⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Vergelijking van alle keurders in de buurt
Ontvang vrijblijvend de beste opties incl. prijs
Gratis telefonisch advies voor de beste keuze
Kies de goedkoopste zonder bijkomende kosten
0 x
passende keurders in je mail
0 %
van de afspraken binnen 3 uur gemaakt
0 +
nieuwe keuringen in de afgelopen week

Bouwkundige keuring Haarlem

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring in Haarlem heb je in de meeste gevallen nodig als je een huis gaat kopen. Bij een bouwkundige keuring, ook wel bouwtechnische keuring, komt er een expert langs om de technische staat van de woning te analyseren. Na de analyse zal hij een rapport opstellen waarin staat wat in een goede/slechte staat is, de ernst van de staat en vóór wanneer dit aangepakt moet worden.

Sommige mensen verwarren een bouwkundig rapport met een taxatie. Bij een taxatie wordt het huis ook gecontroleerd op vaste controlepunten maar lang niet zo uitgebreid en grondig. Een taxateur gaat bijvoorbeeld niet de kruipruimtes bekijken waaruit kan blijken dat je scheuren in je fundering hebt. Een bouwkundige keuring in Haarlem is dus zeker aan te raden als je het historische verleden bekijkt waarbij er regelmatig sprake is van bouwkundige mankementen.

Kerk Haarlem

Wanneer doe je een bouwkundige keuring

Je hebt een bouwkundige keuring in Haarlem nodig omdat je (waarschijnlijk) een woning wilt aankopen. Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat het geen miskoop is. Vandaar dat de bouwkundige keuring eigenlijk één van de belangrijkste stappen is in het gehele koopproces. Maar wanneer doe je deze keuring?

Goedkoop is duurkoop dus schroom niet om een expert langs te laten komen zodat je er zeker van kan zijn dat jouw toekomstige huis in goede staat is. Omdat sommige mensen al gauw verliefd worden op hun potentiële woning en niet naar de eventuele mankementen willen kijken, vergeten mensen deze stap vaak. Het is dus verstandig en gebruikelijk om de keuring vóór de aankoop van de woning te doen. Bovendien, als je een bouwkundige rapport ontvangt vóór je getekend hebt, heb je een betere onderhandelingspositie in het geval van gebreken.

Maar mocht je het toch op een ander moment willen doen kan dit ook. Dit is volledig aan jou. Je kunt het doen vóór je de koopovereenkomst tekent met het risico dat iemand je straks voor is.

Je kunt het ook doen na het ondertekenen van de koopovereenkomst. Hierna volgen namelijk 3 wettelijke bedenkdagen waarin je kosteloos kan afzien van de koop.

Maandag tekenen? Donderdag verloopt de bedenktijd.

Woensdag tekenen? Maandag verloopt de bedenktijd.

Conclusie:

Je ziet dat als je woensdag de koopovereenkomst tekent dat je uitkomt op Maandag. Dat komt dus omdat Zaterdag en Zondag niet meetellen als bedenkdagen. Je hebt dus in praktijk 2 extra bedenkdagen. Zo heb je net wat meer tijd.

Gaat het qua tijd niet lukken om binnen die 3 dagen een bouwkundige keuring te regelen? Zorg er dan voor dat je de koopovereenkomst tekent onder voorbehoud van de bouwkundige keuring. Hierbij kan je afzien van de koop binnen 17 dagen mocht de aangetroffen schade hoger zijn dan €6000.

Opleveringskeuring bij nieuwbouw woning

Wil je een bouwkundige keuring uitvoeren voor nieuwbouw in Haarlem dan heet dat anders. Dan spreek je namelijk over een opleveringskeuring.

In het geval van een opleveringskeuring komt er een expert langs waarbij hij samen met de aannemer en de koper het huis na gaat lopen waarbij er aan de hand van een proces verbaal de gebreken worden vermeld.

Het is de taak van de aannemer om zo snel mogelijk de gebreken op te lossen. In het geval dat er grote fouten zijn gemaakt heeft hij meestal 2-3 weken de tijd om dit op te lossen. Ook in Haarlem komen er nieuwe woningen bij, zo ook nieuwbouw. Naast de bouwkundige keuringen in Haarlem neemt het aantal opleveringskeuringen ook toe.

Controlepunten bij een bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring in Haarlem is bijna altijd hetzelfde als een bouwkundige keuring op een andere plek in Nederland. Het verschilt natuurlijk per keurder wat voor materiaal hij bij zich heeft en wanneer hij tijd heeft maar de controlepunten blijven hetzelfde. Hieronder hebben we een paar voorbeelden van wat er gecontroleerd wordt:

Controle op: Waar wordt naar gekeken:
Leidingwerk Water- en gasleidingen
Elektrische installaties Eventuele visuele gebreken
Fundering Verschillen in hoogte

Eventuele scheuren

Kruipruimte onder funderingslaag

Dak installatie Isolatie dak

Goot

Schoorsteen

Dakpannen

Vocht Plafondvocht

Vloer

Muren

Cv-installatie Eventuele visuele gebreken
Overig Staat van de deuren, ramen en kozijnen

Wat kost een bouwkundige keuring in Haarlem?

De kosten van een bouwkundige keuring in Haarlem liggen meestal tussen de €320,- en de €420,-. De partijen bepalen zelf hun prijs, die variëren dus. Daarnaast moet je ook nog rekening houden met het oppervlak van de woning zelf. Een bouwkundige keuring in Haarlem voor een klein appartementje kost natuurlijk minder dan een groot vrijstaand huis.

De kosten die je maakt voor een bouwkundige keuring zijn gebaseerd op een rapport die meestal binnen 4  werkdagen opgesteld is. Heb je woning in Haarlem gevonden en je wilt een spoedrapport? Dan kost dit je zo’n €100,- extra en dan ontvang je hem binnen 24 uur na je afspraak.

Bouwkundige keurders vergelijken?

Nu je iets meer weet over bouwkundige keuringen in Haarlem hopen wij dat je voor jezelf een beslissing kunt maken over of je dit wel nodig hebt. Ben je benieuwd naar de actuele kosten van zo’n bouwkundige keuring in Haarlem?

Vergelijk dan bouwkundige keurders met onze gratis en vrijblijvende rapporten.

Hoe vind ik een bouwkundige keuring?

Icoon bouwkundig keurder zoeken
Opties Bouwkundige keuring
Icoon bouwkundige keuring

Vul je gegevens in

Kies een bouwkundige keuring naar wens

Maak gemakkelijk een afspraak

Waarom een bouwkundige keuring via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de aankoop.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Bespaar direct 50 euro op een keuring.

Betrouwbare Keuringen

Betrouwbare en gecertificeerde keurders zoals Perfectkeur.

Direct een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak.

Bouwkundige keuring icoon

Keuring op maat

Breed aanbod van bouwkundige keuringen.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Het vinden van een goede bouwtechnische keurder voor een goede prijs kan een flinke zoektocht zijn. De prijzen van een bouwtechnisch rapport variëren tussen de € 330 en € 425. Dit hangt af van de locatie, de keurder en type bouwtechnische keuring.

Wil je meer weten over hoe deze kosten tot stand komen? Check onze blog.

Een bouwkundige keuring kan je veel gedoe en kosten besparen. Door een bouwkundig expert de woning te laten inspecteren, kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Bovendien kan het bouwkundige rapport meegenomen worden in de onderhandelingen als blijkt dat er bijvoorbeeld grote gebreken zijn. Een bouwkundige keuring kan je dus geld besparen!

Het is normaal dat de bouwkundige keuring plaatsvindt zodra de voorlopige koopovereenkomst is ondertekend. Het kan natuurlijk ook eerder gedaan worden. Wees er wel zeker van dat de koop nog niet is afgerond. Op dat moment heb je de informatie te laat en kun je dit niet meer meenemen in de onderhandelingen.

Dat ligt natuurlijk aan de grootte en eigenschappen van de woning, maar meestal duurt de keuring niet langer dan 2 uur.

Assistentie van A tot Z

HuisAssist staat in het hele traject van een nieuw huis gratis voor je klaar. Dus zowel tijdens de aankoop als de verhuizing. Wij voorzien je van advies gedurende het hele traject en verwijzen je door naar de juiste specialisten. Of je nou een aankoopmakelaar nodig hebt of de beste deal voor een klusjesman. Kortom, wij kunnen je met alles helpen.

Altijd de beste deal

HuisAssist vergelijkt op basis van je voorkeuren honderden specialisten, zo hebben wij voor iedereen een passende oplossing. Voor jou zoeken wij altijd de beste deal, zodat je nooit te veel betaalt. 

Wil je liever bij één stap of dienst geholpen worden? Dat is ook geen probleem, wij helpen je graag verder.

Nee, er zijn geen verplichtingen. Ook als je alleen advies wilt ontvangen helpen wij je graag. Dus iedere mail die je ontvangt, is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je echter geen gebruik maken van onze deals of specialisten? Geen probleem, jij bepaalt!

BLOG