0
besparen per warmtepomp per jaar  (energieprijs 2023)
0 +
nieuwe warmtepompen in de afgelopen week

Warmtepomp plaatsen via HuisAssist

Het plaatsen van een warmtepomp via HuisAssist kan een goede keuze zijn voor als je op zoek bent naar een duurzame en efficiënte manier om je huis te verwarmen. HuisAssist biedt een gratis vergelijking aan van verschillend ervaren installateurs door Nederland, met een ruime keuze aan warmtepompen en uitgebreide garantie- en onderhoudsplannen. Bovendien werkt HuisAssist uitsluitend met partijen die op korte termijn kunnen leveren. profiteren van de assistentie en ervaring van HuisAssist, wat kan helpen bij het zoeken van een geschikte warmtepomp.

Wat is een warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzaam apparaat dat warmte uit de omgeving haalt en deze op een hoger temperatuurniveau brengt om te gebruiken voor verwarming of warm water. Er zijn verschillende types warmtepompen, zoals lucht-water, bodem-water, water-water, en water-lucht, die op verschillende manieren werken en geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Een warmtepomp gebruikt hernieuwbare energie om warmte te genereren door middel van het verplaatsen van lage temperatuur naar hogere temperatuur.
> Lees hier meer over wat een warmtepomp is

Auto met warmtepomp

Wat kost een warmtepomp

De kosten van een warmtepomp kunnen variëren afhankelijk van het type warmtepomp, de grootte van het huis, en het huidige verwarmingssysteem. Een lucht-water warmtepomp is meestal de goedkoopste optie, terwijl een bodem-water warmtepomp duurder is maar ook efficiënter kan zijn.

Er zijn ook onderhoudskosten verbonden aan het gebruik van een warmtepomp, zoals het vervangen van filters en periodiek onderhoud aan de compressor en andere onderdelen. Desondanks kunnen de lange termijn besparingen op de energierekening aanzienlijk zijn. De overheid biedt ook verschillende subsidieregelingen waar je wellicht voor in aanmerking kunt komen om de kosten te verlagen.
> Lees hier meer over wat een warmtepomp kost

Type warmtepompen

Er bestaan diverse typen warmtepompen die kunnen worden gebruikt voor het verwarmen van een woning of het produceren van warm water. De meest gebruikelijke zijn lucht-water warmtepompen, bodem-water warmtepompen en water-water warmtepompen. In Nederland zijn verschillende soorten warmtepompen verkrijgbaar om je huis op een duurzame manier te verwarmen. Elke situatie vraagt om een specifiek type warmtepomp. De meest voorkomende warmtepompen die in Nederland worden gebruikt zijn:

Populaire merken

Subsidieregelingen
Warmtepomp

Er is subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een warmtepomp, dit is afhankelijk van de regelingen van de woonplaats. Er zijn verschillende soorten warmtepompen en het is belangrijk om te kijken wat het beste bij de huidige situatie past. Er zijn verschillende organisaties die subsidie verlenen, waaronder de Rijksoverheid met de ISDE-subsidie. Er zijn voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie en soms is er een maximum subsidiebedrag. Bovendien kan er btw-teruggave beschikbaar zijn voor de aanschaf van een warmtepomp. In 2023 is er meer dan 200 miljoen euro beschikbaar voor warmtepomp subsidie en gemiddeld ontvangt men 30 procent subsidie op de aanschaf van de warmtepomp. Het is verstandig om goed na te gaan welke regelingen gelden voor de aanschaf van een warmtepomp.
> Lees hier meer over de subsidieregeling voor warmtepompen

Warmtepomp leveranciers
vergelijken

Ben je op zoek naar een warmtepomp en wil je niet dat ze pas over 1, 5 jaar beschikbaarheid hebben? Met HuisAssist kun je gratis en zonder verplichtingen verschillende leveranciers vergelijken over heel Nederland die warmtepompen op voorraad hebben. Door je gegevens in te vullen, neemt een van onze assistenten contact met je op om je behoeften verder te bespreken. Op deze manier krijg je een goed beeld van de verschillende warmtepompen en prijzen die beschikbaar zijn en kun je de beste keuze maken voor jouw situatie.

Alle diensten onder één dak

BLOG