⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties

Taxateur in Zaandam

De juiste taxateur in Zaandam vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Tegenwoordig zijn er veel punten waar je rekening mee moet houden als je een lokale taxateur kiest. Daarnaast moet de taxateur aan bepaalde eisen voldoen en zijn er verschillende situaties waarin een taxatie handig kan zijn wat veel voordelen met zich meebrengt. Lees hieronder alles wat je moet weten over het kiezen van een taxateur in Zaandam

Taxateur voor je huis in Zaandam

Een taxateur uit Zaandam kan door een taxatie de exacte waarde van een woning voor je constateren. Je maakt een afspraak met de taxateur en hij komt langs met verschillende soorten apparaten die hij gebruikt om alle punten van de woning af te gaan. Naast de staat van de woning zelf kijkt hij ook naar de buurt met recentelijk verkochte woningen, kadasterdata en zal hij ook de woningmarkt van dat moment meenemen in de uiteindelijke taxatiewaarde.

Als de taxateur uit Zaandam langsgekomen is en alle informatie verzameld heeft die hij nodig heeft dan kan hij het taxatierapport opstellen. Je krijgt een rapport opgestuurd waarin overzichtelijk beschreven staat wat de waarde is met onderbouwing van die taxatiewaarde. De taxateur uit Zaandam overhandigd het taxatierapport waarmee je nu een hypotheek kan aanvragen.

Uitzicht Zaandam

NWWI gevalideerd taxatierapport

Als je een taxateur in Zaandam zoekt is het heel belangrijk dat je zeker weet dat de taxateur erkend is door het NWWI. Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is een validatiesysteem die ervoor zorgt dat een taxatierapport aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Als je een hypotheek bijvoorbeeld wilt aanvragen voor je nieuwe woning in Zaandam wordt het vrijwel altijd vereist door de hypotheekverstrekker dat het taxatierapport erkend is door het NWWI.

Het is dus belangrijk dat je taxateur in Zaandam een erkende partij is. Nadat het taxatierapport opgesteld is wordt het op enkele strenge punten gecontroleerd. Er worden een aantal strenge kwaliteitseisen gecontroleerd waaronder of er sprake is van belangenverstrengeling. Mensen willen vaak een hoge taxatiewaarde zodat ze een hogere hypotheek kunnen aanvragen, en dit mag dus niet.

De reden dat je een taxateur in Zaandam nodig hebt is waarschijnlijk omdat je een hypotheek nodig hebt en een taxatierapport moet kunnen aantonen. Althans, dat is de voornaamste reden dat men een taxatierapport nodig heeft. Ben jij bijvoorbeeld een starter en neem je een hypotheek bij de Nationale Hypotheek Garantie? Dan is een NWWI gevalideerd taxatierapport altijd verplicht.
> Meer over het NWWI

Wat kost een taxateur in Zaandam?

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag wat een taxateur in Zaandam kost. Alle taxateurs in Zaandam bepalen namelijk hun eigen tarieven.  Het is dus een kwestie van goed zoeken en hopen dat je een normaal bedraagt betaalt aan de taxateur.

Er komt ook nog een tweede aspect bij kijken en dat is het werkgebied van de taxateurs in Zaandam. Alle taxateurs in Zaandam hebben een werkgebied van 20 kilometer. Deze afstand wordt berekend tussen het object en het kantoor van de taxateur in Zaandam.

Om je toch een idee te geven van de tarieven van de taxateurs in Zaandam kun je uitgaan van bedragen tussen de € 535 en de € 825. Je ziet dat de kosten van de taxateurs flink uiteenlopen. Zorg er dus altijd voor dat je goed vergelijkt.

Tip: veel mensen gaan af op een “bekende” van de makelaar voor het gemak, maar zijn zo vaak veel duurder uit dan nodig is. Zorg er dus echt voor dat je goed vergelijkt voor je hier zomaar akkoord mee gaat.
> Lees hier meer over taxatiekosten

Wanneer de taxatie doen?

Er zijn verschillende momenten waarbij je de taxateur uit Zaandam langs kan laten komen. In principe kan je een taxatie doen wanneer je wilt met wat voor reden dan ook. Hieronder hebben wij een paar voorbeelden geschetst waardoor jij meer weet over of je een taxatie nodig hebt of niet.

Woning kopen

Je zal een taxateur uit Zaandam nodig hebben die erkend is door het NWWI in het geval je een woning gaat kopen. De lokale taxateur in Zaandam kan je dan dus helpen aan het NWWI gevalideerde taxatierapport waarmee je bij de hypotheekverstrekker terecht kan.

Waarde woning gestegen

Als je woning in waarde gestegen is kan het handig zijn om de taxateur uit Zaandam in te schakelen. Je betaalt namelijk een bepaald percentage over je hypotheek die ooit vastgesteld is. Jij bent destijds akkoord gegaan met dit percentage, maar mocht het zo zijn dat je woning gestegen is in waarde is het risico van de lening minder hoog geworden. Je kan dan een taxatie laten doen en als daaruit blijkt dat dit inderdaad zo is kan je dit aantonen aan je hypotheekverstrekker. Die kan dan een gecorrigeerd rentepercentage vaststellen waardoor jij aan het einde van de maand meer overhoudt.

Wisselen van hypotheekverstrekker

Taxateurs uit Zaandam kunnen je ook helpen om over te stappen van hypotheekverstrekker. Het kan namelijk zo zijn dat je bij andere hypotheekverstrekkers veel voordeliger uit bent. In dit geval kan het aantrekkelijk zijn om te wisselen, maar dan heb je eerst een taxateur uit Zaandam nodig om de overstap te kunnen realiseren.

Oneens met de WOZ-waarde?

De taxateur uit Zaandam kan je ook helpen in het geval je het oneens bent met de geconstateerde WOZ-waarde door de gemeente. Je betaalt op basis van een jaarlijks geconstateerde WOZ-waarde een bepaalde percentage aan de belastingdienst. Hoe lager de WOZ-waarde, hoe lager dit te betalen bedrag zal zijn. Mocht je het oneens zijn met deze waarde kan je dit binnen 6 weken aanvechten bij de gemeente van Zaandam. Hierbij is het wel belangrijk dat je eerst dus de taxateur in Zaandam het taxatierapport op laat stellen.

Woning verkopen

Op het moment dat jij je woning wilt verkopen en je hebt geen idee wat je moet vragen kan je het beste een taxateur inschakelen. Kies een lokale taxateur uit Zaandam die de omgeving kent zodat hij tot een exacte taxatiewaarde kan komen. Wat je verder doet met deze waarde is aan jou maar zo weet je in ieder geval de richting van je vraagprijs. Schakel dus een lokale taxateur uit Zaandam in als je wilt verkopen.
> Lees hier meer over voor of na de verkoop taxeren

Taxateurs in Zaandam vergelijken

Als je zoek bent naar een taxateur, is het belangrijk om eerst de taxateurs in Zaandam te vergelijken. Er zijn enorm veel taxateurs die allemaal en de ene taxateur is weer een stuk duurder dan de andere taxateur.

Het is bij HuisAssist makkelijk, gratis en vrijblijvend om taxateurs in Zaandam te vergelijken. HuisAssist vergelijkt alle taxateurs in Zaandam, waarbij je 3 offertes ontvangt waarbij de tarieven meteen zijn inbegrepen.

Populaire plaatsen voor taxatie

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder