⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Gratis telefonisch advies
Kom snel in contact
KNB aangesloten notarissen
Alle prijzen incl. bijkomende kosten
0 x
passende notarissen in je mail
0
besparen op een notaris afspraak
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week
KNB notarissen
Alleen KNB notarissen
0 x
passende notarissen in je mail
0
besparen op een notaris afspraak
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week
KNB notarissen
Alleen KNB notarissen

Notaris in Groningen

De beste notarissen van Groningen hebben we hieronder overzichtelijk voor je opgesteld. Een notaris kiezen kan best lastig zijn omdat elke notaris weer zijn eigen sterktepunten, prijzen en diensten heeft. Daarom is het belangrijk om notarissen te vergelijken zodat je zeker weet dat je goed zit. Daarnaast geven we inzicht in wat een notaris kost in Groningen.

Kosten van notaris in Groningen

Als je notarissen in Groningen zoekt is de eerste vraag die je stelt meestal “wat kost een notaris in Groningen eigenlijk?”. Hieronder hebben we natuurlijk de top 10 beste notarissen van Groningen voor je op een rijtje maar dat zegt nog niks over de kosten van een notaris. 

Er valt eigenlijk geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wat een notaris kost in Groningen. Net als in de rest van Nederland bepalen notarissen zelf wat ze kosten. Sinds 1999 is deze regel ingevoerd en proberen notarissen zich te onderscheiden op basis van service, vakmanschap en prijs.

Door die concurrentiestrijd waarbij de kosten van de notaris in Groningen verschilt per notariaat is het wel fijn om inzicht te krijgen in wat een normaal tarief is voor bepaalde akten. Daarom hebben we de twee meest gekozen akten inclusief prijs voor je weergegeven.

Voorbeeld:

Akte: Kosten akte:
Akte van hypotheek € 670 – € 1000
Akte van levering € 650 – € 1100
Akte van levering + hypotheek € 1250 – € 2500

Als je een woning koopt in Groningen bijvoorbeeld zal je ook een notaris in Groningen nodig hebben. Die stelt dan de benodigde akte voor je op. Hierbij is de akte van levering tussen jou en de voormalige eigenaar en de hypotheekakte gaat tussen jou en de hypotheekverstrekker.

Groningen uitzicht

Notarissen vergelijken in Groningen

De notarissen in Groningen vergelijken is geen slecht idee als je niet te veel wilt betalen. Je ziet dat er grootte verschillen zijn tussen de notarissen in Groningen. Die prijzen kunnen ook verschillen ook per periode en daarom is het handig om een actuele offerte te ontvangen.

> Vergelijk hier en ontvang vandaag nog de offertes van de 3 meest voordelige notarissen in Groningen

Top 10 beste notarissen Groningen

Hieronder vind je een lijst met de 10 beste notarissen in Groningen. Deze selectie is samengesteld op basis van een combinatie van kwaliteit en prijs. De lijst is niet op chronologische volgorde ingedeeld.

HuisAssist logo

1. Broekema Notarissen

Henk Broekema van Broekema notarissen in Groningen is al meer dan 20 jaar als notaris. Wegens zijn ervaring heeft hij sinds 2019 zijn eigen kantoor in Groningen. Broekema notarissen willen hun klanten voorzien van eerlijk advies waarbij ze direct concrete opties geven. Dit maakt het momenteel één van de beste notarissen van Groningen.

Van Ketwich Verschuurlaan 98, Groningen
HuisAssist logo

2. De Haan Advocaten & Notarissen Groningen

De Haan Advocaten en Notarissen in Groningen is iets wat je tegenwoordig een “full-service kantoor” noemt. Dat is geen valse belofte met hun 130 werknemers en velen specialisten. Met hun focus op klanttevredenheid hopen ze van jou geen eenmalige klant te maken, maar juist een partnerschap voor het leven. Zoek jij een dynamische partij die je op weg kan helpen op juridisch en notarieel gebied? Dan is de Haan één van de beste notarissen in Groningen die je hebt.

Van Elmptstraat 2, Groningen
HuisAssist logo

3. Hoekstra en Partners Notarissen

Hoekstra en Partners notarissen is gelegen in het centrum van Groningen, maar ze hebben ook meerdere kantoren in Nederland. Met hun grote tak aan werknemers is er altijd wel een specialist beschikbaar die jou kan helpen in jouw specifieke situatie. Hoekstra & Partners is één van de grotere namen als we het hebben over notarissen in Groningen.

Leonard Springerlaan 7, Groningen
HuisAssist logo

4. Mr. N H Wessel Notariskantoor

De notariaat van Meneer Wessel in Groningen is anders dan anderen. Ze willen af van het stoffige imago van een notaris in pak. Omdat ze weten dat er klanten binnenkomen met leuk of minder leuk nieuws willen ze de klant een prettige en laagdrempelige manier behandelen. Zoek jij een authentieke ervaring dan is deze notaris in Groningen een aanrader.

Hoofdweg 153, Paterswolde
HuisAssist logo

5. PlasBossinade advocaten en notarissen

PlasBossinade advocaten en notarissen in Groningen zou je kunnen beschouwen als een “fris” kantoor die zaken graag aanpakken op hun eigen manier. Met hun “out of the box” mentaliteit maakt het dat dit één van de beste notarissen in Groningen is.

Leonard Springerlaan 9E 9C, Groningen
HuisAssist logo

6. Hilgen Netwerk Notarissen

Hilgen Netwerk Notarissen is actief als notaris in Groningen. Niet te vinden in Hartje Groningen maar door hun diensten en positieve klantenbeoordelingen toch behorend tot de top 10 beste notarissen van Groningen en omgeving. Hun wat kleinere team betekent niet minder ervaring maar juist meer aandacht voor de klant zelf. Wil jij op je eigen tempo met aandacht behandeld worden is dit één van de beste notarissen voor jou.

Wierde 7, Leens
HuisAssist logo

8. Huitsing Notarissen

Huitsing Notarissen is een notariaat dat al jaren actief is in Groningen. Een onafhankelijke en deskundige notaris die je op een vrijblijvende en ongedwongen manier te adviseren. Een notaris in Groningen die je behandelt met respect die wil dat jij je thuis voelt.

Heerestraat 32, Middelstum
HuisAssist logo

8. Notariaat Vries B.V.

Notariaat Vries is een notaris die al sinds 1849 actief is in Groningen en omgeving. Er hangt een gemoedelijke sfeer op kantoor en mensen keren vaak terug bij notariaat Vries als ze eenmaal geweest zijn. Of het nou om onroerende zaken gaat of familierecht, Notariaat Vries in omgeving Groningen kan je vakkundig helpen.

Vriezerweg 8a, Tynaarlo
HuisAssist logo

9. Notariaat de Poel

Notariaat de Poel is een wat kleinere notaris in omgeving Groningen maar springt er zeker tussenuit. Ze proberen de aandacht echt te leggen op de aandacht en behandeling van de klant naast dat ze natuurlijk in staat zijn alle akten in orde te maken. Een wat kleinere notaris in Groningen die je op gemoedelijke wijze helpt.

Kerkstraat 148, Hoogezand
HuisAssist logo

10. Veldkamp en Elzinga Notarissen

Veldkamp en Elzinga Notarissen is een bekende notaris in omgeving Groningen. Ze zijn actief als notaris al sinds 1991 en wegens succes wordt het stokje telkens overgedragen. Ondanks deze veranderingen binnen het bedrijf qua positie, blijft hun missie hetzelfde. Mensen vakkundig adviseren en concreet de beste opties voorleggen. Dit maakt het één van de beste advocaten van Groningen.

Meint Veningastraat 121, Hoogezand

Hoe vind ik een notaris?

Voorkeuren van de makelaar
Makelaar keuze
Kies de beste makelaar
Makelaar contact

Vul je gegevens in

Ontvang de drie notarissen per mail

Jij kiest de juiste notaris

Notaris neemt contact op

[masterslider id=”10″]

Waarom een notaris via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de koopovereenkomst en overdracht.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een notaris.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar betrouwbare notarissen.

Onafhankelijk

Er zijn geen notarissen die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Ja, de notaris zorgt naast het in orde maken van de benodigde akten voor juridisch advies. De notaris helpt mensen bij het aan- en verkopen van een huis om de afspraken rechtsgeldig en bindend te maken. Dit geldt niet alleen voor de koop- en leveringsakte, denk bijvoorbeeld ook aan een samenlevingscontract.

Ja, de leveringsakte en de hypotheekakte zijn allebei verplicht en worden allebei opgesteld door een notaris. Er is geen andere mogelijkheid om de aankoop bindend te maken.

De prijs van een notaris is erg afhankelijk van welke aktes er opgemaakt moeten worden. De kosten van een hypotheekakte liggen tussen de € 600 en € 1.100.  Bij een hypotheek- en leveringsakte liggen de prijzen van de notaris tussen de € 1.300 en € 2.100.

Er zijn verschillende manieren hoe notariskantoren werken. De prijs van diverse notariskantoren is erg laag, omdat alle aktes via één centraal punt worden opgemaakt. Wanneer je juist meer service verwacht kun je beter een notaris kiezen met wie je direct kunt schakelen. Dit heeft voordelen wanneer je veel verschillende aktes moet laten opmaken. Laat je dus goed informeren met wat voor een notariskantoor je werkt.

Ja, de kosten voor de notaris zijn volledig fiscaal aftrekbaar.

BLOG

Sleuteloverdracht

Wat is een akte van levering

Notaris
Een akte van levering speelt een cruciale rol bij het overdragen van een woning. Deze wettelijke overeenkomst tussen de koper en de verkoper bevat gedetailleerde informatie over de woning en…
Lees verder