⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur in Maastricht

Een taxateur in Maastricht is  gespecialiseerd is in het vaststellen van de waarde woningen. De taxateur in Maastricht neemt verschillende factoren in aanmerking, zoals de staat van het bezit, de locatie en de marktomstandigheden, om een accuraat taxatierapport op te stellen. Dit rapport kan worden gebruikt voor diverse doeleinden, zoals het verkrijgen van een hypotheek of het verkopen van een bezit. Als u op zoek bent naar een professionele taxateur in Maastricht, dan kun je eenvoudig via HuisAssist offertes opvragen.

Waarom een taxatie in Maastricht?

Een taxateur in Maastricht kan helpen bij het vaststellen van de waarde van een woning voor aankoop, verkoop, verduurzaming, verbouwing of wijziging van hypotheek. Een taxatierapport kan ook vereist zijn door hypotheekverstrekkers of banken. Het is belangrijk om te onthouden dat een taxatie anders is dan een waardebepaling door een makelaar, die alleen een indicatie geeft van de waarde van een woning. Andere redenen om een taxatie te laten uitvoeren kunnen zijn: rentewijziging van de hypotheekverstrekker, veranderen van de hypotheek, verbouwing van de woning of verduurzaming van de woning. Laat een taxatie uitvoeren in Maastricht voor een accuraat rapport over de waarde van uw woning.
> Ontdek hier hoe je een taxateur kiest

Lucht foto Maastricht

Taxatierapport NWWI

Het is van belang dat het taxatierapport voldoet aan de eisen en voorschriften van het NWWI. Dit instituut valideert taxaties en kan door je hypotheekverstrekker worden vereist wanneer je je woning in Rotterdam laat taxeren, vooral als je een beginner bent en een NHG (Nationale Hypotheek Garantie) wilt aanvragen. Bij HuisAssist werken we altijd met taxateurs die een gevalideerd rapport van het NWWI aanleveren.
> Lees hier meer informatie het NWWI

Kosten van een taxatie

De kosten voor een taxatie in Maastricht kunnen sterk verschillen, afhankelijk van de taxateur die je kiest. Deze kosten kunnen variëren van 600 tot 800 euro.

Voordat je een taxateur selecteert in Maastricht, is het verstandig om verschillende taxateurs te vergelijken en offertes aan te vragen voor een mogelijke taxatie. Er bestaan twee soorten tarieven die taxateurs hanteren: een vergoeding gebaseerd op de waarde van je huis of een vast tarief op basis van het type en de grootte van de woning. In beide gevallen worden er kosten gerekend voor de administratie en registratie van de taxatie. Een vast tarief heeft als voordeel dat je van tevoren weet wat de kosten zullen zijn, inclusief alle bijkomende kosten. Wanneer de kosten gebaseerd zijn op de waarde van de woning, wordt een bepaald percentage van de taxatiewaarde in rekening gebracht.
> Lees hier meer over wat de kosten van een taxatie zijn

Taxateurs in Maastricht vergelijken

Wanneer je op zoek bent naar een taxateur voor de beoordeling van een woning in Maastricht, is het van belang dat de taxateur zich binnen een afstand van 20 kilometer van de woning (het object) en het ingeschreven kantoor van de taxateur bevindt. HuisAssist kan je ondersteunen bij het vergelijken van taxateurs in de regio Maastricht, zodat je zeker weet dat je kiest voor een taxateur binnen deze omgeving en een overzicht hebt van de verschillende keuzemogelijkheden.

Vraag eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aan zodat HuisAssist je kan assisteren bij het vinden van een geschikte taxateur.

Uitgelichte taxateurs in Maastricht

Hypodomus De Makelaar

Hypodomus Makelaars Maastricht

Hypodomus Makelaars is een makelaar/taxateur en hypotheekadviseur die zich onderscheidt van traditionele makelaars. Zij zijn aangesloten bij het NWWI en voeren jaarlijks meer dan honderd taxaties uit tegen marktconforme tarieven. Tijdens de taxatie worden aspecten zoals de staat van onderhoud, inhoud en oppervlakte, functionele indeling, kwaliteit van constructie en gebruikte materialen, rechten en plichten en de ligging van de woning in de omgeving in acht genomen. Hypodomus werkt met gecertificeerde taxateurs die continu bijgeschoold worden en hun taxaties zijn meestal binnen vijf werkdagen klaar

Maagdendries 131, Maastricht
AA Kwadraat Taxaties

AA Kwadraat Taxaties

AA Kwadraat Taxaties is een onafhankelijk taxatiebureau uit Maastricht dat al meer dan 16 jaar actief is in Zuid-Limburg. Ze zijn gespecialiseerd in het taxeren en bepalen van de waarde van woningen en bedrijfspanden. Hun erkende taxateurs hebben goede kennis van de regionale prijsontwikkelingen van woningen en ze bieden efficiënte en professionele service. AA Kwadraat Taxaties is aangesloten bij het NWWI en hun rapporten worden geaccepteerd door hypotheekverstrekkers en NHG.

Burgemeester Ceulenstraat 76, Maastricht
Van Hezel Vastgoed

Van Hezel Vastgoed

Van Hezel Vastgoed is een jonge, professionele kantoor met ruim 10 jaar ervaring in het waarderen van woningen en appartementen. Van Hezel Vastgoed is aangesloten bij Vastgoedpro en ingeschreven bij het NRVT en ze werken voor zowel professionele als particuliere opdrachtgevers, zoals beleggers, geldverstrekkers en particulieren. De oprichter van het bedrijf, Michel van Hezel, heeft jarenlange ervaring als makelaar en taxateur, zowel in Nederland als in Dubai. Hij is gestart met Van Hezel Vastgoed nadat hij had gewerkt als acquisiteur voor een grote Nederlandse belegger.

Duitsepoort 56E, Maastricht

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder