⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Bouwkundige keuring Groningen

Mede door het grote aanbod aan cultuur en natuur, is Groningen een zeer geschikte stad om te wonen. Met een bouwtechnische keuring van je aanstaande woning in Groningen weet jij zeker wat de staat is van de woning en wat je op lange termijn aan onderhouds- en reparatiekosten kan verwachten. Hieronder lees je meer over wat een bouwkundige keuring in Groningen inhoudt, waarom je een bouwkundige keuring laat uitvoeren en hoe je een geschikte keurder vindt.

Wat is een bouwkundige keuring?

Als je een woning gaat aankopen, is het goed om precies te weten wat de technische staat is van de woning. De expert zal tijdens de bouwkundige keuring in Groningen het huis grondig doorlopen en uitvoerig aantekeningen maken die hij na de keuring zal verwerken en uitschrijven tot een bouwkundig rapport. Dit rapport bevat per onderdeel een beoordeling van de staat ervan. Daarnaast bevat het bouwkundig rapport ook een overzicht van de te verwachten kosten voor mogelijke reparaties en onderhoud. Door dit rapport weet jij dus exact hoe het huis ervoor staat en wat je op langere termijn kan verwachten aan reparaties en onderhoud. 

Kleurrijke Huizen Groningen

Waarom een bouwkundige keuring in Groningen?

Een bouwkundige keuring in Groningen, of in andere woorden bouwtechnische of technische keuring, is dus handig als je een indicatie wil van de te verwachten kosten en van de technische staat van je aanstaande woning in Groningen. Daarnaast kan het ook extra handig zijn als je een woning wil gaan verbouwen doordat de keuring je inzicht geeft in de mogelijkheden en wat het ‘startpunt’ van de verbouwing is. Ook als je een hypotheek gaat aanvragen komt een bouwkundige keuring van pas. Door een bouwkundige keuring in Groningen heb jij een goed inzicht in de mogelijke risico’s van de woning en kan de bank een bijpassend hypotheek voorstel doen. 

> Benieuwd wat een bouwkundige keuring kost? Ontdek hier alles

Is een bouwkundige keuring verplicht?

Bij de aankoop van een woning is het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Groningen niet verplicht. De bouwkundige keuring in Groningen, wordt echter wel aangeraden door het NVM (De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs). Zeker als je zelf niet over veel technische kennis beschikt of weinig ervaring hebt met de aankoop van een huis. Door een bouwkundige keuring in Groningen te laten uitvoeren voorkom je dat je iets over het hoofd ziet. Daarbij kan de bank, bij de aanvraag van een hypotheek, een bouwkundige keuring als vereiste stellen. 

Bouwkundige keuring bij nieuwbouw in Groningen

Wanneer je een nieuwbouw huis koopt, mag je er vanuit gaan dat de woning in een technisch goede staat is. Echter kan het alsnog, voor bijvoorbeeld de hypotheek, handig zijn om een bouwkundige keuring  uit te laten voeren. Een keuring die wel standaard voorkomt bij een nieuwbouwhuis in Groningen is een opleveringskeuring. Tijdens deze keuring loopt er een keurder mee met de oplevering van de woning. De keurder zal alle eventuele bouwkundige gebreken in kaart brengen. Na de oplevering is het namelijk lastiger om mogelijke gebreken nog aan te kaarten bij de aannemer. Een opleverings keuring vindt dus alleen plaats bij een nieuwbouwwoning, een bouwkundige keuring in Groningen is voor alle woningtypen.

Bouwkundige keurders in Groningen vergelijken

Het in kaart brengen van de technische staat van een huis in Groningen met alle gebreken en achterstallig onderhoud vraagt om een professionele beoordeling. Daarom is het goed om, voordat je een bouwkundige keurder inschakelt, een aantal keurders met elkaar te vergelijken.

HuisAssist heeft een breed netwerk aan bouwkundige keurders in Groningen en kan je daardoor simpel en snel helpen met de vergelijking van landelijke en lokale keurders in Groningen. Zo vind jij gemakkelijk een expert voor een bouwkundige keuring.

Populaire plaatsen voor een keuring

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Icoon bouwkundig keurder zoeken
Opties Bouwkundige keuring
Icoon bouwkundige keuring

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Bouwkundige keuring icoon

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Het vinden van een goede bouwtechnische keurder voor een goede prijs kan een flinke zoektocht zijn. De prijzen van een bouwtechnisch rapport variëren tussen de € 330 en € 425. Dit hangt af van de locatie, de keurder en type bouwtechnische keuring.

Wil je meer weten over hoe deze kosten tot stand komen? Check onze blog.

Een bouwkundige keuring kan je veel gedoe en kosten besparen. Door een bouwkundig expert de woning te laten inspecteren, kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Bovendien kan het bouwkundige rapport meegenomen worden in de onderhandelingen als blijkt dat er bijvoorbeeld grote gebreken zijn. Een bouwkundige keuring kan je dus geld besparen!

Het is normaal dat de bouwkundige keuring plaatsvindt zodra de voorlopige koopovereenkomst is ondertekend. Het kan natuurlijk ook eerder gedaan worden. Wees er wel zeker van dat de koop nog niet is afgerond. Op dat moment heb je de informatie te laat en kun je dit niet meer meenemen in de onderhandelingen.

Dat ligt natuurlijk aan de grootte en eigenschappen van de woning, maar meestal duurt de keuring niet langer dan 2 uur.

Assistentie van A tot Z

HuisAssist staat in het hele traject van een nieuw huis gratis voor je klaar. Dus zowel tijdens de aankoop als de verhuizing. Wij voorzien je van advies gedurende het hele traject en verwijzen je door naar de juiste specialisten. Of je nou een aankoopmakelaar nodig hebt of de beste deal voor een klusjesman. Kortom, wij kunnen je met alles helpen.

Altijd de beste deal

HuisAssist vergelijkt op basis van je voorkeuren honderden specialisten, zo hebben wij voor iedereen een passende oplossing. Voor jou zoeken wij altijd de beste deal, zodat je nooit te veel betaalt. 

Wil je liever bij één stap of dienst geholpen worden? Dat is ook geen probleem, wij helpen je graag verder.

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of specialisten? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG