⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Gratis telefonisch advies
Kom snel in contact
KNB aangesloten notarissen
Alle prijzen incl. bijkomende kosten
0 x
passende notarissen in je mail
0
besparen op een notaris afspraak
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week
KNB notarissen
Alleen KNB notarissen
0 x
passende notarissen in je mail
0
besparen op een notaris afspraak
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week
KNB notarissen
Alleen KNB notarissen

Notaris in Rotterdam

Sta jij op het punt om een woning in Rotterdam te kopen? Doordat de meeste woningen worden verkocht onder ‘kosten koper’, zijn de kosten van een notaris vaak voor de rekening van de koper. De kosten voor een notaris in Rotterdam kunnen verschillen doordat notariskantoren hierin vrij zijn. Voordat je contact legt met een notaris in Rotterdam is het dus handig om er een aantal te vergelijken en eventueel een offerte aan te vragen.

Kosten van een notaris in Rotterdam

Wanneer je een huis in Rotterdam gaat kopen en een notaris inschakelt, zijn de bijbehorende notariskosten afhankelijk van de taken. Een notaris kan namelijk verschillende taken op zich nemen zoals het opstellen van de volgende twee akten: een hypotheekakte en een leveringsakte. Een hypotheekakte legt alle verplichtingen vast die komen kijken bij de hypotheek van de woning. Een leveringsakte legt de overdracht van de woning vast en zet de woning op jouw naam. 

De kosten voor een notaris in Rotterdam voor het opstellen van een hypotheekakte en een leveringsakte liggen tussen de 1.200 en 2.000 euro. Om kosten te besparen is het handig om verschillende notarissen in Rotterdam te vergelijken.

> Lees hier meer over de notaris en wat de notaris doet wanneer je een huis koopt

Rotterdam uitzicht

Notarissen vergelijken

Verder op deze pagina vind je de top-10 notariskantoren in Rotterdam. De bijbehorende kosten zijn per notaris te op te vragen. Zo heb je een duidelijk beeld van de kwaliteit en de kosten van een notaris in Rotterdam. HuisAssist maakt hiermee het vergelijken en uitzoeken van een notaris voor je nieuwe woning in Rotterdam een stuk gemakkelijker.

Bij het vergelijken van verschillende notarissen is het van belang dat je de notarissen vergelijkt op basis van de diensten die de notaris uitvoert. Hierbij gaat het erom met wie je contact hebt, hoe het contact verloopt en op welke termijn je een afspraak kan maken. Wanneer je haast hebt om een afspraak te maken met een notaris is het niet aan te raden om online een afspraak in te plannen. In dit geval kun je HuisAssist contacten, waarbij er direct een vergelijking gemaakt zal worden van de notarissen in de buurt. Daarbij zal HuisAssist ervoor zorgen dat je op de gewenste termijn terecht kunt bij de notaris.

> Lees hier meer wat de taken van een notaris zijn en wat diegene voor je kan betekenen

Top 10 notarissen Rotterdam

Onderstaand is een top 10 van notariskantoren in Rotterdam gegeven. Hierdoor heb je een goed overzicht van het aanbod en kan je wat meer informatie met betrekking tot de kosten en de kantoren vinden.

WESTPORT Notarissen

1. Westport Notarissen

Westport Notarissen
Het professionele en gastvrije Wesport Notarissen, is een groot allround kantoor waardoor het over meerdere specialisme beschikt.

Weena 592, 3012 CN Rotterdam
Beurs Notarissen

2. Beurs Notaris

Met twee vestigingen is Beurs Notaris een van de grotere notariskantoren in Rotterdam. Door het brede aanbod aan specialisme, waaronder woningen, is het een erg toegankelijk kantoor.

Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam
Randemie en Verstoep Notarissen logo

3. De Randamie & Verstoep notarissen

De Randamie & Verstoep is beschikbaar voor zowel particulieren als voor bedrijven. Doordat het bedrijf in 1979 is opgericht, is het een erg ervaren notaris kantoor.

