⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur in Haarlem

In de huidige huizenmarkt kan het handig zijn om je huis te laten taxeren in Haarlem, hierbij laat je de waarde van de woning bepalen. Wat een taxateur voor je woning in Haarlem precies kan doen en waar je op moet letten tijdens een taxatie, lees je hieronder.

Taxateur voor je woning in Haarlem

Een taxatie in Haarlem geeft een goede indicatie van de staat van het huis en geeft een indicatie van de mogelijke onderhoudskosten. Dit is handig als je een woning gaan aankopen in Haarlem zodat je weet waar je aan toe bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de status van het dak, de fundering en draagmuren. Voorafgaand aan de taxatie zal worden besproken wat er wordt meegenomen tijdens de taxatie. Mocht je hier zelf nog input voor hebben kan dit natuurlijk worden meegenomen.

Haarlem molen

Waarom een taxatie in Haarlem?

Er wordt vaak getwijfeld over waarom je een taxatie in Haarlem zou laten uitvoeren, er zijn echter meerdere redenen om een woning te laten taxeren. Als een woning reeds is verbouwd, kan het zijn dat de waarde van de woning is toegenomen.  Het handig voordat je een huis gaat aankopen, een taxatie in Haarlem te laten uitvoeren. Een taxatie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur. Een taxatie resulteert in een uitgebreid taxatierapport van de woning. 

Sta je op het punt een woning te kopen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een taxatierapport nodig in Haarlem voor de aanvraag van je hypotheek. Zo weet de bank meer over de waarde van het huis en kan er een geschikte hypotheek worden afgesloten. Wanneer de waarde van een woning dusdanig stijgt kan het zijn dat bij het aantonen van een taxatierapport, de rente van de hypotheek kan worden verlaagd. 

Ook kan het zo zijn dat je na een bepaalde tijd liever de overstap maakt naar een andere hypotheekverstrekker om indien je hiermee de kosten van een hypotheek kan verlagen. Voor het overstappen of wijzigen van een hypotheek is een taxatie van de woning noodzakelijk. 

Steeds meer woningen worden door de jaren heen verduurzaamd. Het verduurzamen van je woning kan leiden tot lagere kosten en kan beter zijn voor het milieu. Een onderdeel van het taxatierapport dat volgt uit een taxatie in Haarlem, is inzicht in hoe een woning verduurzaamt kan worden. Zo heb jij een goed beeld van de kosten en baten van het verduurzamen van je woning.

NWWI taxatierapport

Alle bevindingen en conclusies naar aanleiding van de taxatie van de woning in Haarlem, worden samengevoegd en weergegeven in een zogeheten NWWI taxatierapport. Doordat dit rapport een officieel document is, is het belangrijk dat het voldoet aan de eisen die het NWWI stelt voor een taxatierapport in Haarlem. Het NWWI is een orgaan dat taxaties van woningen valideert. Wanneer je via HuisAssist op zoek gaat naar een taxateur, wordt een taxatierapport volgens de NWWI richtlijnen gegarandeerd. 

Een volledig taxatierapport dat volgens de richtlijnen en eisen van het NWWI is opgesteld bevat per onderdeel een oordeel van de status ervan, een overzicht van alle mogelijke toekomstige kosten voor onderhoud (zowel op korte- als lange termijn) en bevat de kadastrale gegevens met alle informatie over het perceel.

Kosten taxatie Haarlem

De kosten voor een taxatie in Haarlem liggen over het algemeen tussen de € 535 en € 1.000 (inclusief btw). Voordat je een taxateur inschakelt, kan je dus het beste van te voren een aantal taxateurs met elkaar vergelijken. De kosten die gemaakt worden voor een taxatie van je woning zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Taxateurs Haarlem vergelijken

Door het grote aanbod aan taxateurs in Haarlem, is het fijn om een aantal taxateurs in Haarlem te kunnen vergelijken voordat je er een uitkiest. Zo weet jij of de taxateur tijdens de taxatie meeneemt wat voor jou belangrijk is, wat je verder kan verwachten van de taxatie en heb je vooraf een indicatie van de kosten. HuisAssist helpt je bij de vergelijking van taxateurs in Haarlem, zodat jij makkelijk en snel een taxateur kan vinden.

Uitgelichte taxateurs in Haarlem

Taxatie specialist Amsterdam

Kennemer Makelaars

Bij Kennemer Makelaars kun je terecht voor een betrouwbare taxateur of aankoopbegeleider. Hun deskundigheid en gestructureerde werkwijze zorgen ervoor dat je een gevalideerd taxatierapport ontvangt dat aan de eisen van de hypotheekverstrekker voldoet. Je kunt rekenen op persoonlijke aandacht en begeleiding bij elke stap van het proces, of je nu je eerste huis koopt of je woningportefeuille wilt uitbreiden. Het team van Kennemer Makelaars is actief als taxateur in Haarlem en omstreken en biedt gevalideerde taxatierapporten aan . Hun onafhankelijke taxateurs bepalen de marktwaarde van je woning als ‘de ogen van de bank’.

Kennemerplein 20, Haarlem
A9 ERA Makelaars

A9 ERA Makelaars

A9 ERA Makelaars is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het taxeren van woningen en panden in en rondom Haarlem. Het bedrijf beschikt over een groot team van deskundige en gecertificeerde taxateurs die met veel ervaring taxaties en taxatierapporten uitvoeren. De taxateurs zijn volledig op de hoogte van de lokale woningmarkt in Haarlem en nemen alle relevante factoren mee in hun taxatie, zoals de locatie, de staat van onderhoud en de huur- of marktwaarde.

Engelenburg 76, Haarlem
hein makelaars team b.v

Hein Makelaars Team

Hein Makelaars Team is een makelaarskantoor in het prachtige Haarlem. Hein Makelaars richt zich op het opstellen taxatierapporten en het taxeren van woningen. Hun goed opgeleide Register Taxateurs zijn in staat om betrouwbare en gedegen taxaties uit te voeren voor zowel particulier- als bedrijfsonroerend goed. Ze bieden op maat gemaakte oplossingen en kunnen ook gevalideerde taxatierapporten verzorgen. Hun persoonlijke benadering stelt hen in staat om de specifieke behoeften van hun klanten te begrijpen en hierop af te stemmen.

Vergierdeweg 288, Haarlem
makelaarskantoor kennemerland

Makelaarskantoor Kennemerland

Makelaarskantoor Kennemerland is actief als taxateur van woningen in Haarlemmermeer en omstreken. Als ervaren en deskundige taxateurs weet Makelaarskantoor Kennemerland dat taxeren een vak apart is. Makelaarskantoor Kennemerland heeft een de frisse en reële blik op de woningmarkt en de taxaties voor je woning in Haarlem en omstreken.

Zuidertoren 49, 2134 ZL Hoofddorp
zuiver makelaars

Zuiver Makelaars

Zuiver Makelaars is een makelaarskantoor gevestigd in Haarlem. Zuiver Makelaars biedt taxatiediensten aan in de omgeving van Haarlem. Als je op zoek bent naar een betrouwbare taxateur in Haarlem, dan kunt je bij Zuiver Makelaars terecht. De taxateurs van Zuiver Makelaars zijn gecertificeerd en hebben uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt. Zij kunnen je een nauwkeurige taxatie bieden, of het nu gaat om een woning, bedrijfspand of ander type woningen in omstreek Haarlem. Zuiver Makelaars levert een goed taxatierapport.

Hendrik Figeeweg 3F, Haarlem

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder