⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Bouwkundige keuring in Alkmaar

Is een bouwkundige keuring in Alkmaar nou nodig? Als je wil voorkomen dat je na het kopen van een huis in Alkmaar tegen onverwachte kosten door bijvoorbeeld achterstallig onderhoud aanloopt, is het aan te raden om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Een bouwkundige keuring in Alkmaar heeft ook andere voordelen, twijfel je over het nut van een keuring of wil je meer weten over de kosten en inspectiepunten van een bouwkundige keuring in Alkmaar? HuisAssist geeft je graag wat meer informatie.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring in Alkmaar lijkt op het eerste oog niet veel meer dan een keuring waarbij de technische staat van een woning wordt bekeken. Echter komt er meer bij kijken. Tijdens een bouwkundige keuring wordt de gehele woning grondig doorgelopen en wordt er gekeken of er achterstallig onderhoud is, wat de staat van bijvoorbeeld de fundering en of er in de woning in Alkmaar sprake is van lekkages of schimmels. De inspecteur zal na de keuring van de woning een bouwkundig rapport opstellen met alle bevindingen. Een ander woord voor het bouwkundig rapport is een bouwtechnisch rapport of keuringsrapport.

Alkmaar

Waarom een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige rapport dat volgt uit de bouwkundige keuring van je woning in Alkmaar geeft je niet alleen een goed inzicht in de huidige staat van de woning, het geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten voor onderhoud en eventuele renovatie.

Woning verduurzamen

Daarnaast kan een bouwkundige keuring ook een goed beeld geven van de mogelijkheden voor het verduurzamen van de woning in Alkmaar. Hierbij ligt de focus op de volgende onderdelen: 

 • Ramen
 • Gevelisolatie
 • Vloerisolatie
 • Dakisolatie
 • Zonnepanelen

Nieuwbouw in Alkmaar

Naast de oude woningen heeft Alkmaar ook steeds meer nieuwbouwwijken. Soms wordt er getwijfeld over het nut van het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Alkmaar wanneer het een nieuwbouwhuis treft. Ook voor een nieuwbouwwoning is het laten uitvoeren van een keuring geen gek idee, hierdoor heb jij namelijk meer zekerheid over de staat van de woning voordat je er in trekt en of er tijdens de bouw mogelijke complicaties zijn opgelopen. 

> Bekijk hier het belang van een opleveringskeuring

Controlepunten bouwkundige keuring Alkmaar

In onderstaand tabel is een overzicht gegeven met de aandachts- en controlepunten die worden meegenomen tijdens een bouwkundige keuring in Alkmaar. Deze punten zullen voordat de keurder begint met de keuring ook nog een keer worden doorgenomen. Als er aandachtspunten zijn die ontbreken kunnen deze in overleg natuurlijk ook gecontroleerd worden tijdens de bouwkundige keuring. 

Aandachtspunten Wat wordt er gecontroleerd
Elektrische installatie
 • Visuele controle op veiligheid en onderhoud
CV installatie
 • Visuele controle op veiligheid en onderhoud
Leidingen
 • Water- en gasleidingen
Dak
 • Dakpannen
 • Dakgoot
 • Schoorsteen
 • Dakisolatie
Vochtmeting (doorslaand en optrekkend vocht)
 • Vloeren
 • Wanden
 • Plafonds
Fundering
 • Hoogteverschillen
 • Scheuren in de (draag)muur
 • Staan de vloeren recht?
Overig
 • Kozijnen
 • Deuren
 • Ramen

Kosten bouwkundige keuring Alkmaar

Keurders rekenen voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring in Alkmaar niet alleen voor de keuring zelf maar ook voor het opmaken van het bouwkundig rapport. Doordat keurders vrij zijn in het bepalen van de tarieven kunnen deze flink uiteenlopen. Voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Alkmaar met een uitgebreid bouwkundig rapport liggen de kosten tussen de € 300 en € 450.

> Ontdek hoe je kosten kunt besparen door een bouwtechnische keuring uit te laten voeren

Keurders in Alkmaar vergelijken

Het voordeel van de uiteenlopende prijzen die keurders rekenen voor een bouwkundige keuring in Alkmaar, is dat je dus zelf kan bepalen hoeveel je bepaalt. Hiervoor is het belangrijk om van te voren een aantal keurders met elkaar te vergelijken. Zo weet jij niet alleen wat je kan verwachten qua kosten maar kan je ook ervaringen van andere lezen. HuisAssist helpt je met het vinden van bouwkundige keurders in Alkmaar zodat jij eenvoudig en snel een keurder kan vinden.

Populaire plaatsen voor een keuring

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Icoon bouwkundig keurder zoeken
Opties Bouwkundige keuring
Icoon bouwkundige keuring

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Bouwkundige keuring icoon

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Het vinden van een goede bouwtechnische keurder voor een goede prijs kan een flinke zoektocht zijn. De prijzen van een bouwtechnisch rapport variëren tussen de € 330 en € 425. Dit hangt af van de locatie, de keurder en type bouwtechnische keuring.

Wil je meer weten over hoe deze kosten tot stand komen? Check onze blog.

Een bouwkundige keuring kan je veel gedoe en kosten besparen. Door een bouwkundig expert de woning te laten inspecteren, kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Bovendien kan het bouwkundige rapport meegenomen worden in de onderhandelingen als blijkt dat er bijvoorbeeld grote gebreken zijn. Een bouwkundige keuring kan je dus geld besparen!

Het is normaal dat de bouwkundige keuring plaatsvindt zodra de voorlopige koopovereenkomst is ondertekend. Het kan natuurlijk ook eerder gedaan worden. Wees er wel zeker van dat de koop nog niet is afgerond. Op dat moment heb je de informatie te laat en kun je dit niet meer meenemen in de onderhandelingen.

Dat ligt natuurlijk aan de grootte en eigenschappen van de woning, maar meestal duurt de keuring niet langer dan 2 uur.

Assistentie van A tot Z

HuisAssist staat in het hele traject van een nieuw huis gratis voor je klaar. Dus zowel tijdens de aankoop als de verhuizing. Wij voorzien je van advies gedurende het hele traject en verwijzen je door naar de juiste specialisten. Of je nou een aankoopmakelaar nodig hebt of de beste deal voor een klusjesman. Kortom, wij kunnen je met alles helpen.

Altijd de beste deal

HuisAssist vergelijkt op basis van je voorkeuren honderden specialisten, zo hebben wij voor iedereen een passende oplossing. Voor jou zoeken wij altijd de beste deal, zodat je nooit te veel betaalt. 

Wil je liever bij één stap of dienst geholpen worden? Dat is ook geen probleem, wij helpen je graag verder.

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of specialisten? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG