⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs van Amsterdam
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week

Taxateur in Amsterdam

Een taxateur in Amsterdam speelt een essentiële rol in het bepalen van de waarde van je woning. Of je nu een huis koopt, een hypotheek wijzigt, of de hypotheekrente gunstiger wilt gebruiken, dan is een gecertificeerde taxateur in Amsterdam nodig. Er zijn veel actieve taxateurs in Amsterdam, waarbij iedere taxateur een eigen tarief rekent. Ontdek hier meer over de diensten van de taxateur en waar je op moet letten bij het vinden van een geschikte taxateur in Amsterdam.

Wat doet een taxateur in Amsterdam?

De Rol van de Taxateur

De rol van een taxateur in Amsterdam is cruciaal bij het kopen van een woning of het wijzigen van je hypotheek. Een gecertificeerde Amsterdamse taxateur zorg voor een onafhankelijke waardebepaling en een NWWI gevalideerd taxatierapport. Een gevalideerd taxatierapport is vaak vereist is door hypotheekverstrekkers.

Is de makelaar ook taxateur?

Veel makelaars werken ook als taxateur in Amsterdam, maar zij mogen niet beide rollen voor dezelfde woning vervullen. Dit wordt beschouwd als belangenverstrengeling. Specialisten die zich alleen op taxaties richten, kunnen vaak kosteneffectievere diensten aanbieden.

Soorten taxaties in Amsterdam

Twee type taxaties worden het meeste aangevraagd in Amsterdam. Allereerst, is de meest voorkomende taxatie bij de aankoop van een woning, waarbij een taxatierapport nodig is dat erkend wordt door de hypotheekverstrekker. De tweede type taxatie, is een taxatie die nodig is bij de verbouwing van een huis. Hierbij gaat het om een taxatie voor- en na verbouwing. Op deze manier kun je aantonen wat de waardevermeerdering is, zodat je dit kan financieren via je hypotheekverstrekker.

> Lees meer over wat een taxateur voor je kan betekenen

Amsterdam Rokin

Wanneer taxatie in Amsterdam uitvoeren

Naast de meest voorkomende taxaties in Amsterdam zijn er andere redenen om een woning te taxeren. Hieronder staan andere mogelijkheden waneer een taxatie van een woning in Amsterdam nodig is.

  1. Renteverlaging: Als de waarde van je woning in Amsterdam is gestegen, kan een taxatie gunstig zijn. Een hogere taxatiewaarde verlaagt het risico voor de hypotheekverstrekker, wat kan leiden tot lagere hypotheekrentes.
  2. Hypotheekverstrekker wijzigen: Als je ontevreden bent met je huidige hypotheekverstrekker of een lening met lagere rente wilt, heb je een nieuw taxatierapport nodig om aan de nieuwe verstrekker te tonen.
  3. Woningverbouwing: Bij een verbouwing in Amsterdam kan de waarde van je woning stijgen, vooral bij grote aanpassingen zoals extra vierkante meters. Een taxateur kan de waarde bepalen en mogelijk leiden tot lagere rentetarieven.
  4. Verduurzaming: Een taxatierapport biedt inzicht in de staat van de woning en de mogelijkheden voor verduurzaming. Hiermee kun je de kosten, opbrengsten en terugverdientijd van investeringen inzien. Verduurzaming kan ook worden opgenomen in je hypotheek.

Hoe werkt de woningtaxatie?

Bij een taxatie in Amsterdam beoordeelt de taxateur zorgvuldig de woning op verschillende belangrijke punten om de waarde ervan te bepalen. Zowel het interieur als het exterieur van de woning worden geïnspecteerd. Er wordt gebruikgemaakt van kadasterdata en er wordt rekening gehouden met recente woningverkopen in de buurt. Een taxateur in Amsterdam voert taxaties alleen uit binnen een straal van 10 kilometer, dat wordt hemelsbreed gemeten vanaf de locatie waar de taxateur is ingeschreven tot aan de woning, vanwege de specifieke kennis van lokale woningen en bouwstijlen.
> Lees meer over wat een taxatierapport is

NWWI taxatierapport Amsterdam

Het is belangrijk dat jouw taxateur in staat is om een NWWI-gevalideerd taxatierapport in Amsterdam op te stellen. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) heeft specifieke eisen en richtlijnen opgesteld waaraan het taxatierapport in Amsterdam moet voldoen. Zij zorgen ervoor dat deze normen strikt worden nageleefd. Alleen taxateurs die aan deze strenge eisen voldoen, zijn aangesloten bij het NWWI.

Als je een starter bent en gebruik maakt van een NHG (Nationale Hypotheek Garantie) hypotheek, is het van groot belang dat jouw taxatierapport NWWI-gevalideerd is. Ben je een starter? Check dan zorgvuldig of jouw taxateur in Amsterdam aan deze vereisten voldoet.

Gratis taxatie in Amsterdam

Het is vaak onduidelijk wat het verschil is tussen een waardebepaling en een taxatie in Amsterdam. Een taxatie is een rapport waarin alle punten van een woning beschreven worden. Op basis van deze analyse geeft de taxateur in Amsterdam een waarde aan de woning en zal het extern laten valideren. Een taxatie is een uitgebreid proces en daarom wordt hier doorgaans een vergoeding voor gevraagd.

Daarentegen is een waardebepaling gratis en wordt deze uitgevoerd door een makelaar naar keuze. De makelaar komt langs om de woning te bekijken en geeft op basis daarvan een geschatte waarde af. Hierbij maakt de makelaar gebruik van woningdata uit de buurt en zijn eigen expertise. Als je alleen de vraagprijs van je woning wilt weten, is een gratis waardebepaling door een makelaar een goede optie.
> Regel hier een gratis waardebepaling voor je woning in Amsterdam?

Taxatiekosten in Amsterdam

De kosten van een taxateur in Amsterdam lopen sterk uiteen. Dit komt omdat iedere taxateur in Amsterdam de kosten van zijn of haar diensten mag bepalen. Deze taxatiekosten zijn gebaseerd op marktwerking. Op het moment dat er veel aanbieders van taxaties zijn zullen de prijzen meestal lager zijn. Daarbij verschilt de prijs van een taxatie per type woning. Een villa is duurder om te taxeren dat een rijtjeswoning.

In Amsterdam zijn er veel taxateurs maar tegelijkertijd is er ook veel vraag naar taxaties. Gemiddeld liggen de kosten voor een gevalideerd NWWI taxatierapport in Amsterdam tussen de € 430 en € 800. Echter hangt het wel af van de type woning en het doel van de taxatie. Laat je daarom goed informeren.
> Lees hier meer over de kosten van een taxatie

Taxatie met spoed

Ben je direct op zoek naar een taxateur in Amsterdam? Bij HuisAssist kunnen wij met spoed een taxateur voor je vinden. Wij gaan direct op zoek naar de beste deal voor een taxateur in Amsterdam. Zo weet je zeker dat je alsnog de goedkoopste taxateur hebt gevonden, maar ook een taxateur met spoed. Bij HuisAssist betaal je een eerlijk bedrag voor een taxateur in Amsterdam. Vaak komen hier geen extra kosten bij kijken, omdat HuisAssist met honderden taxateurs werkt en precies weet wat ze kosten in Amsterdam. Je kunt ook direct contact opnemen via 020 244 5782.

Taxateurs in Amsterdam vergelijken

Ben je op zoek naar een taxateur in Amsterdam omdat je een woning hebt aangekocht? Of ben je simpelweg nieuwsgierig naar verschillende offertes van taxateurs? Dan ben je bij HuisAssist aan het juiste adres. Bij HuisAssist kun je gratis en vrijblijvend vergelijken. Na het invullen van je gegevens ontvang je 3 offertes via e-mail en zie je direct wat de kosten zijn van de taxateurs in Amsterdam. Het vergelijken van taxateurs bieden we volledig gratis en vrijblijvend aan.

Uitgelichte taxateurs in Amsterdam

Jansen Smit Makelaars Taxateurs

Jansen Smit Makelaars & Taxateurs

Jansen Smit is een betrouwbare, ervaren en gecertificeerde taxateur in Amsterdam. Het makelaarskantoor taxeert al jaren woningen in Amsterdam en omstreken grondig, snel en tegen scherpe tarieven. De taxaties zijn NWWI gecertificeerd en voldoen aan de strenge eisen van het Nederlandse Woning Waarde Instituut, waardoor alle hypotheekverstrekkers en het NHG ze accepteren. Het kantoor kent de lokale woningmarkt door en door, wat essentieel is voor een goede taxatie. Het makelaarskantoor werkt snel en voordelig en je ontvangt je taxatierapport binnen 4 werkdagen tegen een scherpe prijs.

Ombilinstraat 62, Amsterdam
Rennen Makelaardij

Rennen Makelaardij

Rennen Makelaardij is een betrouwbare partner voor taxaties in Amsterdam en omgeving. Met ruime ervaring, deskundigheid en enthousiasme helpen zij je graag bij het opstellen van een helder en duidelijk taxatierapport voor je woning. Bij Rennen Makelaardij hanteren ze korte communicatielijnen en streven ze naar een open en eerlijke samenwerking. Bovendien bieden z scherpe tarieven. De taxateurs van Rennen Makelaardij zijn geregistreerd in het Nederlandse Register Vastgoed Taxateurs en zijn aangesloten bij brancheorganisatie Vastgoedpro. Alle taxatierapporten worden gevalideerd door NWWI.

Zekeringstraat 17a, Amsterdam
mooijekind vleut makelaars

Mooijekind Vleut Makelaars

Mooijekind Vleut Makelaars is een toonaangevend makelaarskantoor gevestigd in Amsterdam dat zich bezighoudt met de aan- en verkoop van woningen en het uitvoeren van taxaties van woningen. Het kantoor heeft ervaren en gecertificeerde taxateurs in dienst die gespecialiseerd zijn in het bepalen van de waarde van woningen in en rondom Amsterdam. De taxateurs van Mooijekind Vleut Makelaars zorgen voor een nauwkeurige en betrouwbare waardering van je woning, of het nu gaat om een taxatie voor de financiering van een woning of voor een verkoopbeslissing. Bovendien is Mooijekind Vleut Makelaars aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Lindenhoevestraat 45, Amsterdam
Taxatie specialist Amsterdam

Taxatie specialist

De Taxatie-Specialist Amsterdam focussen zich at woningtaxaties in Amsterdam. Ze staan voor snelheid, betrouwbaarheid en een lagere prijs. Een taxatierapport is vaak verplicht De Taxatie-Specialist is aangesloten bij diverse organisaties en is gecertificeerd door NVM, NWWI, VastgoedCert, Woonfonds en NRVT. De taxateurs zijn werkzaam in Groot-Amsterdam, Almere, Zaanstreek en Waterland en kennen deze gebieden als geen ander. Ze bieden een onafhankelijk waardeoordeel en een betrouwbare taxatie die een solide basis biedt voor beslissingen of onderhandelingen.

Ombilinstraat 62, Amsterdam
Van Overbeek Makelaar Amsterdam

Van Overbeek Makelaar Amsterdam

Van Overbeek Amsterdam is een gerenommeerde makelaar die zich specialiseert in het kopen, verkopen en taxeren van woningen in Amsterdam en omgeving. Ze bieden extra garanties en persoonlijke aandacht aan klanten als makelaar. Hun team van ervaren professionals biedt gedetailleerde taxatiediensten aan particulieren en grote zakelijke klanten, waaronder de gemeente Amsterdam en woningcorporaties. Van Overbeek Amsterdam heeft een uitgebreid assortiment aan woningen beschikbaar en kent de stad goed, wat klanten helpt bij het realiseren van hun woondromen in Amsterdam.

Buikslotermeerplein 377, Amsterdam

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende momenten waarop het raadzaam is om de hulp van een taxateur in Amsterdam in te roepen, zoals bij het aankopen of verkopen van een huis, bij een scheiding of bij het verdelen van een erfenis. Het kan ook noodzakelijk zijn om een taxateur in te schakelen als je een hypotheek wilt afsluiten of als je wilt weten wat de waarde is van je huis voor verzekerings- of belastingdoeleinden. In gevallen zal een taxateur ook de grondwaarde vastellen voor erfpact.

De taxateur mag enkel taxaties uitvoeren in Amsterdam binnen een straal van 10 kilometer (hemelsbreed) tussen het object en het kantoor van de taxateur.

Gemiddeld liggen de kosten voor een gevalideerd taxatierapport in Amsterdam tussen de € 430 en € 800. Echter hangt het wel af van de type woning en het doel van de taxatie. Laat je daarom goed informeren.

Het is gratis en vrijblijvend om taxateurs te vergelijken in Amsterdam. HuisAssist werkt uitsluitend met gecertificeerde taxateurs in Amsterdam. Als je vragen hebt over het vergelijken of meer informatie wilt, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder