⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Gratis telefonisch advies
Kom snel in contact
KNB aangesloten notarissen
Alle prijzen incl. bijkomende kosten
0 x
passende notarissen in je mail
0
besparen op een notaris afspraak
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week
KNB notarissen
Alleen KNB notarissen
0 x
passende notarissen in je mail
0
besparen op een notaris afspraak
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week
KNB notarissen
Alleen KNB notarissen

Notaris in Haarlem

Bij de aankoop van een huis in Haarlem komt veel papierwerk kijken. Een notaris zorgt bij de aankoop van een huis in Haarlem voor het opmaken van alle officiële documenten. Meer over de taken van een notaris, de kosten voor een notaris in Haarlem en de vergelijking van notarissen in Haarlem lees je hieronder.

Taken van een notaris

Bij de aankoop van een woning in Haarlem zal de notaris ervoor zorgen dat alle documentatie in orde is. Het is belangrijk dat deze documenten op de juiste manier worden gedocumenteerd en afgehandeld zodat ze geldig zijn. Hieronder is een overzicht van de documenten die een notaris in orde maakt als je een woning aankoopt.

Hypotheekakte

Als je een hypotheek aanvraag doet voor het kopen van een woning in Haarlem, heb je een notaris nodig om de financiële documenten van de hypotheekverstrekker te verzamelen en deze te gebruiken voor het opstellen van een hypotheekakte. In deze hypotheekakte heeft de notaris de overeenkomst tussen de koper en de hypotheekverstrekker uitgewerkt. De hypotheekakte omvat daarnaast ook het onderpand, de rente van de hypotheek, verschillende methoden om de hypotheek af te lossen, verzekeringen en mogelijk andere voorwaarden. 

Leveringsakte

Een ander woord voor leveringsakte is een transportakte. In deze akte legt de notaris vast wie op welke datum het huis koopt. Deze leveringsakte wordt opgesteld nadat het koopcontract is ondertekend. De notaris neemt in de leveringsakte ook op wie voor welk deel eigenaar wordt van het huis. Dit is alleen het geval indien je met zijn tweeën een huis koopt, heb kan dan zijn dat jullie het huis gelijk verdelen (50/50) of besluiten een andere verdeling aan te nemen. De notaris zorgt dat dit wordt vastgelegd. 

Kadaster inschrijvingen

Als de leveringsakte is ondertekend, zal de notaris de woning en eigenaren van de woning in Haarlem inschrijven in het Kadaster. Hiermee staat zwart- op wit genoteerd wie de (nieuwe) eigenaren zijn van de woning. Voordat de sleutel kan worden overgedragen zal de notaris vastleggen op welke datum dit gaat gebeuren, zo is er een duidelijk moment waarop alle financiële en officiële zaken afgehandeld dienen te zijn. 

> Ontdek hier alle taken van een notaris bij het kopen van een huis

Haarlem straat

Notariskosten in Haarlem

De kosten van een notaris in Haarlem kunnen erg variëren. De kosten dienen betaald te worden door de koper van de woning in Haarlem. De kosten voor een notaris in Haarlem kunnen variëren tussen de €1.000 en €1.500. Door het verschil in kosten is het aan te raden om van te voren een aantal notarissen in Haarlem met elkaar te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent. HuisAssist kan je helpen bij het maken van deze vergelijking, zo heb jij snel en eenvoudig een notaris voor je woning in Haarlem gevonden.

Notaris vergelijken in Haarlem

Hieronder hebben we een top 10 gemaakt van de beste notarissen in Haarlem. Wil je simpelweg de beste deal? Dan is het belangrijk dat je notarissen vergelijkt bij HuisAssist. Vergelijk en zie direct welke notaris in Haarlem de goedkoopste is op dit moment!

> Vergelijk direct notarissen in Haarlem zodat jij de beste notaris voor de beste prijs hebt

Top 10 beste notarissen Haarlem

Hieronder hebben we een lijst gemaakt met de 10 beste notarissen in Haarlem voor jou. De selectie is gebaseerd op basis van de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Haan Hilbers Notarissen

1. De Haan & Hilbers notarissen

De Haan & Hilbers notarissen heeft een kantoor gelegen aan het Kleverpark in Haarlem. Het kantoor helpt je graag op een informele en nuchter manier met notariële zaken.

Kleverparkweg 55, Haarlem
Demenint Kienhuis Notarissen

2. Demenint Kienhuis Notariaat B.V.

Demenint Kienhuis Notariaat B.V. is een zelfstandig en persoonlijke notariskantoor in Haarlem met verschillende specialismen, waaronder vastgoed. Het kantoor is gelegen in het centrum van Haarlem.

Fonteinlaan 5, Haarlem
Scholvink en Jager notarissen

3. Schölvinck & Jager notarissen

Schölvinck & Jager notarissen is een ervaren notaris in Haarlem dat is opgericht in 1892. Het kantoor beschikt over veel kennis, een groot netwerk en hanteert een persoonlijke aanpak.

Kenaupark 26, Haarlem
Hoogesteijn en Potma Notarissen

4. Hoogesteijn & Potma Notariaat

Hoogesteijn & Potma notariaat is een onafhankelijk en zelfstandig notariaat in Haarlem. Doordat het een niet erg groot kantoor is, werken ze met veel persoonlijke aandacht voor de cliënt.

Wilhelminastraat 28, Haarlem
Krans Helmig Notarissen

5. Krans Helmig Stuijt Netwerk Notarissen

Krans Helmig Stuijt Netwerk Notarissen is een notariskantoor in Haarlem dat streeft naar het leveren van hoge kwaliteit notariële diensten. Doordat het kantoor over veel notarissen beschikt hebben ze een breed aanbod aan specialisme.

Van Eedenstraat 20, Haarlem
Hussain van der Putt Notarissen

6. Notariskantoor Hussain van der Putt

Hussain van der Putt Notariaat is een wat kleiner en meer dynamische notaris in Haarlem. Het kantoor hanteert en persoonlijke aandacht waarin begrip hoog in het vaandel staat.

Oudeweg 8e, Haarlem
Batenburg Notarissen

7. Batenburg notarissen

Batenburg notarissen is een notariskantoor gevestigd in Haarlem en Beverwijk. Het grote kantoor beschikt over veel specialisme. Het kantoor denkt graag met je mee over de beste oplossingen en gaat zorgvuldig te werk.

Spanjaardslaan 7, Haarlem
Smith Boeser van Grafhorst Notarissen

8. Smith Boeser van Grafhorst

Smith Boeser van Grafhorst is een groot notariskantoor in Haarlem dat beschikt over veel kennis. Het kantoor helpt je graag, door middel van een persoonlijke aanpak, bij de aankoop van een woning, hypotheek en verdeling van de woning.

Julianastraat 1, Haarlem
Wijts en ten Brink Notarissen

9. Wijts & Ten Brink notarissen

Wijts & Ten Brink notarissen is een van de meer persoonlijke en betrokken notarissen in Haarlem. Naast de specialisatie familie- en erfrecht en ondernemingsrecht, zijn ze ook gespecialiseerd in notariële diensten op het gebied van vastgoed.

Spruitenbosstraat 19, Haarlem
Mulder en Sturm Notarissen

10. Mulder & Sturm notarissen

Mulder & Sturm notarissen is er voor het adviseren en te begeleiden met notariële diensten op alle werkterreinen. Een van de specialisaties is het ontroerend goed, oftewel het vastgoed. Dat maakt het dat zij deel uitmaken van de top 10 beste notarissen in Haarlem.

Spruitenbosstraat 11, Haarlem

Hoe vind ik een notaris?

Voorkeuren van de makelaar
Makelaar keuze
Kies de beste makelaar
Makelaar contact

Vul je gegevens in

Ontvang de drie notarissen per mail

Jij kiest de juiste notaris

Notaris neemt contact op

[masterslider id=”10″]

Waarom een notaris via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de koopovereenkomst en overdracht.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een notaris.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar betrouwbare notarissen.

Onafhankelijk

Er zijn geen notarissen die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Ja, de notaris zorgt naast het in orde maken van de benodigde akten voor juridisch advies. De notaris helpt mensen bij het aan- en verkopen van een huis om de afspraken rechtsgeldig en bindend te maken. Dit geldt niet alleen voor de koop- en leveringsakte, denk bijvoorbeeld ook aan een samenlevingscontract.

Ja, de leveringsakte en de hypotheekakte zijn allebei verplicht en worden allebei opgesteld door een notaris. Er is geen andere mogelijkheid om de aankoop bindend te maken.

De prijs van een notaris is erg afhankelijk van welke aktes er opgemaakt moeten worden. De kosten van een hypotheekakte liggen tussen de € 600 en € 1.100.  Bij een hypotheek- en leveringsakte liggen de prijzen van de notaris tussen de € 1.300 en € 2.100.

Er zijn verschillende manieren hoe notariskantoren werken. De prijs van diverse notariskantoren is erg laag, omdat alle aktes via één centraal punt worden opgemaakt. Wanneer je juist meer service verwacht kun je beter een notaris kiezen met wie je direct kunt schakelen. Dit heeft voordelen wanneer je veel verschillende aktes moet laten opmaken. Laat je dus goed informeren met wat voor een notariskantoor je werkt.

Ja, de kosten voor de notaris zijn volledig fiscaal aftrekbaar.

BLOG

Sleuteloverdracht

Wat is een akte van levering

Notaris
Een akte van levering speelt een cruciale rol bij het overdragen van een woning. Deze wettelijke overeenkomst tussen de koper en de verkoper bevat gedetailleerde informatie over de woning en…
Lees verder