Posthoornstraat 13-15, 3011 WD Rotterdam
Rox-Legal Notarissen

4. RoX legal

RoX legal is een notariskantoor dat oplossingsgericht en zorgvuldig te werk gaat. Door de grote van het kantoor zijn, is er een breed aanbod aan notariële diensten waaronder registergoederen en commercieel vastgoed.

Weena 220, 3012 NJ Rotterdam
Van der Stap Notarissen

5. Van der Stap Notarissen

Van der Stap notarissen is een professioneel kantoor dat gespecialiseerd is in vastgoed en bedrijfs notariaat.

Weena 690, 3012 CN Rotterdam
Nouwen Notarissen

6. Nouwen Notarissen

Nouwen notarissen focust op servicegerichtheid en vriendelijkheid. Hiervoor hanteren ze een persoonlijke aanpak. Voor notariële adviezen voor zowel particulieren als voor ondernemingen.

Argonautenweg 17-B, 3054 RP Rotterdam
VAD Notarissen

7. VAD Notarissen

VAD notarissen is gespecialiseerd in vastgoedrecht, vennootschapsrecht en familierechtelijk. Hiermee zijn zij expert op het gebied van o.a. het opstellen van een hypotheekakte en een leveringsakte.

Lichtenauerlaan 102, 3062 ME Rotterdam
Ploum Notarissen

8. Ploum

Ploum is een groot advocatenbureau en biedt juridisch advies op meerdere vlakken. Hieronder vallen notariële diensten gespecialiseerd op het gebied van commercieel vastgoed als op het gebied van particulier vastgoed.

Blaak 28, 3011 TA Rotterdam
010 Notarissen

9. 010 Notaris

010 Notaris is een toegankelijk notariskantoor gelegen in het centrum van Rotterdam. Het kantoor beschikt over veel kennis op het gebied van woningaankoop.

Hoofdweg 236, 3067 GJ Rotterdam
MAES notarissen

10. MAES Notarissen

MAES notarissen is opgericht in 1992 en heeft daardoor veel ervaring. Het kantoor richt zich op ​ personen- en familierecht, ondernemingsrecht en vastgoed in regio Rotterdam en Den Haag.

Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam

Hoe vind ik een notaris?

Voorkeuren van de makelaar
Makelaar keuze
Kies de beste makelaar
Makelaar contact

Vul je gegevens in

Ontvang de drie notarissen per mail

Jij kiest de juiste notaris

Notaris neemt contact op

[masterslider id=”10″]

Waarom een notaris via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de koopovereenkomst en overdracht.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een notaris.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar betrouwbare notarissen.

Onafhankelijk

Er zijn geen notarissen die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Ja, de notaris zorgt naast het in orde maken van de benodigde akten voor juridisch advies. De notaris helpt mensen bij het aan- en verkopen van een huis om de afspraken rechtsgeldig en bindend te maken. Dit geldt niet alleen voor de koop- en leveringsakte, denk bijvoorbeeld ook aan een samenlevingscontract.

Ja, de leveringsakte en de hypotheekakte zijn allebei verplicht en worden allebei opgesteld door een notaris. Er is geen andere mogelijkheid om de aankoop bindend te maken.

De prijs van een notaris is erg afhankelijk van welke aktes er opgemaakt moeten worden. De kosten van een hypotheekakte liggen tussen de € 600 en € 1.100.  Bij een hypotheek- en leveringsakte liggen de prijzen van de notaris tussen de € 1.300 en € 2.100.

Er zijn verschillende manieren hoe notariskantoren werken. De prijs van diverse notariskantoren is erg laag, omdat alle aktes via één centraal punt worden opgemaakt. Wanneer je juist meer service verwacht kun je beter een notaris kiezen met wie je direct kunt schakelen. Dit heeft voordelen wanneer je veel verschillende aktes moet laten opmaken. Laat je dus goed informeren met wat voor een notariskantoor je werkt.

Ja, de kosten voor de notaris zijn volledig fiscaal aftrekbaar.

BLOG

Sleuteloverdracht

Wat is een akte van levering

Notaris
Een akte van levering speelt een cruciale rol bij het overdragen van een woning. Deze wettelijke overeenkomst tussen de koper en de verkoper bevat gedetailleerde informatie over de woning en…
Lees verder