Taxateurs in Haren Gn

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Haren Gn zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Haren Gn mag het adres van de taxateur maximaal 30 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Haren Gn:

 • Er zijn 166 taxateurs die mogen taxeren in Haren Gn
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 30 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Haren Gn
 • De kosten van een NWWI taxatie in Haren Gn variëren tussen de € 430 en € 850
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Haren Gn

Prestaties makelaars in Haren Gn afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 166
 • Maximale afstand van Haren Gn 30KM

Aantal taxateurs actief in Haren Gn

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Haren Gn wanneer zij binnen 30KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 166 taxateurs zijn in de regio van Haren Gn wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Haren Gn

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Haren Gn zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 430, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 850 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Haren Gn gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Haren Gn

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Haren Gn een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 30 gevestigd zijn. Voor in Haren Gn komen er 166 in aanmerking om woningen in Haren Gn te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 311.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 355.000
Stijging WOZ
14%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Groningen is het afgelopen jaar met 14% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Haren Gn wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Haren Gn

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Haren Gn is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Haren Gn? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Haren Gn. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Haren Gn beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Haren Gn

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Haren Gn

In Haren Gn is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Haren Gn. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Haren Gn kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Haren Gn. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Haren Gn en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Haren Gn

Hoeveel taxateurs zijn er in Haren Gn gevestigd?

+

In Haren Gn zijn er 166 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Haren Gn uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Haren Gn?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Haren Gn liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 430 en € 850.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Haren Gn?

+

In totaal mogen er 166 woningen taxeren in Haren Gn. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Haren Gn?

+

In Haren Gn mogen taxateurs binnen een straal van 30 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.