⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur in Amsterdam

Een taxateur in Amsterdam kan je helpen om de officiële waarde van je huidige of aangekochte woning te bepalen. Een taxatie is vaak nodig bij het kopen van een woning met hypotheek, maar kan ook interessant zijn wanneer de hypotheekrente gunstiger is. Een taxatie kan in dat geval een aanzienlijk verschil maken in de kosten. Ben je benieuwd hoe een taxateur te werk gaat, wat een taxateur in Amsterdam kost en waarom je een taxatie nodig hebt? Lees onderstaand meer over taxateur in Amsterdam

Wat doet een taxateur in Amsterdam?

Als je de waarde van je woning moet weten, heb je vaak een taxateur uit Amsterdam nodig . Dit is vooral relevant wanneer je een huis wilt kopen of je hypotheek wilt wijzigen. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om de exacte waarde te laten bepalen door een onafhankelijke taxateur. Veel hypotheekverstrekkers vereisen zelfs een gecertificeerde taxateur in Amsterdam en een gevalideerd NWWI taxatierapport.

Hoewel veel makelaars tevens taxateur in Amsterdam zijn, is het belangrijk om te weten dat ze nooit zowel als makelaar als taxateur kunnen optreden voor dezelfde woning. Dit wordt beschouwd als belangenverstrengeling. Bovendien zijn er ook veel makelaars die zich uitsluitend richten op het taxeren van woningen, waardoor ze vaak goedkoper zijn dan een makelaar die beide diensten aanbiedt.

De meest voorkomende taxaties in Amsterdam vinden plaats bij de aankoop van een nieuw huis. Bijna altijd heb je voor de financiering van een woning een taxatierapport nodig dat wordt erkend door de hypotheekverstrekker of bank.
> Meer over wat een taxateur doet

Amsterdam Rokin

Hoe werkt de taxatie?

Bij een taxatie in Amsterdam beoordeelt de taxateur zorgvuldig de woning op verschillende belangrijke punten om de waarde ervan te bepalen. Zowel het interieur als het exterieur van de woning worden geïnspecteerd. Er wordt gebruikgemaakt van kadasterdata en er wordt rekening gehouden met recente woningverkopen in de omgeving. Een taxateur in Amsterdam voert taxaties alleen uit binnen een straal van 10 kilometer, dat wordt hemelsbreed gemeten vanaf de locatie waar de taxateur is ingeschreven tot aan de woning, vanwege de specifieke kennis van lokale woningen en bouwstijlen.
> Lees meer over wat een taxatierapport is

Gevalideerd NWWI taxatierapport

Het is belangrijk dat jouw taxateur in Amsterdam in staat is om een NWWI-gevalideerd taxatierapport op te stellen. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) heeft specifieke eisen en richtlijnen opgesteld waaraan het taxatierapport moet voldoen. Zij zorgen ervoor dat deze normen strikt worden nageleefd. Alleen taxateurs die aan deze strenge eisen voldoen, zijn aangesloten bij het NWWI.

Als je een starter bent en gebruik maakt van een NHG (Nationale Hypotheek Garantie) hypotheek, is het van groot belang dat jouw taxatierapport NWWI-gevalideerd is. Ben je een starter? Check dan zorgvuldig of jouw taxateur in Amsterdam aan deze vereisten voldoet.

Wanneer taxatie in Amsterdam uitvoeren

Wanneer laat je precies een taxatie in Amsterdam uitvoeren? Er zijn verschillende situaties waarin een taxatie nodig kan zijn en hoe dit proces verloopt.

Rente verlagen

De woningwaarde in Amsterdam is de afgelopen jaren enorm gestegen. Als de waarde van jouw woning ook sterk is gestegen, kan het interessant zijn om een taxatie te laten uitvoeren. Als de taxatiewaarde hoger is dan voorheen, wordt het risico voor de hypotheekverstrekker lager. Hierdoor kun je mogelijk een lagere hypotheekrente krijgen. Het laten uitvoeren van een taxatie in Amsterdam kan dus een slimme zet zijn en veel geld besparen.

Hypotheekverstrekker wijzigen

Ben je niet tevreden met je huidige hypotheekverstrekker of heb je de mogelijkheid om een lening te krijgen met een lagere rente? Dan kun je overwegen om over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker. In dat geval heb je een nieuw taxatierapport nodig om aan de nieuwe hypotheekverstrekker te tonen.

Verbouwing van je woning

Als je van plan bent om je woning in Amsterdam te verbouwen, kan dit van invloed zijn op de woningwaarde. Vooral bij aanzienlijke verbouwingen, zoals het toevoegen van extra vierkante meters, kan de waarde van je woning stijgen. Om te bepalen of de rente van je huidige hypotheek omlaag kan, kun je een taxateur in Amsterdam inschakelen om je woning te taxeren. Een hogere woningwaarde verlaagt het risico voor de hypotheekverstrekker, wat kan resulteren in lagere rentetarieven.

Verduurzaming

Met hoge kosten van gas en elektra is het interessant om te kijken naar mogelijkheden om te besparen. Een taxatierapport biedt niet alleen inzicht in de staat van de woning, maar ook in de mogelijkheden voor verduurzaming. Hierbij kun je zien welke kosten hiermee gemoeid zijn, welk potentieel het oplevert en binnen welke termijn je de investering kunt terugverdienen. Bovendien kan het verduurzamen van je woning worden meegenomen in je hypotheek.

Gratis taxatie in Amsterdam

Het is vaak onduidelijk wat het verschil is tussen een waardebepaling en een taxatie in Amsterdam. Een taxatie is een rapport waarin alle punten van een woning beschreven worden. Op basis van deze analyse geeft de taxateur in Amsterdam een waarde aan de woning en zal het extern laten valideren. Een taxatie is een uitgebreid proces en daarom wordt hier doorgaans een vergoeding voor gevraagd.

Daarentegen is een waardebepaling gratis en wordt deze uitgevoerd door een makelaar naar keuze. De makelaar komt langs om de woning te bekijken en geeft op basis daarvan een geschatte waarde af. Hierbij maakt de makelaar gebruik van woningdata uit de buurt en zijn eigen expertise. Als je alleen de vraagprijs van je woning wilt weten, is een gratis waardebepaling door een makelaar een goede optie.
> Regel hier een gratis waardebepaling voor je woning in Amsterdam?

Kosten van een
taxateur in Amsterdam

De kosten van een taxatie in Amsterdam lopen sterk uiteen. Dit komt omdat iedere taxateur in Amsterdam de kosten van zijn of haar diensten mag bepalen. Deze taxatiekosten zijn gebaseerd op marktwerking. Op het moment dat er veel aanbieders van taxaties zijn zullen de prijzen meestal lager zijn. Daarbij verschilt de prijs van een taxatie per type woning. Een villa is duurder om te taxeren dat een rijtjeswoning.

In Amsterdam zijn er veel taxateurs maar tegelijkertijd is er ook veel vraag naar taxaties. Gemiddeld liggen de kosten voor een gevalideerd NWWI taxatierapport in Amsterdam tussen de € 430 en € 800. Echter hangt het wel af van de type woning en het doel van de taxatie. Laat je daarom goed informeren.
> Lees hier meer over de kosten van een taxatie

Spoed taxatie
Amsterdam

Heb je met spoed een taxatie nodig in Amsterdam? Dan ben je bij HuisAssist aan het juiste adres. We gaan direct voor je aan de slag en binnen no-time heb je jouw afspraak gepland staan. Bij HuisAssist betaal je een eerlijk bedrag voor jouw taxateur in Amsterdam. Vaak komen hier geen extra kosten bij kijken, omdat HuisAssist met honderden taxateurs werkt en precies weet wat ze kosten in Amsterdam en we het gelijk voor je kunnen regelen. Bel direct 020 244 5782 en wij gaan voor je aan de slag!

Taxateurs in Amsterdam vergelijken

Ben je op zoek naar een taxateur in Amsterdam omdat je een woning hebt aangekocht? Of ben je simpelweg nieuwsgierig naar verschillende offertes van taxateurs? Dan ben je bij HuisAssist aan het juiste adres. Bij HuisAssist kun je gratis en vrijblijvend vergelijken. Na het invullen van je gegevens ontvang je 3 offertes via e-mail en zie je direct wat de kosten zijn van de taxateurs in Amsterdam. Het vergelijken van taxateurs bieden we volledig gratis en vrijblijvend aan.

Uitgelichte taxateurs in Amsterdam

Jansen Smit Makelaars Taxateurs

Jansen Smit Makelaars & Taxateurs

Jansen Smit is een betrouwbare, ervaren en gecertificeerde taxateur in Amsterdam. Het makelaarskantoor taxeert al jaren woningen in Amsterdam en omstreken grondig, snel en tegen scherpe tarieven. De taxaties zijn NWWI gecertificeerd en voldoen aan de strenge eisen van het Nederlandse Woning Waarde Instituut, waardoor alle hypotheekverstrekkers en het NHG ze accepteren. Het kantoor kent de lokale woningmarkt door en door, wat essentieel is voor een goede taxatie. Het makelaarskantoor werkt snel en voordelig en je ontvangt je taxatierapport binnen 4 werkdagen tegen een scherpe prijs.

Ombilinstraat 62, Amsterdam
bens makelaars

BenS Makelaars

BenS Makelaars is een NVM makelaars- en taxatiekantoor dat actief is op de Amsterdamse woningmarkt en omliggende gebieden. Het kantoor heeft een goede reputatie opgebouwd en is gespecialiseerd in het taxeren van woningen. Hun taxatierapporten voldoen aan de eisen van het NWWI en worden geaccepteerd door gerenommeerde Nederlandse financiële instellingen. BenS Makelaars taxeert conform het model taxatierapport financiering woonruimte, ten behoeve van onder andere financiering van een nieuwe woning, aan- en/of verkoopbeslissing, het oversluiten van uw huidige hypotheek of verbouwing van de woning. Het kantoor is aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en heeft brede kennis van de prijzen in de verschillende gebieden.

Hoofddorpplein 41, Amsterdam
mooijekind vleut makelaars

Mooijekind Vleut Makelaars

Mooijekind Vleut Makelaars is een toonaangevend makelaarskantoor gevestigd in Amsterdam dat zich bezighoudt met de aan- en verkoop van woningen en het uitvoeren van taxaties van woningen. Het kantoor heeft ervaren en gecertificeerde taxateurs in dienst die gespecialiseerd zijn in het bepalen van de waarde van woningen in en rondom Amsterdam. De taxateurs van Mooijekind Vleut Makelaars zorgen voor een nauwkeurige en betrouwbare waardering van je woning, of het nu gaat om een taxatie voor de financiering van een woning of voor een verkoopbeslissing. Bovendien is Mooijekind Vleut Makelaars aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Lindenhoevestraat 45, Amsterdam
Taxatie specialist Amsterdam

Taxatie specialist

De Taxatie-Specialist Amsterdam focussen zich at woningtaxaties in Amsterdam. Ze staan voor snelheid, betrouwbaarheid en een lagere prijs. Een taxatierapport is vaak verplicht De Taxatie-Specialist is aangesloten bij diverse organisaties en is gecertificeerd door NVM, NWWI, VastgoedCert, Woonfonds en NRVT. De taxateurs zijn werkzaam in Groot-Amsterdam, Almere, Zaanstreek en Waterland en kennen deze gebieden als geen ander. Ze bieden een onafhankelijk waardeoordeel en een betrouwbare taxatie die een solide basis biedt voor beslissingen of onderhandelingen.

Ombilinstraat 62, Amsterdam
Van Overbeek Makelaar Amsterdam

Van Overbeek Makelaar Amsterdam

Van Overbeek Amsterdam is een gerenommeerde makelaar die zich specialiseert in het kopen, verkopen en taxeren van woningen in Amsterdam en omgeving. Ze bieden extra garanties en persoonlijke aandacht aan klanten als makelaar. Hun team van ervaren professionals biedt gedetailleerde taxatiediensten aan particulieren en grote zakelijke klanten, waaronder de gemeente Amsterdam en woningcorporaties. Van Overbeek Amsterdam heeft een uitgebreid assortiment aan woningen beschikbaar en kent de stad goed, wat klanten helpt bij het realiseren van hun woondromen in Amsterdam.

Buikslotermeerplein 377, Amsterdam

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op


Vul je gegevens in

 


Ontvang de beste deal per mail

 


De taxateur neemt contact op

 

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende momenten waarop het raadzaam is om de hulp van een taxateur in Amsterdam in te roepen, zoals bij het aankopen of verkopen van een huis, bij een scheiding of bij het verdelen van een erfenis. Het kan ook noodzakelijk zijn om een taxateur in te schakelen als je een hypotheek wilt afsluiten of als je wilt weten wat de waarde is van je huis voor verzekerings- of belastingdoeleinden. In gevallen zal een taxateur ook de grondwaarde vastellen voor erfpact.

De taxateur mag enkel taxaties uitvoeren in Amsterdam binnen een straal van 10 kilometer (hemelsbreed) tussen het object en het kantoor van de taxateur.

Gemiddeld liggen de kosten voor een gevalideerd taxatierapport in Amsterdam tussen de € 430 en € 800. Echter hangt het wel af van de type woning en het doel van de taxatie. Laat je daarom goed informeren.

Het is gratis en vrijblijvend om taxateurs te vergelijken in Amsterdam. HuisAssist werkt uitsluitend met gecertificeerde taxateurs in Amsterdam. Als je vragen hebt over het vergelijken of meer informatie wilt, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder