⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Bouwkundige keuring in Den Haag

Voordat je een huis gaat aankopen, is het belangrijk als je een goed beeld hebt van de staat van de woning. Tijdens een bouwkundige keuring in Den Haag wordt de woning grondig doorlopen zodat er na de keuring een rapport kan worden opgemaakt. Meer informatie over een bouwkundige keuring van een woning, de redenen om een keuring te laten doen in Den Haag en de kosten ervan lees je hieronder.

Wat is een bouwkundige keuring?

Om te voorkomen dat je na de aanschaf van een huis tegen onvoorziene kosten aanloopt, is het uitvoeren van een bouwkundige keuring in Den Haag, ook wel een bouwtechnische keuring genoemd, aan te raden. Een keuring wordt uitgevoerd door een onafhankelijk bedrijf dat achteraf een rapport van de keuring opstelt. Door dit rapport heb je een goed inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Ook wordt er een indicatie van mogelijke verbouwingskosten, om de woning in een betere staat te brengen, gegeven.

Een bouwkundige keurder heeft dus een goed beeld van de bouwkundige, oftewel de technische staat van een woning, en verschilt hierin van een taxateur die inzicht geeft in de marktwaarde van een woning. Een taxateur kan mogelijk wel aanraden om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren indien er twijfel is over de staat van een onderdeel van de woning.

Uitzicht Den Haag

Wanneer een bouwkundige keuring?

Voordat je een huis gaat kopen, wil je weten waar je aan toe bent. Hiervoor is het fijn als je goed op de hoogte bent van de bouwkundige staat van de woning. Omdat niet alle technische aspecten zo op het oog te zien zijn, is het goed om een onafhankelijke keurder in te schakelen. Een bouwkundige keuring kan ook meehelpen in de onderhandelingen van de woning. Daarnaast kan het ook handig zijn als je van plan bent om de woning te gaan verbouwen en je wil weten hoe de woning er nu aan toe is en wat er mogelijk is voor de verbouwing. Het is dus handig om de bouwkundige keuring in Den Haag uit te voeren vóór de aankoop van de woning

Is een bouwkundige keuring verplicht?

Een bouwkundige keuring in Den haag is niet verplicht voor het aankopen van een woning. Echter kan het zo zijn dat een hypotheekverstrekker een bouwkundig rapport wel als eis stelt voor het aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Het kan ook zo zijn dat de huidige eigenaren al recent een bouwkundige keuring van de woning hebben laten doen, let hierbij wel op dat je dan niet zeker bent dat de keuring door een onafhankelijke keurder is uitgevoerd.

Wat wordt er bij een bouwkundige keuring gecontroleerd?

Tijdens een bouwkundige keuring van de woning in Den Haag wordt de woning grondig doorzocht. De bouwkundige staat van bijvoorbeeld ramen, het dak en de fundering worden dan bekeken en beoordeelt. Daarbij wordt ook gekeken naar de staat van onderdelen die op het eerste oog minder goed zichtbaar zijn, zoals bijvoorbeeld houtworm, schimmels  of minder goed zichtbare funderingsproblemen. Voordat een keurder begint aan de bouwkundige keuring, wordt een overzicht gegeven welke punten er gekeurd gaan worden. Deze lijst wordt in overleg gedaan, eventueel eigen input kan dus worden meegenomen. Een voorbeeld van een lijst met onderdelen die worden gecontroleerd is hieronder weergegeven.

Aandachtspunten Wat wordt er gecontroleerd
Elektrische installatie ·        Visuele controle op veiligheid en onderhoud
CV installatie ·        Visuele controle op veiligheid en onderhoud
Leidingen ·        Water- en gasleidingen
Dak ·        Dakpannen

·        Dakgoot

·        Schoorsteen

·        Dakisolatie

Vochtmeting (doorslaand en optrekkend vocht) ·        Vloeren

·        Wanden

·        Plafonds

Fundering ·        Hoogteverschillen

·        Scheuren in de (draag)muur

·        Staan de vloeren recht?

 

Overig ·        Kozijnen

·        Deuren

·        Ramen

De kosten voor een bouwkundige keuring

De kosten voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Den Haag voor een woning  verschillen per keuringsbedrijf en zijn afhankelijk van de uitvoerigheid van de keuring en grootte van het huis. Keurders kunnen de kosten baseren op basis van de grootte van de woning of op basis van een vast tarief. Voor een bouwkundige keuring in Den Haag liggen de kosten tussen de € 330 en € 500 (inclusief btw).

> Lees direct meer over de kosten van een bouwtechnische keuring

Bouwkundige keurders in Den Haag vergelijken

Voordat je een bouwkundige keuring laat uitvoeren is het goed om te weten wat er precies wordt gekeurd en wat de kosten van de keuring zijn. Daarom is het handig eerst een aantal keurders met elkaar te vergelijken. HuisAssist helpt je bij de vergelijking van bouwkundige keurders in Den Haag zodat jij eenvoudig een geschikte keurder kan vinden.

Populaire plaatsen voor een keuring

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Icoon bouwkundig keurder zoeken
Opties Bouwkundige keuring
Icoon bouwkundige keuring

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Bouwkundige keuring icoon

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Het vinden van een goede bouwtechnische keurder voor een goede prijs kan een flinke zoektocht zijn. De prijzen van een bouwtechnisch rapport variëren tussen de € 330 en € 425. Dit hangt af van de locatie, de keurder en type bouwtechnische keuring.

Wil je meer weten over hoe deze kosten tot stand komen? Check onze blog.

Een bouwkundige keuring kan je veel gedoe en kosten besparen. Door een bouwkundig expert de woning te laten inspecteren, kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Bovendien kan het bouwkundige rapport meegenomen worden in de onderhandelingen als blijkt dat er bijvoorbeeld grote gebreken zijn. Een bouwkundige keuring kan je dus geld besparen!

Het is normaal dat de bouwkundige keuring plaatsvindt zodra de voorlopige koopovereenkomst is ondertekend. Het kan natuurlijk ook eerder gedaan worden. Wees er wel zeker van dat de koop nog niet is afgerond. Op dat moment heb je de informatie te laat en kun je dit niet meer meenemen in de onderhandelingen.

Dat ligt natuurlijk aan de grootte en eigenschappen van de woning, maar meestal duurt de keuring niet langer dan 2 uur.

Assistentie van A tot Z

HuisAssist staat in het hele traject van een nieuw huis gratis voor je klaar. Dus zowel tijdens de aankoop als de verhuizing. Wij voorzien je van advies gedurende het hele traject en verwijzen je door naar de juiste specialisten. Of je nou een aankoopmakelaar nodig hebt of de beste deal voor een klusjesman. Kortom, wij kunnen je met alles helpen.

Altijd de beste deal

HuisAssist vergelijkt op basis van je voorkeuren honderden specialisten, zo hebben wij voor iedereen een passende oplossing. Voor jou zoeken wij altijd de beste deal, zodat je nooit te veel betaalt. 

Wil je liever bij één stap of dienst geholpen worden? Dat is ook geen probleem, wij helpen je graag verder.

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of specialisten? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG