💡 De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 2 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur Amsterdam

Een taxateur in Amsterdam kan je helpen om de officiële waarde van je huidige of aangekochte woning te bepalen. Een taxatie is vaak nodig bij het kopen van een woning met hypotheek, maar kan ook interessant zijn wanneer de hypotheekrente gunstiger is. Een taxatie kan in dat geval een flink verschil maken in de kosten. Ben je benieuwd hoe een taxateur te werk gaat, wat een taxateur in Amsterdam kost en waarom je een taxatie nodig hebt? Lees hieronder de belangrijkste punten.

Wat doet een taxateur in Amsterdam?

Als je de waarde van je woning in Amsterdam wilt weten heb je een taxateur uit Amsterdam nodig. In de meeste gevallen wil je dan je huis verkopen of aankopen. Op dit moment moet de exacte waarde worden bepaald door een onafhankelijk taxateur. Een taxateur heeft de bijbehorende certificeringen en heeft geen belang. Daarbij leveren taxateurs via HuisAssist altijd een gevalideerd NWWI taxatierapport. De meeste hypotheekverstrekkers eisen dit.

In veel gevallen is een makelaar ook taxateur, maar zij mogen nooit zowel makelaar als taxateur zijn bij de zelfde woning. In dat geval spreek je van belangenverstrengeling, waar fikse boetes op staan.

De meeste voorkomende taxaties in Amsterdam worden uitgevoerd bij de aankoop van een nieuw huis. Vrijwel altijd bij de aankoop van een huis heb je een taxatierapport nodig voor de hypotheekverstrekker of bank. De taxateur mag enkel taxaties uitvoeren in Amsterdam binnen een straal van 10 kilometer tussen het object en het kantoor van de taxateur. Wanneer HuisAssist jou helpt met het vergelijken van taxateurs in Amsterdam, houden wij hier automatisch rekening mee zodat je hier geen problemen mee krijgt.
> Meer over wat een taxateur doet

Amsterdam Rokin

Hoe werkt de taxatie?

Hoe werkt een taxatie in Amsterdam? De taxateur inspecteert de woning nauwkeurig op allerlei standaard punten, deze punten zijn belangrijk om te bepalen wat de woningwaarde is. Zowel van binnen als van buiten wordt de woning beoordeelt. Aan de hand van kadasterdata worden woning statistieken uit het systeem gehaald en er wordt rekening gehouden met recentelijk verkochte woningen in de buurt. Een taxateur mag alleen taxaties uitvoeren in Amsterdam binnen de gestelde straal van 10 kilometer. Dit is omdat de taxateur kennis moet hebben van Amsterdamse woningen en de bouw van deze woning. Als alle punten afgegaan zijn kan de taxateur een taxatierapport opstellen.

Zorg ervoor dat je weet wat de eisen zijn van je hypotheekverstrekker omtrent het taxatierapport. Meestal moet het een taxatie zijn volgens het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) gevalideerd. Bij HuisAssist werken we alleen samen met taxateurs in Amsterdam die een NWWI gevalideerd taxatierapport kunnen leveren.
> Lees meer over wat een taxatierapport is

Gevalideerd NWWI taxatierapport

Zoals hierboven vermeld is het belangrijk dat je taxateur in Amsterdam een NWWI gevalideerd taxatierapport kan opstellen. Er zijn bepaalde eisen en richtlijnen opgesteld door deze instantie waaraan het taxatierapport moet voldoen. Zij zien erop toe dat deze ook nageleefd worden. Alleen taxateurs die aan de strenge eisen voldoen zijn hierbij aangesloten.

In het geval dat je een starter bent en je gebruik gaat maken van een NHG (Nationale Hypotheek Garantie) hypotheek is het al helemaal belangrijk dat je taxatierapport NWWI gevalideerd is. Ben je een starter? Check dan goed of je taxateur in Amsterdam hieraan voldoet.
> Lees meer over het NWWI taxatierapport

Wanneer taxatie in Amsterdam uitvoeren

Nu je meer weet over hoe de taxateur in Amsterdam te werk gaat, leggen we uit wanneer je een taxatie moet laten uitvoeren. Een taxatie is een objectieve waardebepaling van onder andere vastgoedobjecten en onroerende zaken. Het taxatierapport moet objectief zijn omdat de hypotheekverstrekker het bedrag uitleent, en zeker wilt zijn dat het onderpand de daadwerkelijke waarde is. Er zijn ook andere situaties waarbij je een taxatie kan uitvoeren. Hieronder leggen we uit welke situaties dat zijn en hoe dat precies in zijn werk gaat:

Rente verlagen

De afgelopen jaren is de woningwaarde het snelste gestegen van heel Nederland. In het geval dat je woningwaarde dusdanig hard stijgt kan het zo zijn dat de hypotheekrente omlaag kan. Een taxatie uit laten voeren voor je woning in Amsterdam kan een slimme zet zijn. Als de waarde die volgt uit de taxatie hoger is dan eerst, wordt het risico van de hypotheekverstrekker kleiner waardoor de rente die je betaalt over je hypotheek omlaag kan. Op deze manier kan je veel geld besparen.

Hypotheekverstrekker wijzigen

Mocht je niet tevreden zijn met je huidige hypotheekverstrekker of kan je simpelweg een lening krijgen met een lagere rente? Dan kan je overstappen naar een andere hypotheekverstrekker. Om over te stappen heb je dan wel een nieuw taxatierapport nodig om deze te laten zien aan de nieuwe hypotheekverstrekker. 

Verbouwing van je woning

Het kan zomaar zijn dat jij je Amsterdamse woning wilt laten verbouwen. In Amsterdam waar het kopen van een woning lastig kan zijn, is het soms voordeliger om je huis te verbouwen. Mocht die verbouwing zodanig groot zijn, dan kan het effect hebben op de woningwaarde. Wanneer je bijvoorbeeld een aantal nieuwe vierkante meters bij je woning hebt, kan dit serieus geld opleveren.

Laat dan een taxateur in Amsterdam de woning taxeren, om zo te kijken of de rente van je huidige hypotheek omlaag kan. Zoals hierboven vermeld kan een gestegen woningwaarde het risico voor de hypotheekverstrekker verlagen waardoor de rentes ook kunnen dalen.

Verduurzaming

Met hoge prijzen voor gas en elektra zijn alle manieren om kosten te besparen welkom. Bij een taxatierapport krijg je naast inzicht in de staat van de woning ook inzicht in wat de mogelijkheden voor verduurzaming zijn. Zo kan je bijvoorbeeld zien wat het kost, wat potentieel kan opleveren en binnen welke periode je de investering terugverdiend hebt. Daarnaast kan het verduurzamen van je woning worden meegenomen in je hypotheek. 

Waardebepaling of taxatie

Vaak is er onduidelijkheid over het verschil tussen een waardebepaling en een taxatie. Een taxatie is een opgesteld rapport waarin alle punten van een woning geanalyseerd worden. Uiteindelijk komt de taxateur uit op een bedrag wat de woningwaarde is op basis van de taxatie. Hier zit veel werk in en dit is om die reden nooit gratis. 

Daarentegen is een waardebepaling gratis, deze wordt bepaald door een makelaar naar keuze. De makelaar komt langs om de woning te bekijken en geeft op die manier een woningwaarde af. De makelaar gebruikt ook woningdata vanuit de buurt en de kennis die de makelaar heeft. Zo geeft de makelaar een geschatte waarde aan. Wil je simpelweg een de vraagprijs voor je woning weten? Dan kan je beter een makelaar langs laten komen voor een gratis waardebepaling.

Opzoek naar een gratis waardedaling voor je woning? Vergelijk gratis en vrijblijvend makelaars via Juiste Makelaar in Amsterdam 

Kosten van taxatie in Amsterdam

De kosten van een taxatie in Amsterdam lopen sterk uiteen. Dit komt omdat iedere taxateur in Amsterdam de kosten van zijn of haar diensten mag bepalen. Deze taxatiekosten zijn gebaseerd op marktwerking. Op het moment dat er veel aanbieders van taxaties zijn zullen de prijzen meestal lager zijn. Daarbij verschilt de prijs van een taxatie per type woning. Een villa is duurder om te taxeren dat een rijtjeswoning. 

In Amsterdam zijn er veel taxateurs maar tegelijkertijd is er ook veel vraag naar taxaties. Gemiddeld liggen de kosten voor een gevalideerd taxatierapport in Amsterdam tussen de € 525 en € 900. Echter hangt het wel af van de type woning en het doel van de taxatie. Laat je daarom goed informeren.
> Lees hier meer over de kosten van een taxatie

Taxateur Amsterdam vergelijken

Heb je een taxateur in Amsterdam nodig en ben je benieuwd naar de huidige prijzen van de taxateurs bij jou in de buurt? Vraag hier een offerte aan en wij helpen je aan de beste deals.

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op


Vul je gegevens in

 


Ontvang de beste deal per mail

 


De taxateur neemt contact op

 

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende momenten waarop het raadzaam is om de hulp van een taxateur in Amsterdam in te roepen, zoals bij het aankopen of verkopen van een huis, bij een scheiding of bij het verdelen van een erfenis. Het kan ook noodzakelijk zijn om een taxateur in te schakelen als je een hypotheek wilt afsluiten of als je wilt weten wat de waarde is van je huis voor verzekerings- of belastingdoeleinden. In gevallen zal een taxateur ook de grondwaarde vastellen voor erfpact.

De taxateur mag enkel taxaties uitvoeren in Amsterdam binnen een straal van 10 kilometer (hemelsbreed) tussen het object en het kantoor van de taxateur.

Gemiddeld liggen de kosten voor een gevalideerd taxatierapport in Amsterdam tussen de € 525 en € 900. Echter hangt het wel af van de type woning en het doel van de taxatie. Laat je daarom goed informeren.

Het is gratis en vrijblijvend om taxateurs te vergelijken in Amsterdam. HuisAssist werkt uitsluitend met gecertificeerde taxateurs in Amsterdam. Als je vragen hebt over het vergelijken of meer informatie wilt, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder