⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur in Enschede

Ben je van plan om een woning te kopen en daarbij een hypotheek aan te vragen? Dan zullen geldverstrekkers een taxatie verplichten bij het afsluiten van de hypotheek. In Enschede is net als in de rest van Nederland, de taxatie verplicht. Het vinden van een goede taxateur in Enschede kan moeilijk zijn, omdat iedere taxateur zijn of haar eigen prijs mag bepalen. HuisAssist kan je direct helpen met het vinden van een betaalbare taxateur in Enschede.

Maar wat maakt een erkende taxateur eigenlijk bijzonder? Een erkende taxateur is een onafhankelijk en deskundig individu dat door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) is gevalideerd en erkend taxatie opdrachten mag uitvoeren. In veel gevallen is een gevalideerd NWWI taxatierapport verplicht, zo ook in Enschede. Een gevalideerd rapport wordt beschouwd als een betrouwbaar rapport, en is vaak een eis van banken en hypotheekverstrekkers.

NWWI taxatierapport in Enschede

Er is een reden waarom je juist voor een NWWI gevalideerd taxatierapport moet kiezen. In alle gevallen wordt een gevalideerd rapport geaccepteerd. Een gevalideerd rapport moet worden opgesteld volgens de eisen en richtlijnen die het NWWI hieraan heeft gesteld. Het rapport van de taxateur die woningen in Enschede taxeert wordt gecontroleerd door het NWWI. Hierbij controleert het NWWI of de taxateur de taxatie van de woning volgens de richtlijnen en eisen heeft gemaakt. Bij een hypotheekaanvraag of wijziging in de hypotheek stellen veel banken en hypotheekverstrekkers dat het taxatierapport NWWI gevalideerd is. Dit toont de betrouwbaarheid van het rapport aan.

> Lees hier meer over een gevalideerd NWWI rapport

Park Enschede

Wanneer een taxatie uitvoeren in Enschede

Wanneer is de taxatie nodig bij een woning in Enschede, en is dit anders dan in een andere gemeente in Nederland? Als je bezig bent met het kopen, verkopen of verbouwen van een woning in Enschede, is het belangrijk om te weten wanneer een taxatie handig of noodzakelijk is. Een taxatie kan handig zijn om de waarde van een woning te bepalen of om een hypotheek af te sluiten. Wanneer je een woning koopt, is een taxatie van je huis verplicht, dit doe je voordat je de definitieve aanvraag van de hypotheek doet. Daarbij bevestigt de taxatie de woningwaarde, hierbij is het te hopen dat dit evenveel is dan wat je geboden hebt. Als je meer biedt dan wat de woning op dit moment waard is, kan de taxatiewaarde een risico vormen. Het kan namelijk zijn dat je meer hebt geboden dan de huidige taxatiewaarde van de woning. Een hypotheekverstrekker mag maximaal 100% van de taxatiewaarde verstrekken. Wanneer je meer hebt geboden dan de taxatiewaarde, zul je de rest zelf moeten inleggen.

Stappen van een taxatierapport

Voor het opstellen van een taxatierapport in Enschede moeten er meerdere stappen ondernomen worden. Hieronder staan in het kort de stappen die gedaan moeten worden voor het opstellen van een taxatierapport.

Stap 1: Informatie verzamelen

De taxateur begint met het verzamelen van informatie over de woning en de omgeving. Dit kan onder meer de grootte van de woning, het aantal kamers, de staat van de woning, de locatie in Enschede, de buurt en de afstand tot voorzieningen. De informatie wordt opgenomen vanuit openbare bronnen, zoals de gemeente en het kadaster.

Stap 2: Inspectie van de woning

Na het verzamelen van informatie over de woning in Enschede, zal de taxateur de woning inspecteren. Tijdens deze inspectie zal de taxateur de staat van de woning beoordelen, de kwaliteit van de afwerking, eventuele gebreken of schade en andere factoren die van invloed kunnen zijn op de taxatiewaarde van de woning.

Stap 3: Analyse van de markt

Na de inspectie zal de taxateur de gegevens die verzameld zijn analyseren en vergelijken met de marktgegevens van vergelijkbare woningen in dezelfde buurt van Enschede. Dit helpt de taxateur om een realistische waarde voor de woning te bepalen, rekening houdend met de huidige marktomstandigheden.

Stap 4: Berekening van de waarde van de woning

Op basis van de informatie die verzameld is en de analyse van de markt, zal de taxateur de waarde van de woning berekenen. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de soort taxatie en de voorkeur van de taxateur.

Stap 5: Opstellen van het taxatierapport

Na het berekenen van de taxatiewaarde van de woning en alle informatie die nodig is zal de taxateur een rapport opstellen met de bevindingen. Dit rapport bevat informatie over de woning, de methode die gebruikt is voor de taxatie en de berekening van de waarde van de woning. Het rapport kan ook informatie bevatten over eventuele mankementen die zijn waargenomen tijdens de inspectie.

Hoe lang is een taxatierapport geldig in Enschede?

De meeste geldverstrekkers hanteren een termijn van zes maanden waarbinnen een rapport geldig is. Als je een hypotheek wilt aanvragen, mag het aangeleverde taxatierapport niet ouder zijn dan zes maanden. Het kan wel is voorkomen dat hypotheekverstrekkers een termijn van drie maanden hanteren. Daarom is het verstandig om na te gaan welke termijn jouw hypotheekverstrekker hanteert.

Kosten van taxatierapport in Enschede

De kosten van een taxatierapport kunnen verschillen in prijs. Een taxateur in Enschede is vrij om de prijs van een taxatierapport te bepalen. Veel taxateurs maken reclame voor goedkope taxaties in de buurt. Echter zijn dit nooit de NWWI gevalideerde rapporten en worden er regelmatig spoedkosten berekend. 

Bij HuisAssist houden wij alleen rekening met een NWWI rapport, zodra je een ander rapport wilt ontvangen kan de Assistent dit voor je uitzoeken. Echter is het in de meeste gevallen noodzakelijk om een NWWI gevalideerd rapport te hebben. De gemiddelde kosten voor een taxateur in Enschede ligt tussen € 600 en € 800. Hierbij ontvang je het NWWI rapport. Bij HuisAssist ontvang je gratis de beste opties op het gewenste moment. Zo kun je direct aan de slag om ervoor te zorgen dat je huidige of nieuwe woning in Enschede is getaxeerd.

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder