⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Bouwkundige keuring Amersfoort

Een bouwkundige keuring in Amersfoort voor je woning kan om verschillende redenen handig zijn. Een bouwkundige, ook wel bouwtechnische keuring, Is een keuring van een object waarbij de technische staat van de woning nagelopen wordt door een expert. De expert zal langskomen en na 1 á 2 uur heeft hij genoeg informatie verzameld om een bouwkundig rapport op te stellen.

In dit rapport staat per onderdeel van de woning wat de staat ervan is. Zo zie je wat per direct aangepakt moet worden, waar op den duur naar gekeken moet worden en wat in goede staat is. Ook krijg je een indicatie van de reparatiekosten. Door de bouwkundige keuring in Amersfoort weet je precies wat je kan verwachten van de woning en kom je niet voor nare verassingen te staan.

Waarom een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring in Amersfoort doe je voornamelijk om zeker te weten dat je geen miskoop doet. De bouwkundige keurder uit Amersfoort zal ervaring hebben met de woningen en weet precies waar de aandachtspunten liggen van de woning.

Naast dat je na de keuring weet of je wel of geen goede aankoop doet weet je ook precies wat de kosten zullen zijn voor een eventuele verbouwing wat ook invloed kan hebben op de hoogte van de hypotheek die je wilt afnemen. Daarnaast vereisen veel hypotheekverstrekkers sowieso een bouwkundig rapport. Zij lopen tenslotte risico met de verstrekte lening.

> Ontdek hier wat alles over een bouwtechnische keuring

Straat Amersfoort

Wanneer doe je een bouwkundige keuring

Als je een bouwkundige keuring in Amersfoort wil doen mag je natuurlijk zelf bepalen wanneer je dat wil doen. Tenzij het verplicht wordt gesteld door de hypotheekverstrekker, dan zal het voor de aankoop gedaan moeten worden.

Je kan de bouwkundige keuring voor de woning in Amersfoort doen vóór de aankoop in overloeg met de verkopende partij. Zo weet je zeker dat je geen onnodige kosten maakt, maar loop je wel het risico de woning kwijt te raken aan een andere koper.

Je kan ook de woning aankopen onder voorbehoud van bouwkundige keuring. In dit geval teken je de koopovereenkomst waar dus in verwerkt moet staan “onder voorbehoud van bouwkundige keuring”. De bouwkundige keurder uit Amersfoort komt dan na het tekenen de keuring uitvoeren en mocht de schade van de woning boven een bepaald bedrag uitlopen, mag de koper afzien van de koop.

Wanneer voor je de bouwkundige keuring uit?

Het is volledig aan jou om te beslissen wanneer je een bouwkundige keuring in Amersfoort wilt laten uitvoeren. Meestal laten mensen die een huis willen kopen een keuring uitvoeren voordat ze tot aankoop overgaan, of ze tekenen een voorlopige koopovereenkomst onder voorbehoud van een bouwkundige keuring.

Als je een woning te koop ziet staan waarin je geïnteresseerd bent, maar je hebt twijfels over de bouwkundige staat ervan, dan kun je met de verkoper overleggen om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Het risico hierbij is dat als er een andere koper komt die bereid is om de woning direct te kopen, je mogelijk te laat bent.

Je kunt er ook voor kiezen om de bouwkundige keuring in Amersfoort uit te voeren nadat je de koopovereenkomst hebt getekend. In dat geval teken je de overeenkomst onder voorbehoud van een bouwkundige keuring. Tot 17 dagen na de aankoop kun je de aankoop annuleren op basis van het bouwkundig rapport, maar er moet wel aantoonbare schade zijn die boven een bepaald bedrag uitkomt.

Is een bouwkundige keuring verplicht?

Een bouwkundige keuring in Amersfoort is niet altijd verplicht. Het kan zo zijn dat je hypotheekverstrekker dit verplicht stelt, in dat geval moet je uiteraard een bouwkundig rapport kunnen aantonen. Als je een starter bent en een NHG-hypotheek (Nationale Hypotheek Garantie) wilt afnemen  is het altijd verplicht om een bouwkundige keuring te doen.

Een bouwkundige keuring is dus niet altijd verplicht, wel wordt het aangeraden door het NVM (Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs). Je beschikt vaak zelf niet over de kennis en als je kijkt naar wat een bouwkundige keuring in Amersfoort kost, is het de moeite zeker waard.

Kosten bouwkundige keuring Amersfoort

Een bouwkundige keuring in Amersfoort kan qua kosten flink verschillen. Er zijn veel aanbieders en die bepalen zelf wat hun tarieven zijn. Het is daarom altijd handig om te vergelijken om zo de actuele offertes van diverse partijen te ontvangen.

In Amersfoort kost een bouwkundige keuring tussen de € 325 en de € 450. Hierbij is rekening gehouden met gemiddelde prijzen.

> Ontdek hier meer over de kosten van een keuring en wat het je kan besparen

Controlepunten bouwkundige keuring

Controlepunt Waar wordt op gecontroleerd?
Vochtmeting (optrekkend- en doorslaand vocht) ·        Wanden

·        Vloeren

·        Plafonds

Fundering ·        Staan de vloeren recht?

·        Scheuren in de (draag)muur

·        Hoogteverschillen

Leidingwerk ·        Water- en gasleidingen
Overig ·        Kozijnen

·        Deuren

Ramen

Elektrische installaties ·        Visuele controle
CV installatie ·        Visuele controle
Dak ·        Schoorstenen

·        Goten

·        Pannen

·        Dakisolatie

Bouwkundige keuringen Amersfoort vergelijken

Voor een bouwkundige keuring in Amersfoort zijn er veel mogelijkheden. De partijen kiezen zelf wat een bouwkundige keuring kost en er zijn veel aanbieders. HuisAssist vergelijkt gratis en vrijblijvend alle bouwkundige keuringen in Amersfoort en stuurt de beste deals op als offerte.

Populaire plaatsen voor een keuring

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Icoon bouwkundig keurder zoeken
Opties Bouwkundige keuring
Icoon bouwkundige keuring

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Bouwkundige keuring icoon

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Het vinden van een goede bouwtechnische keurder voor een goede prijs kan een flinke zoektocht zijn. De prijzen van een bouwtechnisch rapport variëren tussen de € 330 en € 425. Dit hangt af van de locatie, de keurder en type bouwtechnische keuring.

Wil je meer weten over hoe deze kosten tot stand komen? Check onze blog.

Een bouwkundige keuring kan je veel gedoe en kosten besparen. Door een bouwkundig expert de woning te laten inspecteren, kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Bovendien kan het bouwkundige rapport meegenomen worden in de onderhandelingen als blijkt dat er bijvoorbeeld grote gebreken zijn. Een bouwkundige keuring kan je dus geld besparen!

Het is normaal dat de bouwkundige keuring plaatsvindt zodra de voorlopige koopovereenkomst is ondertekend. Het kan natuurlijk ook eerder gedaan worden. Wees er wel zeker van dat de koop nog niet is afgerond. Op dat moment heb je de informatie te laat en kun je dit niet meer meenemen in de onderhandelingen.

Dat ligt natuurlijk aan de grootte en eigenschappen van de woning, maar meestal duurt de keuring niet langer dan 2 uur.

Assistentie van A tot Z

HuisAssist staat in het hele traject van een nieuw huis gratis voor je klaar. Dus zowel tijdens de aankoop als de verhuizing. Wij voorzien je van advies gedurende het hele traject en verwijzen je door naar de juiste specialisten. Of je nou een aankoopmakelaar nodig hebt of de beste deal voor een klusjesman. Kortom, wij kunnen je met alles helpen.

Altijd de beste deal

HuisAssist vergelijkt op basis van je voorkeuren honderden specialisten, zo hebben wij voor iedereen een passende oplossing. Voor jou zoeken wij altijd de beste deal, zodat je nooit te veel betaalt. 

Wil je liever bij één stap of dienst geholpen worden? Dat is ook geen probleem, wij helpen je graag verder.

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of specialisten? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG