Taxateurs in Heerenveen

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Heerenveen zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Heerenveen mag het adres van de taxateur maximaal 30 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Heerenveen:

 • Er zijn 138 taxateurs die mogen taxeren in Heerenveen
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 30 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Heerenveen
 • De kosten van een NWWI taxatie in Heerenveen variëren tussen de € 400 en € 820
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Heerenveen

Prestaties makelaars in Heerenveen afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 138
 • Maximale afstand van Heerenveen 30KM

Aantal taxateurs actief in Heerenveen

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Heerenveen wanneer zij binnen 30KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 138 taxateurs zijn in de regio van Heerenveen wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Heerenveen

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Heerenveen zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 400, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 820 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Heerenveen gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Heerenveen

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Heerenveen een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 30 gevestigd zijn. Voor in Heerenveen komen er 138 in aanmerking om woningen in Heerenveen te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 269.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 315.000
Stijging WOZ
17%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Heerenveen is het afgelopen jaar met 17% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Heerenveen wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Heerenveen

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Heerenveen is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Heerenveen? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Heerenveen. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Heerenveen beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Heerenveen

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Heerenveen

In Heerenveen is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Heerenveen. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Heerenveen kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Heerenveen. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Heerenveen en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Heerenveen

Hoeveel taxateurs zijn er in Heerenveen gevestigd?

+

In Heerenveen zijn er 138 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Heerenveen uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Heerenveen?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Heerenveen liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 400 en € 820.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Heerenveen?

+

In totaal mogen er 138 woningen taxeren in Heerenveen. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Heerenveen?

+

In Heerenveen mogen taxateurs binnen een straal van 30 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.