Taxateurs in Leeuwarden

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Leeuwarden zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Leeuwarden mag het adres van de taxateur maximaal 30 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Leeuwarden:

 • Er zijn 125 taxateurs die mogen taxeren in Leeuwarden
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 30 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Leeuwarden
 • De kosten van een NWWI taxatie in Leeuwarden variëren tussen de € 360 en € 850
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Leeuwarden

Prestaties makelaars in Leeuwarden afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 125
 • Maximale afstand van Leeuwarden 30KM

Aantal taxateurs actief in Leeuwarden

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Leeuwarden wanneer zij binnen 30KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 125 taxateurs zijn in de regio van Leeuwarden wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Leeuwarden

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Leeuwarden zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 360, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 850 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Leeuwarden gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Leeuwarden

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Leeuwarden een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 30 gevestigd zijn. Voor in Leeuwarden komen er 125 in aanmerking om woningen in Leeuwarden te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 204.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 235.000
Stijging WOZ
15%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Leeuwarden is het afgelopen jaar met 15% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Leeuwarden wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Leeuwarden

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Leeuwarden is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Leeuwarden? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Leeuwarden. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Leeuwarden beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Leeuwarden

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Leeuwarden

In Leeuwarden is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Leeuwarden. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Leeuwarden kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Leeuwarden. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Leeuwarden en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Leeuwarden

Hoeveel taxateurs zijn er in Leeuwarden gevestigd?

+

In Leeuwarden zijn er 125 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Leeuwarden uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Leeuwarden?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Leeuwarden liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 360 en € 850.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Leeuwarden?

+

In totaal mogen er 125 woningen taxeren in Leeuwarden. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Leeuwarden?

+

In Leeuwarden mogen taxateurs binnen een straal van 30 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.