Taxateurs in Nijmegen

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Nijmegen zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Nijmegen mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Nijmegen:

 • Er zijn 185 taxateurs die mogen taxeren in Nijmegen
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Nijmegen
 • De kosten van een NWWI taxatie in Nijmegen variëren tussen de € 490 en € 850
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Nijmegen

Prestaties makelaars in Nijmegen afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 185
 • Maximale afstand van Nijmegen 20KM

Aantal taxateurs actief in Nijmegen

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Nijmegen wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 185 taxateurs zijn in de regio van Nijmegen wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Nijmegen

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Nijmegen zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 490, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 850 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Nijmegen gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Nijmegen

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Nijmegen een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Nijmegen komen er 185 in aanmerking om woningen in Nijmegen te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 308.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 362.000
Stijging WOZ
18%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Nijmegen is het afgelopen jaar met 18% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Nijmegen wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Nijmegen

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Nijmegen is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Nijmegen? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Nijmegen. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Nijmegen beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Nijmegen

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Nijmegen

In Nijmegen is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Nijmegen. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Nijmegen kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Nijmegen. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Nijmegen en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Nijmegen

Hoeveel taxateurs zijn er in Nijmegen gevestigd?

+

In Nijmegen zijn er 185 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Nijmegen uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Nijmegen?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Nijmegen liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 490 en € 850.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Nijmegen?

+

In totaal mogen er 185 woningen taxeren in Nijmegen. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Nijmegen?

+

In Nijmegen mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.