⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Bouwkundige keuring in Breda

Een bouwkundige keuring in Breda kan handig zijn voor verschillende redenen. De meest voorkomende reden is bij aankoop van een woning. Zeker wanneer je weinig kennis hebt van woningen is het verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren door een expert uit Breda

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring in Breda met zijn historische panden kan heel handig zijn, maar wat is het precies?

Een bouwkundige keuring, ook wel bouwtechnische keuring, is een keuring waarbij de technische staat van een object wordt nagelopen. Er komt een expert uit Breda langs om de woning van top tot teen af te gaan om eventuele gebreken op te sporen. Hierna wordt er binnen 48 uur een rapport opgesteld met daarin een overzicht van de acute problemen die opgelost moeten worden, punten die op den duur aangepakt moeten worden en de positieve punten van de woning.

Een bouwkundige keuring is anders dan bijvoorbeeld een taxatie. Het is een stuk grondiger waarbij niet alleen de visuele gebreken bekeken worden maar er wordt ook gekeken in de kruipruimtes bijvoorbeeld. Zo blijft eventuele verrotting in de fundering bijvoorbeeld niet onopgemerkt. In een stad als Breda zijn de panden mooi en historisch maar dat kan ook problemen met zich meebrengen. Een bouwkundige keuring in Breda laten uitvoeren is daarom altijd aan te raden.

Plein Breda

Is een bouwkundige keuring in Breda nodig?

Of je een bouwkundige keuring voor je (potentiële huis) in Breda nodig hebt valt geen antwoord te geven. De reden dat je zo’n keuring uit laat voeren is juist om die twijfel weg te nemen om er zeker van te zijn dat je bijvoorbeeld geen miskoop doet. Laat je daarom niet leiden door emotie bij een eventuele aankoop en laat een onafhankelijke expert een kijkje nemen bij je potentiële woning in Breda. Je koopt een woning tenslotte niet iedere dag.

> Benieuwd of een bouwtechnische keuring aftrekbaar is? Ontdek het hier

Wanneer voer je de bouwkundige keuring uit?

Jij bepaalt natuurlijk zelf wanneer je een bouwkundige keuring laat doen. De meeste mensen die een woning laten keuring doen dit voor hun aankoop of tekenen een koopovereenkomst onder voorbehoud van een bouwkundige keuring.

Als een woning in Breda te koop staat en je bent erg enthousiast maar ben je sceptisch over de bouwkundige staat ervan? Dan kun je in overleg met de verkopende partij een bouwkundige keuring uit laten voeren. Het risico hiervan is dat als er een andere koper komt die meteen bereid is de woning te kopen je te laat bent.

Je kan de bouwkundige keuring in Breda ook uitvoeren nadat je de koopovereenkomst hebt getekend. Je kan de koopovereenkomst dus ondertekenen onder voorbehoud van een bouwkundige keuring. Tot en met 17 dagen na de aankoop mag je aan de hand van het bouwkundig rapport de aankoop annuleren. Hierbij moet de schade wel aantoonbaar zijn en boven een bepaald bedrag.

Wat kost een bouwkundige keuring in Breda?

Een standaard bouwkundige keuring in Breda kost tussen de €300 en €450. Afhankelijk van de oppervlakte kunnen de kosten verschillen. Partijen die bouwkundige keuringen leveren mogen hun eigen prijs bepalen dus is het altijd handig om te vergelijken.

Een bouwkundig rapport ontvang je meestal binnen 48 uur maar in sommige gevallen kan het zo zijn dat je hem wat sneller wilt ontvangen. Mocht je een bouwkundige keuring in Breda met spoed willen ontvangen kost dat je zo’n € 100 euro extra.

> Lees hier alles over de kosten van een bouwkundige keuring voor jouw woning

Bouwkundige keuring nieuwbouw

Heb je een nieuwbouwwoning in Breda die binnenkort af is? In dat geval is een bouwkundige keuring ook mogelijk. In dit geval heet het dan een opleveringskeuring. Hierbij kom je samen met de aannemer en de onafhankelijke expert en gaan alle partijen de woning af om alle punten te bekijken. Aan het einde van de rit wordt er een proces verbaal opgesteld die door alle partijen ondertekend dient te worden.

De gebreken van de woning moeten dan meestal binnen 2 weken opgelost worden door de aannemer afhankelijk van de gemaakte afspraken. Een opleveringskeuring wordt steeds meer aangevraagd in Breda en dus zijn er veel beschikbare partijen. Vergelijk dus altijd!

Controlepunten bouwkundige keuring

Controlepunt

Waar wordt op gecontroleerd?

Overig
 • Kozijnen
 • Deuren
 • Ramen
Dak
 • Schoorstenen
 • Goten
 • Pannen
 • Dakisolatie
Leidingwerk
 • Gas- en waterleidingen
Vochtmeting (optrekkend- en doorslaand vocht)
 • Wanden
 • Vloeren
 • Plafonds
CV installatie
 • Visuele controle
Elektrische installaties
 • Visuele controle
Fundering
 • Liggen de vloeren recht?
 • Scheuren in de (draag)muur
 • Hoogteverschillen

Bouwkundige keuringen vergelijken?

Voor een bouwkundige keuring in Breda zijn er genoeg partijen en variëren de prijzen flink. Bij HuisAssist vergelijken wij gratis en vrijblijvend alle opties voor een bouwkundige keuring in Breda. Vergelijk en ontvang 2 offertes.

Populaire plaatsen voor een keuring

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Icoon bouwkundig keurder zoeken
Opties Bouwkundige keuring
Icoon bouwkundige keuring

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Bouwkundige keuring icoon

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Het vinden van een goede bouwtechnische keurder voor een goede prijs kan een flinke zoektocht zijn. De prijzen van een bouwtechnisch rapport variëren tussen de € 330 en € 425. Dit hangt af van de locatie, de keurder en type bouwtechnische keuring.

Wil je meer weten over hoe deze kosten tot stand komen? Check onze blog.

Een bouwkundige keuring kan je veel gedoe en kosten besparen. Door een bouwkundig expert de woning te laten inspecteren, kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Bovendien kan het bouwkundige rapport meegenomen worden in de onderhandelingen als blijkt dat er bijvoorbeeld grote gebreken zijn. Een bouwkundige keuring kan je dus geld besparen!

Het is normaal dat de bouwkundige keuring plaatsvindt zodra de voorlopige koopovereenkomst is ondertekend. Het kan natuurlijk ook eerder gedaan worden. Wees er wel zeker van dat de koop nog niet is afgerond. Op dat moment heb je de informatie te laat en kun je dit niet meer meenemen in de onderhandelingen.

Dat ligt natuurlijk aan de grootte en eigenschappen van de woning, maar meestal duurt de keuring niet langer dan 2 uur.

Assistentie van A tot Z

HuisAssist staat in het hele traject van een nieuw huis gratis voor je klaar. Dus zowel tijdens de aankoop als de verhuizing. Wij voorzien je van advies gedurende het hele traject en verwijzen je door naar de juiste specialisten. Of je nou een aankoopmakelaar nodig hebt of de beste deal voor een klusjesman. Kortom, wij kunnen je met alles helpen.

Altijd de beste deal

HuisAssist vergelijkt op basis van je voorkeuren honderden specialisten, zo hebben wij voor iedereen een passende oplossing. Voor jou zoeken wij altijd de beste deal, zodat je nooit te veel betaalt. 

Wil je liever bij één stap of dienst geholpen worden? Dat is ook geen probleem, wij helpen je graag verder.

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of specialisten? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG