0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur in Rotterdam

De woningmarkt is volop in beweging! Bij aankoop van een woning is het goed om een taxateur in Rotterdam in te schakelen, om hiermee de waarde van de woning te laten bepalen. Wat een taxatie precies inhoudt, hoe het taxatierapport er uit ziet en de vergelijking van taxateurs in Rotterdam lees je hieronder.

Waarom een taxatie in Rotterdam?

De meest voor de hand liggende reden om een taxatie in Rotterdam te laten uitvoeren  is als je een huis wil aankopen. Hiervoor is het belangrijk om de exacte waarde van je huis te laten bepalen door een onafhankelijke taxateur. Een taxatierapport, dat volgt uit een taxatie, is vaak ook nodig voor een hypotheekverstrekker of de bank.

Een veel voorkomende misvatting is het verschil met een waardebepaling. Wanneer je je huis in Rotterdam wilt verkopen laat je een (gratis) waardebepaling uitvoeren door je makelaar. De makelaar geeft hiermee een indicatie wat de woning ongeveer oplevert. Dit is vaak ook een misvatting tussen de waardebepaling en taxatie. Andere redenen voor het laten uitvoeren van een taxatie kunnen zijn:

Rentewijziging van de hypotheekverstrekker

Als de waarde van je woning in dusdanig stijgt, is het vaak mogelijk om de rente van je hypotheek te verlagen. Als na het uitvoeren van een taxatie in Rotterdam blijkt dat je woning inderdaad in waarde gestegen is, neemt de risicofactor van de hypotheek af waardoor het bedrag van de rente die je over de hypotheek betaalt omlaag kan.

Veranderen van de hypotheek

Het kan voorkomen dat je te hoge kosten hebt bij je huidige hypotheekverstrekker of dat je een betere hypotheek elders kan afsluiten. In beide gevallen kan je overstappen op een nieuwe hypotheekverstrekker. Indien je wil overstappen, is er een nieuw taxatierapport van je woning in Rotterdam nodig.
> Ontdek hier hoe je een taxateur kiest 

Verbouwing van je woning

Als je een woning wil gaan verbouwen omdat je in een oude woning woont of bijvoorbeeld een nieuwe indeling wil, kan je ervoor kiezen om je woning te verbouwen. De verbouwing van een woning kan een grote impact hebben op de waarde van je huis en zelfs kan toenemen. Daarom is het goed om na een verbouwing een nieuwe taxatie te laten uitvoeren voor je woning in Rotterdam.

Woning verduurzamen

Op het moment dat de kosten voor gas, water en licht toenemen, kan het helpen om je huis te verduurzamen en hiermee je vaste lasten te verminderen. Ook hiervoor kan je een taxatie in Rotterdam laten uitvoeren. Zo krijg je een beter inzicht in de mogelijke aanpassingen die je kan laten doen, wat hiervoor de kosten zijn en hoeveel en op welke termijn het iets oplevert. Als je al bezig bent geweest met het verduurzamen van je woning, kan dit een positief effect hebben op de waarde van je woning. Dit kan worden vastgelegd tijdens een taxatie. Verduurzaming van je woning wordt, vaak onder bepaalde voorwaarden, meegenomen in de berekeningen van je hypotheek.
> Meer over wat een taxatie is

Taxateur-Rotterdam gele huizen

Taxatierapport NWWI

Het is belangrijk dat het taxatierapport in Rotterdam aan de eisen en richtlijnen van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) voldoet. Het NWWI is een validatie-instituut dat taxaties valideert . Het kan zijn dat je hypotheekverstrekker een validatie van het NWWI vereisen wanneer je je woning laat taxeren in Rotterdam. Zeker als je een starter bent en een NHG (Nationale Hypotheek Garantie) wil aanvragen, is het belangrijk dat je zeker weet dat het rapport van de taxatie gevalideerd wordt door het NWWI. Bij HuisAssist werken we altijd met taxateurs die een NWWI gevalideerd rapport aanleveren.
> Lees hier meer informatie over wat een NWWI taxatie inhoudt en wat dit voor jou betekent

Kosten van een taxatie

Aangezien elke taxateur in Rotterdam en de rest van het land zelf zijn kosten kan bepalen, kunnen de tarieven voor een taxatie sterk uiteenlopen. De kosten kunnen variëren van 450 euro tot 900 euro. Daarom is het verstandig om voordat je naar een taxateur gaat, eerst meerdere lokale taxateurs in Rotterdam te vergelijken en offertes voor mogelijke taxaties aan te vragen.

Een taxateur kan werken op basis van een vergoeding gebaseerd op de waarde van je huis, of een vast tarief hanteren dat gebaseerd is op het type en de grootte van de woning. In beide gevallen worden er kosten in rekening gebracht voor de administratie en registratie van de taxatie. Het voordeel van een vast tarief is dat je van tevoren weet waar je aan toe bent en dat alle kosten zijn inbegrepen in de prijs. Wanneer de kosten van een taxatie gebaseerd zijn op de waarde van de woning, wordt er een percentage van de taxatiewaarde genomen en in rekening gebracht.
> Lees hier meer over wat de kosten van een taxatie zijn

Taxateurs in Rotterdam vergelijken

Wanneer je een taxatie in Rotterdam nodig hebt, is het belangrijk dat de taxateur zich binnen een straal van 10 kilometer bevindt van zowel de te taxeren woning als het taxatiekantoor. HuisAssist kan je assisteren bij het vergelijken van taxateurs in de regio Rotterdam, zodat je zeker weet dat de gekozen taxateur aan deze voorwaarde voldoet. Daarnaast bieden we je een duidelijk overzicht van de verschillende mogelijkheden. Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan, zodat HuisAssist je kan helpen bij het vinden van een geschikte taxateur.

Uitgelichte taxateurs in Rotterdam

De Vastgoeddame

De Vastgoeddame

Bij de Vastgoeddame heeft een uitstekende kennis van de markt op het gebied van taxeren in Rotterdam. Daarnaast is de Vastgoeddame ook erg nauwkeurig, transparant en snel. Zo kan je een taxatierapport al binnen twee werkdagen verwachten met een scherp tarief.

Buitenbassinweg 262, Rotterdam
ERA Makelaardij

ERA Prachthuis Makelaardij

ERA Prachthuis Makelaardij is een minder traditionele makelaar en doen dingen op een modernere manier. Met de ervaring en kennis van zaken, kun je rekenen op een professioneel en betrouwbaar taxatierapport van ERA Prachthuis Makelaardij.

Burgemeester Baumannlaan 127, Rotterdam
Match Makelaars

Match Makelaars

Match Makelaars stelt voor je een taxatierapport op door een gecertificeerde taxateur. Zo kan je een hypotheek gaan verstrekken en kan je een huis kopen. Match Makelaars heeft ook een feilloos gevoel met de huidige marktsituatie doordat het dagelijks actief is met woningtransacties.

Westerstraat 10, Rotterdam
Uw Taxateur

Uw Taxateur

Voor een professionele en snelle taxatie kan je bij Uw Taxateur terecht. Ze nemen graag je zorgen uit handen en geven advies over je woning. Ook heeft Uw Taxateur een bewuste keuze gemaakt om kleinschalig te blijven. Zo kunnen ze kwaliteit en snelheid garanderen.

Airportplein 22, Rotterdam
Sonny Vastgoed

Sonny Vastgoed

Sonny Vastgoed is een zelfstandige makelaar die het belangrijk vind om het volledige verhaal te begrijpen. Hij wil aandacht weer op de eerste plek zetten.  Zo zorgt Sonny vastgoed ervoor dat er een realistische waarde tot stand komt en kan dit binnen twee werkdagen al aanleveren.

Strevelsweg 700, Rotterdam

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder