💡 De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 2 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week

Hoe vind ik een taxateur?

Selecteer je voorkeuren

Ontvang de beste deal per mail

De taxateur neemt contact op


Vul je gegevens in

 


Ontvang de beste deal per mail

 


De taxateur neemt contact op

 

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Wat doet een taxateur?

Taken van de Taxateur

Een taxateur schat onafhankelijk, de waarde van huizen in. Hierbij kijkt hij onder andere naar de omgeving en de totale woning oppervlakte, maar ook naar kenmerken zoals het energielabel en het bouwjaar van de woning om tot een realistische schatting te komen. Een taxatie van een woning kan om verschillende redenen nodig zijn. De meest voorkomende reden is een taxatie voor een hypotheek aanvraag bijvoorbeeld voor het kopen van een huis.

Belangrijk om te weten: Makelaars mogen een dergelijk rapport niet opstellen, omdat ze bij de onderhandelingen betrokken zijn.

Waarom heb ik een taxatie nodig?

Het doel van een taxatie is om de verkoopprijs van een woning vast te stellen. Hypotheekverstrekkers hebben bijna altijd een taxtatie nodig voordat ze een hypotheek kunnen verstreken. Dit doen ze om hun eigen investering te beschermen. Als de feitelijke marktwaarde van de woning lager is dan de verkoopprijs en het voor jou niet meer mogelijk is om de hypotheek te betalen, dan kan de geldverstrekker de woning niet verkopen voor het voldoende bedrag om de lening te dekken.

Let op: Een taxatierapport van een gecertificeerde taxateur is verplicht voor het verstrekken van een hypotheek.

Wat kost een Taxatie?

Een taxatie kost tegenwoordig meer dan 525 euro. Dit is afhankelijk van de regio, de type woning en grootte. De prijs varieert van taxateur tot taxateur. Bij HuisAssist is het bekend dat de taxateurs in heel Nederland variëren tussen de 500 en 900 euro. Hierbij er altijd een aantal uitzonderingen op de standaardprijzen, namelijk bij: nieuwbouw, een appartement, gedeeltelijk bedrijfspand, groter dan 200m2.

Hoelang duurt een taxatie?

Een taxatie duurt meestal niet langer dan een uur. Het beoordelingsproces duurt meestal tussen de 3 tot 10 werkdagen. Heb je haast met het inplannen van een taxatie? Laat het dan weten. HuisAssist gaat dan zo snel mogelijk voor jou aan de slag om de beschikbare taxateur te vinden.

Taxateurs vergelijken

HuisAssist vergelijkt de beschikbare taxateurs bij jou in de buurt. Hierbij ontvang je de 3 beste prijs-kwaliteit taxateurs. Alle prijzen die HuisAssist laat zien zijn de prijzen inclusief NWWI rapport. Hierdoor weet je zeker dat je niet meer kosten kwijt bent dan je van te voren van HuisAssist ontvangt. De taxateurs worden vergelijken op basis van beschikbaarheid, prijs, afstand en de kwaliteit. Heb je speciale wensen? Geef dit aan bij de assistent die contact met je opneemt.

Heb je de taxatie geregeld? Vergeet dan niet direct een notaris in te schakelen voor de vervolgstap. 

Onafhankelijke assistentie

HuisAssist biedt onafhankelijke assistentie bij het vinden van een gecertificeerde taxateur. Vul je voorkeuren in en we gaan direct voor je op zoek naar de meest geschikte taxateurs. De persoonlijke HuisAssist assistent begeleid je bij je keuze voor de juiste taxateur.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

BLOG

NWWI taxatie

Taxateur
Er komt veel kijken bij het kopen van een huis. Er moet gepraat worden met verschillende partijen en gebruik worden gemaakt met verschillende diensten. Voor het aanvragen van uw hypotheek…
Lees verder

Wat is het NWWI?

Huis kopen tips, Taxateur
NWWI staat voor het Nederlands Woning Waarde Instituut. Ze controleren of taxaties uitgevoerd worden met de geldende richtlijnen. Doordat er controle is over de samenstelling van zo’n taxatierapport is het…
Lees verder