💡 De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 2 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week

Taxateur Den Haag

Een taxatie van je (toekomstige) woning in Den Haag uitvoeren kan veel voordelen met zich meebrengen. In een grote stad als Den Haag stijgt je woningwaarde snel, wat je rente weer omlaag kan gooien. Een taxatie kan er dus toe leiden dat je veel geld bespaart, maar er zijn ook andere situaties waarin een taxatie handig kan zijn. Wij hebben alles over taxateurs in Den Haag op een rijtje gezet.

Waarom een taxatie laten uitvoeren?

Wanneer je wilt weten wat je huis in Den Haag waard is voer je een taxatie uit. Er komt een expert langs die alle punten van het huis naloopt, kadasterdata bekijkt en rekening houdt met de woningmarkt op dat moment.

Als alle punten afgegaan zijn wordt er een taxatierapport opgesteld wat gecontroleerd wordt door een erkend validatiesysteem van het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Als je een hypotheek aanvraagt bij de bank bijvoorbeeld is het vaak een vereiste dat het taxatierapport NWWI gevalideerd is vóór de bank instemt met het verstrekken van de hypotheek.

Taxateur en woning

Hierboven hebben we al kort benoemd dat een taxatierapport NWWI gevalideerd moet zijn, ook voor woningen in Den Haag, althans dat is vaak een vereiste. Het is de taak van het Nederlands Woning Waarde Instituut om te controleren of de taxateur alles volgens de regels gedaan heeft.

Het is van belang om te kijken of er geen sprake is van belangenverstrengeling. Soms willen mensen namelijk een hogere taxatiewaarde zodat ze een hogere hypotheek kunnen krijgen, maar dat mag niet. Het NWWI heeft strenge kwaliteitseisen en als er geknoeid wordt met die eisen kan de taxateur een flinke boete krijgen. Zorg er dus voor dat je altijd een NWWI gevalideerd taxatierapport krijgen.

Ben jij een starter in Den Haag en neem je een NHG-hypotheek? Dan is het altijd verplicht om een NWWI gevalideerd taxatierapport aan te kunnen tonen.

Wat kost een taxatie in Den Haag?

Een taxateur in een stad als Den Haag kan wel een hoger uitvallen dan je gedacht had. Het is namelijk zo dat de prijzen in de grotere steden sowieso al wat hoger liggen dan in de rest van het land.

Een taxateur mag zijn eigen tarief bepalen en daarom kunnen de prijzen erg uiteen lopen. Daarnaast hebben taxateurs in Den Haag een werkgebied wat niet groter mag zijn dan 20 kilometer (gemeten vanaf het kantoor tot aan het te taxeren object). Hierdoor ben je ook nog eens afhankelijk van een beperkt aanbod.

De prijzen voor een taxatie in Den Haag lopen uiteen van € 595,- naar € 840,-. Zorg er dus voor dat je goed vergelijkt voor je een keuze maakt!

In welke situatie is een taxatie handig?

Voor sommige mensen is het onduidelijk wanneer je een woning in Den Haag zou moeten laten taxeren. Een taxatie kan altijd uitgevoerd worden, wat voor verschillende redenen handig kan zijn. Sommige taxaties moeten door het NWWI gevalideerd zijn, en in sommige gevallen hoeft dat niet. We zetten een paar voorbeelden voor je op een rijtje.

Situaties voor een NWWI gevalideerd taxatierapport:

  • Ga je een woning in Den Haag kopen? Dan moet je een taxatie uitvoeren die NWWI gevalideerd is. Al helemaal als je starter bent. De bank wil namelijk gegarandeerd krijgen dat het hypotheekbedrag overeenkomt met de waarde van de woning.

 

  • Is de waarde van je woning in Den Haag gestegen? Dan kan het zomaar zo zijn dat je rente omlaag kunnen. Doordat de waarde van de woning is gestegen, is het risico voor de hypotheekverstrekker verminderd waardoor je rente omlaag kunnen. Laat je woning in Den Haag dus taxeren (NWWI gevalideerd) als je denkt dat hij gestegen is in waarde.

 

  • Overstappen naar een andere hypotheekverstrekker? Dit kun je doen als je voordeliger uit kan zijn bij een andere hypotheekverstrekker. Wel moet je dus eerst een NWWI gevalideerd rapport kunnen laten zien van je woning in Den Haag.

 

Voorbeeldsituaties voor een taxatie (zonder NWWI plicht):

 

  • Je woning in Den Haag verkopen? Dan kan je de woning laten taxeren om een goeie indicatie te krijgen van de waarde. Aan het einde van de dag bepaal je zelf of je het eens bent met de taxatiewaarde en wat je uiteindelijke verkoopprijs zal worden. In de wat grotere steden zoals Den Haag stijgen de prijzen het hardst en kan dit dus handig zijn.

 

  • Ben je het niet eens met je WOZ-waarde van je woning in Den Haag? Dan kan je hier tegenin gaan bij de gemeente. Je moet dan je bezwaar binnen 6 weken na de WOZ-beschikking indienen bij de gemeente Den Haag met het taxatierapport als onderbouwing van je bezwaar.

Vergelijken taxateurs in Den Haag

Wil je graag een taxatie laten uitvoeren in Den Haag maar twijfel je waar je het beste terecht kan? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend bij HuisAssist. Zo weet je precies wat de tarieven zijn zonder onverwachte kosten, welke taxateurs het zijn en wat je kan verwachten van ze.

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Selecteer je voorkeuren

Ontvang de beste deal per mail

De taxateur neemt contact op


Vul je gegevens in

 


Ontvang de beste deal per mail

 


De taxateur neemt contact op

 

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

BLOG

NWWI taxatie

Taxateur
Er komt veel kijken bij het kopen van een huis. Er moet gepraat worden met verschillende partijen en gebruik worden gemaakt met verschillende diensten. Voor het aanvragen van uw hypotheek…
Lees verder

Wat is het NWWI?

Huis kopen tips, Taxateur
NWWI staat voor het Nederlands Woning Waarde Instituut. Ze controleren of taxaties uitgevoerd worden met de geldende richtlijnen. Doordat er controle is over de samenstelling van zo’n taxatierapport is het…
Lees verder