kan een taxatie in Almere een nuttig hulpmiddel zijn om inzicht te krijgen in de waarde van een woning en om beter geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen met betrekking tot de verkoop, financiering of verbouwing van die woning. De kosten van een taxatie in Almere kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan de prijs bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de grootte en de staat van de woning, de locatie en de ervaring en het niveau van de taxateur.

De kosten van een taxateur in Almere kunnen variëren van 550 euro tot 900 euro. Dit is een gemiddelde prijs, dus het is mogelijk dat de kosten in jouw specifieke situatie hoger of lager kunnen zijn.
> Lees meer over de kosten van een taxatie

Taxateur in Almere vergelijken

Als je van plan bent om een taxatie te laten doen van je woning in Almere, kan het verstandig zijn om verschillende taxateurs te vergelijken voordat je een keuze maakt. Dit kan je helpen om de beste taxateur te vinden die aan je wensen en behoeften voldoet.

Uitgelichte taxateurs in Almere

Woonaccent

Woonaccent Almere

Bij Woonaccent Almere kun je altijd terecht voor een deskundige taxatie. Woonaccent staat bekend om het snelle schakelen, taxaties voor een scherp en vast tarief en de begeleiding door heel het proces. Je kan altijd snel terecht bij Woonaccent en er komen geen nare verassingen achteraf met de betaling.

Wijsgeerbaan 104, Almere
Super Taxateur

Super Taxateur

Super Taxateur behaalt door specialisatie de beste resultaten. Een taxatie is volgens Super Taxateur niet het meest aantrekkelijke product binnen de makelaardij maar wel erg essentieel om je financiering rond te krijgen. Super Taxateur kan een rapport zelfs binnen 24 uur na opnamemoment gereed hebben!

Monitorweg 10, Almere
Van der Avoort Makelaardij

Van der Avoort Makelaardij

Van der Avoort Makelaardij biedt een deskundige en objectieve taxatie van woningen. Professioneel, snel en voordelig! De taxateur van Van der Avoort Makelaardij is als register makelaar-taxateur gecertificeerd in kwaliteitsregister VastgoedCert en register-taxateur in het register NRVT.

Transistorstraat 7c, Almere
Ilona Wolthuis Makelaardij

Ilona Wolthuis Makelaardij

Ilona Wolthuis is een gecertificeerd makelaar/taxateur en ingeschreven bij Stichting Vastgoed Cert, Kamer Wonen en lid van de NVM. Volgens Ilona moet een taxateur niet betrokken zijn geweest bij de aan- of verkoop van uw woning om zo onafhankelijk een rapport te kunnen maken.

Randstad 22-139, Almere
Smink taxatie en makelaardij

Smink Taxatie en Makelaardij

Bij Smink Taxatie en Makelaardij focussen ze op verschillende aspecten van de woning. Zo brengen ze ook overige omstandigheden in kaart die de waarde kunnen beïnvloeden. Zo kijken ze naar prijsontwikkelingen in de maart maar ook de macro-economische omstandigheden.

Duinmeerstraat 24, Almere
De Taxatheek

De Taxatheek Almere

De Taxatheek Almere is de nummer 1 in taxaties. De Taxatheek geeft een onafhankelijk en objectief oordeel over het object. Zo houdt de Taxatheek hun taxateurs kennis doorlopend op pijl, doordat ze lid zijn van de NVM en voortdurend bijscholing krijgen.

Cattenhagestraat 2, Naarden

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder