⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 3 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
NVM taxaties
Vastgoedcert. logo
NNWI logo
VBO Makelaar logo

Taxateur Amersfoort

Een taxateur in Amersfoort zoeken lijkt makkelijker, dan het in werkelijkheid is. Er zijn momenteel veel punten waar je rekening mee moet houden, bij de keuze voor een lokale taxateur. Daarnaast moeten taxateur aan bepaald vereisten voldoen om een taxatie in Amersfoort te mogen uitvoeren, er veel verschillende situaties waarin een taxateur voordeel met zich mee kan brengen.  Hieronder staat alles wat je moet weten als je een taxateur in Amersfoort zoekt.

Taxatie in Amersfoort

Een taxatie in Amersfoort zorgt ervoor dat jij de exacte waarde van een woning weet. Een lokale taxateur uit Amersfoort komt langs om de woning van top tot teen te bekijken. De expert neemt allerlei soorten apparatuur mee en gaat zo alle punten af om een indicatie te kunnen geven van de waarde van de woning. Naast de staat van de woning kijkt de taxateur ook naar kadasterdata en houdt rekening met de woningmarkt.

Aan het einde van je taxatie in Amersfoort stelt de expert een taxatierapport op. Hierin staat haarfijn uitgelegd wat de waarde van de woning is en wordt ook duidelijk gemaakt waarom die waarde geconstateerd is. Middels dit taxatierapport kan je aan je hypotheekverstrekker tonen dat je nieuwe woning in Amersfoort aan een bepaalde waarde voldoet.

Straat Amersfoort

NWWI gevalideerd taxatierapport

Als je een taxateur in Amersfoort zoekt zorg er dan wel voor dat hij volgens het NWWI validatiesysteem erkend is. Dit staat voor het Nederlands Woning Waarde Instituut en zij stellen bepaalde eisen aan een taxatierapport waaraan voldaan moet worden. Bijna altijd wordt het vereist door de hypotheekverstrekker dat het taxatierapport NWWI gevalideerd is. Zo weten ze zeker dat het betrouwbaar is.

Je taxateur uit Amersfoort moet dus gevalideerd zijn bij het NWWI, let daar goed op. Na het opstellen van het taxatierapport gaat het NWWI het rapport controleren op een aantal strenge kwaliteitseisen. Het belangrijkste waarop gelet wordt is of er geen sprake is van belangenverstrengeling. Sommige mensen willen dat de taxatiewaarde hoger uitvalt zodat ze een hogere hypotheek kunnen krijgen, dit mag niet.

Ben jij een starter in Amersfoort en koop je een huis met een NHG-hypotheek? Dan moet je taxateur in Amersfoort erkend zijn door het NWWI. Ben je geen starter in Amersfoort? Zorg er dan voor de zekerheid ook voor dat je taxateur in Amersfoort erkend is door het NWWI.

> Lees meer over het NWWI taxatierapport

Wat kost een taxateur in Amersfoort?

Over wat een taxateur in Amersfoort kost is weinig concreets te zeggen. Elke taxateur in Amersfoort hanteert zijn eigen tarieven en die kunnen hoog of laag zijn, het ligt er aan hoe goed je zoekt. Daarnaast hebben taxateurs in Amersfoort een werkgebied dat niet langer reikt dan 20 kilometer tussen het te taxeren object en zijn kantoor in een rechte lijn. Hierdoor heb je dus ook nog te maken met een beperkt aanbod.

De bedragen kunnen variëren tussen de € 500 en de € 900. Dit verschilt ook per periode dus vergelijk goed voor de actuele offertes.
> Lees hier meer over de kosten van een taxateur

Wanneer een taxatie doen?

Het is ook handig om te weten wanneer je de taxateur in Amersfoort langs laat komen. In principe kan je een taxatie laten doen wanneer je dat wilt en is het voor verschillende redenen handig. We hebben hieronder verschillende situaties voor je geschetst. Zo weet je precies of je wel of niet een taxateur nodig hebt voor je woning in Amersfoort.

Bij het kopen van een huis

In het geval dat je een woning gaat kopen moet je een NWWI gevalideerd taxatierapport aan de hypotheekverstrekker kunnen laten zien. De taxateur in Amersfoort komt langs om de taxatie uit te voeren. Hierna kan je door naar de notaris.

Woningwaarde gestegen?

Iedereen bepaalt een bepaalde rente over zijn hypotheek. De hoogte van deze rente wordt beïnvloedt door meerdere factoren waaronder het risico van de hypotheekverstrekker. Is je woning in waarde gestegen? Dan kan je een taxateur in Amersfoort inschakelen om en taxatierapport op te stellen. Als hieruit blijkt dat de woning inderdaad is gestegen in waarde? Dan wordt het risico voor de hypotheekverstrekker lager en zullen je rente ook omlaag gegooid kunnen worden waardoor je maandelijks minder kwijt bent.

Overstappen hypotheekverstrekker

Hierboven hebben we het gehad over je hypotheekrente. Bij elke hypotheekverstrekker zal je rente anders zijn. Is je rente lager bij een andere hypotheekverstrekker? Dan kan het voordelig zijn om over te stappen. Om die overstap te kunnen maken zal je eerst een taxateur uit Amersfoort nodig hebben voor het taxatierapport. Houd er wel rekening mee dat je dan te maken krijgt met royementskosten vanuit je vorige hypotheekverstrekker.

Bij het verkopen van je huis

Een taxateur uit Amersfoort kan je natuurlijk ook helpen bij de verkoop van je woning. Heb je bijvoorbeeld geen idee wat je kan vragen voor je woning? Dan kan je aan de hand van een taxatierapport ook tot een verkoopbedrag komen. Het is verder aan jezelf wat je met het bedrag wat uit de taxatie komt doet. Wel kan het een steun in de rug zijn bij eventuele onderhandelingen met de potentiële koper.

Oneens met WOZ-waarde door de gemeente

De taxateur uit Amersfoort kan je ook helpen in het geval er een te lage WOZ-waarde is geconstateerd. Ieder jaar wordt je WOZ-waarde geconstateerd door de gemeente. Over dit bedrag betaal je een bepaald percentage. Hoe hoger de WOZ-waarde, hoe hoger het bedrag zal zijn dat je hiervoor betaalt. Vind je dat de geconstateerde WOZ-waarde dus te hoog uitgevallen is? Schakel dan een taxateur in Amersfoort in om tegen deze geconstateerd waarde in te gaan. Het taxatierapport zal de gemeente eerder overtuigen om een wijziging door te voeren.

Taxateurs vergelijken in Amersfoort

Bij de keuze voor een taxateur in Amersfoort, is het raadzaam om taxateurs te vergelijken in Amersfoort. Er zijn honderden taxateurs, die allemaal een ander tarief rekenen tegenover ander voorwaarden. Hierom kan het makkelijk zijn om gratis en vrijblijvend taxateurs te vergelijken via HuisAssist. HuisAssist vergelijkt alle taxateurs in Amersfoort. Je krijgt snel en gemakkelijk drie mogelijke opties, met gelijk daarbij het tarief!

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Voorkeuren van de makelaar

Selecteer je voorkeuren

Kies de beste makelaar

Ontvang de beste deal per mail

Makelaar contact

De taxateur neemt contact op

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Nederlands Woning Waarde Instituut

De NWWI is de Nederlands Woning Waarde Istituut. Het NWWI keurt alle taxatierapporten en ziet erop toe dat deze taxaties volgens de richtlijnen worden opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen kunnen voldoen mogen zich aanmelden bij het NWWI. Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist. Let hier dus goed op!

Bij HuisAssist voldoen alle aangesloten taxateurs aan de richtlijnen van het NWWI.

> Lees hier meer over NWWI

Een taxatie laten uitvoeren en valideren door het NWWI is verplicht om een hypotheekaanvraag te doen bij geldverstrekkers zoals banken. Alleen in uitzonderlijke situaties is een taxatie niet nodig, zoals wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek afsluit die veel lager is dan de WOZ-waarde van je huis. Wij raden aan om de woning altijd te laten taxeren.

Meer redenen waarom je een woning kunt laten taxeren? Lees hier verder.

Een taxatie kost meestal tussen de € 450 en € 950, dit is afhankelijk van de regio. Sinds eind 2021 zijn de regels omtrent de woningtaxatie een stuk strenger. Hierdoor moet de taxateur meer werk leveren voor een taxatie. Dit is de reden waarom de taxaties afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden!

Wil je meer weten over hoe de kosten tot stand komen? Lees hier verder.

Ja, de taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar

De keuze voor een taxateur is erg belangrijk. Een taxatiebureau met lokale kennis en ervaring wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is ook van belang om te onthouden dat jouw aankoopmakelaar niet je taxateur mag zijn.

De afstand tussen de woning en de taxateur is van groot belang. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in een regio, mag het kantoor van de taxateur maximaal 10 tot 30 kilometer van de betreffende woning afliggen.

> Benieuwd hoe je een taxateur kiest? Ontdek het hier

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of taxateurs? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG

Taxateur voert taxatie uit

Wat is een taxatierapport?

Taxateur
Een taxatierapport is het rapport dat een taxateur opstelt nadat deze taxateur de woning heeft bezocht en beoordeelt. In het taxatierapport staat de waarde van de woning beschreven. In de…
Lees verder