💡 De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 2 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week

Taxateur Rotterdam

Door de stijgende prijzen in de woningmarkt kan de waarde van je huis in een korte tijd veel verschillen. Om de waarde van je huis te laten bepalen Daarom is het goed om voor de aankoop van je woning in Rotterdam een taxateur de waarde van je woning te laten bepalen. Wat een taxatie precies inhoudt, hoe het taxatierapport er uit ziet en de vergelijking van taxateurs in Rotterdam lees je hieronder.

Waarom een taxatie in Rotterdam?

De meest voor de hand liggende reden om een taxatie te laten uitvoeren in Rotterdam is als je een huis in Rotterdam wil aankopen. Hiervoor is het belangrijk om de exacte waarde van je huis te laten bepalen door een onafhankelijke partij. Een taxatierapport, dat volgt uit een taxatie, is vaak ook nodig voor een hypotheekverstrekker of de bank.

Een veel voorkomende misvatting is het verschil met een waardebepaling. Wanneer je je huis in Rotterdam wilt verkopen laat je een (gratis)  waardebepaling uitvoeren door je makelaar. De makelaar geeft hiermee een indicatie wat de woning ongeveer oplevert. Dit is vaak ook een misvatting tussen de waardebepaling en taxatie. 

Andere redenen voor het laten uitvoeren van een taxatie kunnen zijn:

Rentewijziging

Als de waarde van je woning in Rotterdam dusdanig stijgt, is het vaak mogelijk om de rente van je hypotheek te verlagen. Als na het uitvoeren van een taxatie blijkt dat je woning inderdaad in waarde gestegen is, neemt de risicofactor van de hypotheek af waardoor het bedrag van de rente die je over de hypotheek betaalt omlaag kan. 

Veranderen hypotheek 

Het kan voorkomen dat je te hoge kosten hebt bij je huidige hypotheekverstrekker of dat je een betere hypotheek elders kan afsluiten. In beide gevallen kan je overstappen op een nieuwe hypotheekverstrekker. Indien je wil overstappen, is er een nieuw taxatierapport van je woning in Rotterdam nodig. 

Verbouwing 

Als je een woning in Rotterdam wil gaan verbouwen omdat je in een oude woning woont of bijvoorbeeld een nieuwe indeling wil, kan je ervoor kiezen om je woning te verbouwen. De verbouwing van een woning kan een grote impact hebben op de waarde van je huis en zelfs kan toenemen. Daarom is het goed om na een verbouwing een nieuwe taxatie te laten uitvoeren. 

Verduurzamen 

Op het moment dat de kosten voor gas, water en licht toenemen, kan het helpen om je huis te verduurzamen en hiermee je vaste lasten te verminderen. Ook hiervoor kan je een taxatie laten uitvoeren. Zo krijg je een beter inzicht in de mogelijke aanpassingen die je kan laten doen, wat hiervoor de kosten zijn en hoeveel en op welke termijn het iets oplevert. Als je al bezig bent geweest met het verduurzamen van je woning, kan dit een positief effect hebben op de waarde van je woning. Dit kan worden vastgelegd tijdens een taxatie. Verduurzaming van je woning wordt, vaak onder bepaalde voorwaarden, meegenomen in de berekeningen van je hypotheek. 

Taxateur Rotterdam

Taxatierapport NWWI

Het is belangrijk dat het taxatierapport aan de eisen en richtlijnen van het NWWI voldoet. het NWWI is een validatie-instituut dat taxaties valideert . Het kan zijn dat je hypotheekverstrekker een validatie van het NWWI vereisen wanneer je je woning in Rotterdam laat taxeren. Zeker als je een starter bent en een NHG (Nationale Hypotheek Garantie) wil aanvragen, is het belangrijk dat je zeker weet dat het rapport van de taxatie gevalideerd wordt door het NWWI. Bij HuisAssist werken we altijd met taxateurs die een NWWI gevalideerd rapport aanleveren. 

Taxatie kosten

Doordat elke taxateur zijn eigen kosten mag bepalen, kunnen de kosten voor een taxatie in Rotterdam erg uiteenlopen. De kosten kunnen variëren van 550 euro tot 900 euro.  Voordat je naar een taxateur stapt is het daarom handig om eerst een aantal taxateurs te vergelijken en om een offerte voor een mogelijke taxatie aan te vragen. 

Een taxateur kan werken op basis van een vergoeding gebaseerd op de waarde van je huis of gebruik maken van een vast tarief dat gebaseerd is op het type woning en de grootte ervan. In beide gevallen worden er kosten in rekening gebracht voor de administratie en registratie van de taxatie. Een voordeel van een vast tarief is dat je van te voren weet waar je aan toe bent en zitten alle kosten inbegrepen in de prijs. Wanneer de kosten van een taxatie gebaseerd zijn op de waarde van een woning, wordt er een percentage van de taxatiewaarde genomen en in rekening gebracht.

Taxateurs in Rotterdam vergelijken

Wanneer je een taxateur wil inschakelen voor de taxatie van een woning in Rotterdam, is het een vereiste dat de taxateur zich binnen een straal van 10 kilometer van de woning en het taxatiekantoor bevindt. HuisAssist kan je helpen om taxateurs in regio Rotterdam te vergelijken, zodat jij zeker weet dat jouw taxateur hier binnen valt en heb je een duidelijk overzicht van de verschillende mogelijkheden. Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan zodat HuisAssist je kan helpen bij het vinden van een geschikte taxateur. 

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Selecteer je voorkeuren

Ontvang de beste deal per mail

De taxateur neemt contact op


Vul je gegevens in

 


Ontvang de beste deal per mail

 


De taxateur neemt contact op

 

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

BLOG

NWWI taxatie

Taxateur
Er komt veel kijken bij het kopen van een huis. Er moet gepraat worden met verschillende partijen en gebruik worden gemaakt met verschillende diensten. Voor het aanvragen van uw hypotheek…
Lees verder

Wat is het NWWI?

Huis kopen tips, Taxateur
NWWI staat voor het Nederlands Woning Waarde Instituut. Ze controleren of taxaties uitgevoerd worden met de geldende richtlijnen. Doordat er controle is over de samenstelling van zo’n taxatierapport is het…
Lees verder