Taxateurs in Amersfoort

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Amersfoort zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Amersfoort mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Amersfoort:

 • Er zijn 269 taxateurs die mogen taxeren in Amersfoort
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Amersfoort
 • De kosten van een NWWI taxatie in Amersfoort variëren tussen de € 360 en € 720
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Amersfoort

Prestaties makelaars in Amersfoort afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 269
 • Maximale afstand van Amersfoort 20KM

Aantal taxateurs actief in Amersfoort

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Amersfoort wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 269 taxateurs zijn in de regio van Amersfoort wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Amersfoort

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Amersfoort zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 360, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 720 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Amersfoort gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Amersfoort

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Amersfoort een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Amersfoort komen er 269 in aanmerking om woningen in Amersfoort te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 367.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 433.000
Stijging WOZ
18%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Amersfoort is het afgelopen jaar met 18% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Amersfoort wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Amersfoort

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Amersfoort is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Amersfoort? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Amersfoort. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Amersfoort beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Amersfoort

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Amersfoort

In Amersfoort is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Amersfoort. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Amersfoort kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Amersfoort. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Amersfoort en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Amersfoort

Hoeveel taxateurs zijn er in Amersfoort gevestigd?

+

In Amersfoort zijn er 269 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Amersfoort uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Amersfoort?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Amersfoort liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 360 en € 720.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Amersfoort?

+

In totaal mogen er 269 woningen taxeren in Amersfoort. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Amersfoort?

+

In Amersfoort mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.